Brugerfladen i LibreOffices tablet-udgave er stadig grøn.

Gratis open source-kontorpakke på vej til tablet-pc'er

LibreOffice-folket arbejder på højtryk for at få samlet kodestumper og grafisk brugerflade til en kontorpakke til din tablet.

Læs også:

Ny, skarp og gratis konkurrent til Office


En open source-kontorpakke til din Android-tablet er på vej fra LibreOffice.

Koden er klar, men udviklerne arbejder stadig på at få skabt en brugerflade, der kan håndteres på tablet-platformen.

"Hen over sommeren har vi to udviklingsprojekter i gang i forbindelse med Google Summer of Code, hvor studerende skriver open source-kode," fortæller Leif Lodahl, der er den danske talsperson for LibreOffice.

"De to projekter skal ende med at blive fundamentet i vores kommende Android-udgave af LibreOffice," fortæller han til Computerworld.

Den forhindring, der skal besejres, handler primært om at skabe en brugergrænseflade, der kan anvendes på en trykfølsom skærm.

"Der skal defineres nye egenskaber til alle funktionerne, og det tager noget tid, men selve kode-motoren har vi på plads," fortæller han.

Pc skal lære af tablet
Office-pakken kommer til at bestå af tekstbehandling, regneark og øvrige relevante programmer til tabletten samt en dokumentfremviser, der kan anvendes på mobiltelefonen.

"Det giver ikke mening at arbejde med selve dokumenterne på en smartphone, fordi skærmen er for lille og tastaturet for dårligt. Det skal dog være muligt at læse dokumenterne på telefonen," siger Leif Lodahl.

Tablet-udgaven af LibreOffice skabes ikke kun for at tilfredsstille tablet-folket. Udgaven skal være med til at forme fremtidens udgaver af kontorpakken til pc-platformen.

"Nogle af de ting, man kommer til at se i Android-versionen, kommer også til at blive synlige i pc-udgaven. Tingene bliver eksempelvis mere visuelle. Design af brugerflader hænger meget sammen med at designe til tablet-platformen," siger han.

Engang til næste år
Der er ingen præcis deadline for, hvornår projektet skal være færdigt, men der er en stærk forhåbning om, at der kan fremvises nogle konkrete projekter til efteråret.

"Der er en udvikler-konference for LibreOffice til oktober, hvor der forhåbentlig kommer nogle resultater, vi kan se og arbejde videre med," siger Leif Lodahl.

En dato for hvornår kontorpakken kan downloades, vil han ikke give, men han lover, at der kommer en dansksproget udgave.

Det færdige resultat forventes først i 2013.

Læs også:

Ny, skarp og gratis konkurrent til OfficeYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.