Artikel top billede

Ingen i nærheden: Kontorprogram smadrer alle rivalerne

Rivalerne er ofte billigere og på nogle områder bedre. Alligevel sidder dette program tungt på markedet.

Microsofts kontor-program, Office, sidder tungt og solidt på markedet for såkaldte produktivitets-software i erhvervslivet, selv om der efterhånden findes mange alternativer, der er open source-baserede, billigere, cloud-baserede og mere mobil-venlige.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse, som analysehuset Forrester har udarbejdet med deltagelse af 155 it-beslutningstagere.

Ifølge Forrester er det en udbredt holdning, at Office har for mange ubrugelige funktioner.

Men alligevel har systemet eksisteret så længe, at mange brugere ikke kunne forestille sig at anvende et andet system.

Hertil kommer, at rigtigt mange brugere ligeledes har Office på deres private computere derhjemme.

På den måde er Office faktisk et godt eksempel på consumerization-tendensen, hvor brugernes private it-vaner smitter af på virksomhedens valg af it, hedder det.

Nemt at opdatere

Ifølge Forrester peger it-cheferne generelt på, at Office er nem og uproblematisk at opgradere til nyere versioner, ligesom opgraderinger som regel ikke gør det nødvendigt at hyre eksterne konsulenter.

Den mest populære Office-version lige nu er ifølge Forrester Office 2010, der anvendes i 85 procent af de adspurgte firmaer, mens Office 2007 anvendes i 51 af de adspurgte firmaer. Office 2003 anvendes i 28 procent af de adspurgte firmaer.

20 procent af de adspurgte virksomheder anvender cloud-baseret email, mens 25 procent har planer om inden længe at komme i gang med cloud-baseret email.

Det kan udgøre en trussel for Office, idet cloud-mail ofte er bundlet med kontor-programmer som Google Docs og Office 365, der leveres med Exchange Online og Office Web Apps.

Ifølge Forrester er fremgangen for alternativer som OpenOffice og LibreOffice bremset markant op.

Læs også:

Før du flytter til Office 365 og Google Apps: Det skal du huske

Google trækker nyt våben med gratis kontorpakke

De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.