Masser af nyheder i gratis kontorpakke

Den gratis open source-kontorpakke LibreOffice er kommet i en opdateret version med masser af nyheder og finjusteringer.

LibreOffice er en knopskydning af Oracles OpenOffice, efter flere udviklere i 2010 var trætte af Oracles topstyring af projektet.

Læs også: Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navn

Nu er LibreOffice så kommet i endnu en opdateret og finjusteret version med versionsnummer 4.4.2.

Den nye udgave indeholder 50 kodejusteringer i forhold til forgængeren.

Der er ikke tale om revolutionerende nyheder, men om tilretninger og bug-rettelser, der skal gøre den daglige brug af programmet og tiden foran skærmen lidt lettere.

Det er eksempelvis en forbedret håndtering af store dokumenter, menuer, der kan opdeles på en smart måde eller muligheden for at underskrive et PDF-dokument digitalt.

Du kan finde en komplet oversigt over hvad, der er af nyheder i version 4.4.2 på dette link.

Læs også: Gratis open source-kontorpakke på vej til tablet-pc'er

Seks gratis programmer
LibreOffice-pakken fra The Document Foundation indeholder en hel stribe programmer til dokument-, præsentations- og beregningshåndtering.

Helt præcist er der seks programmer indbygget.

Det er eksempelvis Writer til at skrive dokumenter a la dem, du kan bygge i Microsofts Word, Impress som kan bruges til præsentationer, Draw til billeder og udvikling af diagrammer eller Math til de mere videnskabelige eller matematiske fremstillinger.

Pakken er ikke kun til Linux-folket, men understøtter også Mac og Windows-platformen.

Der arbejdes i øvrigt også hårdt på en cloud-version af LibreOffice, der forventes at komme i slutningen af 2015.

Læs også:
To gratis kontorpakker er testet: Den skal du vælge

Ingen i nærheden: Kontorprogram smadrer alle rivalerne

Apple har (måske) placeret en bombe under Microsofts Office
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.