Google på trapperne med Project Loon: Tusindvis af balloner snart klar til opsending

Google er på trapperne til at begynde at sende internet-balloner i tusindvis op i stratosfæren.

Google er tæt på lanceringen af det store Project Loon-projekt, som udspringer af Googles udviklings-laboratorium Google X, som du kan læse mere om her:

Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed.

"Vi er meget tæt på det punkt, hvor vi kan sende flere tusinder balloner op. Inden længe vil alle smartphone-brugere i verden kunne få internet-adgang, ," lyder det fra chefen for Project Loon, Mike Cassidy.

Målet med Project Loon er at finde en måde, hvorpå man kan få bragt internet ud til selv de fjernestliggende egne i verden som eksempelvis fjerntliggende bjerg-egne, hvor det ikke kan lade sig gøre at lægge kabler i jorden.

Googles ide med Project Loon er at skaffe trådløs internet-forbindelse via tusindvis af opsendte balloner, som hver især skal dække et område på omkring 40 kilometer i diameter fra deres position i stratosfæren - det vil sige i mellem otte og 17 kilometers højde afhængig af hvor på kloden vi befinder os.

Ifølge chefen for Google-projektet, Mike Cassidy, vil det være nødvendigt at opsende flere tusinder balloner for at skaffe stabilt internet til de pågældende område.

Den enkelte ballon vil både kunne modtage og sende internet til enheder på jorden samt til nabo-ballonerne, der vil kunne transmittere signalerne videre.

"Tidligere ville det tage os tre-fire dage at samle en ballon, men i dag er vi via vores egen fabrik i stand til at samle en ballon på et par timer.

Inden længe vil Google begynde at teste ballonerne i Australien sammen med internet-selskabet Telstra.

Der vil også blive kørt test i New Zealand sammen med Vodafone og i Latinamerika sammen med Telefonica.

I luften i seks måneder
Ifølge Google er det hensigten, at ballonerne hver især skal kunne holde sig i luften i seks måneder, inden de skal serviceres.

Det er uundgåeligt, at ballonerne på et tidspunkt vil begynde at synke og dernæst lande på jorden. Selskabet har ifølge Mike Cassidy udviklet en metode, så selskabet ret nøjagtigt kan forudsige, hvor den enkelte ballon lander samt til hurtig opsamling.

Ligeledes har Google i lang tid eksperimenteret med at udvikle en stabil måde til opsending af ballonerne, som i sagens natur skal kunne opsendes i selv øde og fjerne egne.

"I begyndelsen kunne vi kun sende en enkelt ballon op om dagen. Med vores nye automatiske kran-system er vi i stand til at sende et dusin balloner op dagligt per kran," siger Mike Cassidy.

Også andre arbejder med planer om at sikre verdens øde egne internet på forskellig vis.

Facebook har luftet tanken om en slags laserbåret internet, mens Tesla-stifter Elon Musik har spekuleret i at sende internet-satelliter i hundredevis ud i rummet.

Det kan du læse mere om her.

Du kan læse mere om projektet på dets egen hjemmeside, som du finder her.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.