Artikel top billede

Ny udfordring: Nu rammer mangel på softwareudviklere også Østeuropa

Det er ikke kun i Danmark, at virksomhederne melder om mangel på softwareudviklere. Også i Østeuropa - hvor mange danske virksomheder ellers har hentet hjælp - meldes der nu om problemer.

Danske virksomheder har efterhånden i en del år set i retning af Østeuropa, når de har brug for softwareudviklere.

Dels er der ofte mangel på udviklere her i Danmark, dels kan der være en omkostningsmæssig gevinst ved at placere softwareudviklingen i andre lande end Danmark.

Men det er ikke givet, at Østeuropa kan fortsætte med at hjælpe danske virksomheder med samme hastighed som hidtil, for nu melder blandt andet et land som Rumænien selv om mangel på softwareudviklere.

Det skriver ZDNet.

Ifølge it-mediet har Rumænien mangel på softwareudviklere, hvis landet fortsat skal kunne have en fordel som outsourcing-kandidat for blandt andet vesteuropæiske lande.

Blandt andet tager det i øjeblikket to måneder at finde en udvikler, og mange af de mere niche-prægede jobopslag får maksimalt en håndfuld ansøgninger, skriver ZDNet.

Af samme grund af Rumænien nu sat fart på uddannelsen af nye udviklere på universiteterne, ligesom softwarevirksomheder i landet etablerer egne akademier, der skal udklække nye udviklere.

"200.000 eller endda 300.000 udviklere ville stadig ikke være nok, fordi mange virksomheder kommer til Rumænien for at hyre specialister," udtaler Andrei Pitiș, der står i spidsen for Romanian Employers' Association of the Software and Services Industry til ZDNet.

Manglen på udviklere gælder blandt andet på områder som Java og .Net, ligesom også storage- og mobil-området sukker efter flere folk. 

Så mange it-folk mangler Danmark

En lang række danske virksomheder har i de senere år meldt om store udfordringer med at skaffe softwareudviklere her i landet.

Dansk Industris ITEK har for nylig i en prognose vurderet (PDF), at der om blot fem år vil være vil mangle omkring 6.000 it- og elektronikspecialister i Danmark.

Det er dog ikke dem alle, der er softwareudviklere, og der er også fortsat gode muligheder for at finde udviklere i lande som eksempelvis Ukraine og Bangladesh, hvis kompetencerne ikke findes her i landet.  

En del virksomheder løber dog også ind i det problem, at de softwareudviklere, der er at finde på jobmarkedet, helst vil arbejde for de store, kendte it-virksomheder - læs mere om det her

Læs også:

Kul under kode-kedlerne: Her udvikler TDC alle dine apps og streaming-løsninger

Sådan skal god kode se ud - hvis du spørger udviklerne

Se top-listen her: Disse it-firmaer vil alle arbejde for

Fuld fart frem: Derfor bliver 2015 et vildt år for softwareudviklere

Antallet af ansatte rasler ned hos danske it-giganter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere