Artikel top billede

Nordea havnet i ny byge af it-problemer

Nordea er igen i dag ramt af massive it-problemer, der umiddelbart ikke har forbindelse til de sidste dages it-bøvl med løn-udbetalinger. Denne gang ser det ud til, at der ikke er dækning på flere kunders konti.

En ulykke kommer sjældent alene. 

Det gælder i høj grad for Nordea, efter banken i sidste uge havde massive udfordringer med at få udbetalt kundernes løn som følge af data-forsinkelser hos Nets

For i dag opstået nye it-problemer for Nordens største bank. 

Risikerer skæg i postkassen 
Denne gang drejer det sig om forsinkelser på reserverede beløb, der hidrører Nordea Pay-kundernes betalinger - det vil sige kunder med debitkort, der førhen gik under navnet Visa Electron. 

Problemerne opstod fra morgenstunden, da der skete et programnedbrud hos Nordea - umiddelbart uden forbindelse til sidste dages it-bøvl - hvorefter reservationerne på Nordea Pay-kundernes konto i flere tilfælde trækker ud i timevis. 

Så hvis eksempelvis en Nordea Pay-kunde køber et tv til 3.000 kroner, bliver der reserveret et beløb på kundens konto på 3.000 kroner. Det beløb bliver normalvis afstemt ganske hurtigt i en såkaldt clearing. 

Hvis reservationen derimod ikke bliver clearet/fjernet, kan Nordea Pay-kundens betaling risikere at blive afvist og vedkommende kan så stå med skægget i postkassen nede hos tv-forhandleren frem for at hænge en fladskærm op på væggen. 

Det skyldes, at det rent afstemningsmæssigt kan se ud som om, der ikke er dækning på kontoen. 

Går amok på Facebook
Flere Nordea Pay-kunder har i de seneste timer raset ud på Facebook over de manglende reservationer. 

Blandt andre skriver en Nordea Pay-kunde således: 

"Jeg forstår det ikke, havde 700 for et par timer siden, og nu står kontoen i minus, for jeg mine penge tilbage senere eller hvad? Mine ting er blevet betalt, jeg gidder ikke betale 2 gange, hvad foregår der?"

En anden kunde formulerer sine frustrationer på et mindre pænt engelsk: 

"That's fucked up Nordea, now I'm really considering to change my bank!"

Nordea selv skriver på sine Facebook-profil, at problemerne forventes at være løst inden klokken 14 i dag. 

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Nordea om, hvorvidt det tidsestimat rent faktisk holder. 

Læs også: 
Nordea efter en hel stribe it-problemer: Ja, det er pinligt


Kan ikke bruge kortet
Pressechef hos Nordea, Stephan Ghisler-Solvang skriver i en mail til Computerworld, at banken løbende forsøger at informere sine kunder på netop Facebook, da der i skrivende stund er lange ventetider på telefonbanken. 

"Konsekvensen lige nu er, at nogle kunder med Nordea Pay ikke kan bruge kortet, fordi reservationerne ikke er blevet clearet, selvom der er penge kortet," skriver Nordea-pressechefen videre. 

Han forklarer desuden, at det umiddelbart ikke er alle Nordea Pay-kunder, der er ramt af de langvarige reservationer, og det derfor er svært at udtale sig konkret om omfanget. 

Han gentager budskabet om, at alle reservationer burde være slettet inden klokken 14 i dag, hvorefter alt burde være nogenlunde normalt igen. 

Læs også:
Nordea efter stort løn-koks: Derfor var hele paletten af it-systemer ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere