Artikel top billede

Ingen i nærheden: Kontorprogram smadrer alle rivalerne

Rivalerne er ofte billigere og på nogle områder bedre. Alligevel sidder dette program tungt på markedet.

Microsofts kontor-program, Office, sidder tungt og solidt på markedet for såkaldte produktivitets-software i erhvervslivet, selv om der efterhånden findes mange alternativer, der er open source-baserede, billigere, cloud-baserede og mere mobil-venlige.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse, som analysehuset Forrester har udarbejdet med deltagelse af 155 it-beslutningstagere.

Ifølge Forrester er det en udbredt holdning, at Office har for mange ubrugelige funktioner.

Men alligevel har systemet eksisteret så længe, at mange brugere ikke kunne forestille sig at anvende et andet system.

Hertil kommer, at rigtigt mange brugere ligeledes har Office på deres private computere derhjemme.

På den måde er Office faktisk et godt eksempel på consumerization-tendensen, hvor brugernes private it-vaner smitter af på virksomhedens valg af it, hedder det.

Nemt at opdatere

Ifølge Forrester peger it-cheferne generelt på, at Office er nem og uproblematisk at opgradere til nyere versioner, ligesom opgraderinger som regel ikke gør det nødvendigt at hyre eksterne konsulenter.

Den mest populære Office-version lige nu er ifølge Forrester Office 2010, der anvendes i 85 procent af de adspurgte firmaer, mens Office 2007 anvendes i 51 af de adspurgte firmaer. Office 2003 anvendes i 28 procent af de adspurgte firmaer.

20 procent af de adspurgte virksomheder anvender cloud-baseret email, mens 25 procent har planer om inden længe at komme i gang med cloud-baseret email.

Det kan udgøre en trussel for Office, idet cloud-mail ofte er bundlet med kontor-programmer som Google Docs og Office 365, der leveres med Exchange Online og Office Web Apps.

Ifølge Forrester er fremgangen for alternativer som OpenOffice og LibreOffice bremset markant op.

Læs også:

Før du flytter til Office 365 og Google Apps: Det skal du huske

Google trækker nyt våben med gratis kontorpakke

De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere