Microsoft dropper Patch Tuesday i Windows 10

Almindelige Windows-brugere skal med den kommende version 10 ikke vente uger på at få lukket sikkerhedshullerne.

Nyhederne fra Microsoft vælter ud i en lind strøm, efter Satya Nadella har sat sig ind i cockpittet hos verdens største softwareselskab efter Steve Ballmer.

På selskabets Ignite-konference har it-gigantens vicepræsident Terry Myerson overrasket publikum ved at annoncere, at Microsoft dropper sin Patch Tuesday - i hvert fald til privatbrugere - i Windows 10.

Denne lappe-tirsdag, der traditionelt finder sted den anden tirsdag i måneden, bliver i stedet erstattet af løbende sikkerhedsopdateringer, der kan blive udsendt døgnet rundt.

På den måde skal Microsoft-brugere ikke vente dage-, uge- eller i værste fald op til en måned, før de får lappet deres sikkerhedshuller, skriver PC Magazine.

Du kan selv styre opdateringer
De løbende opdateringer bliver sendt ud til alle enheder lige fra Windows-mobiler, -tablets og pc'er.

Business-brugere kan definere, hvilke enheder de ønsker lapper til først. Ligesom enterprise-brugere har mulighed for at stoppe Microsofts opdateringer, hvis deres maskiner er i gang med andre opgaver.

Udover sikkerhedsopdateringer vil også andre softwareopdateringer løbende blive sendt ud til brugerne, forklarer Terry Myerson fra Microsoft.

Privatbrugerne bliver forsøgskaniner
Windows-selskabet har en historik med enkelte sikkerhedsopdateringer, der har været skyld i ekstremt uheldige episoder som eksempelvis sidste års 'Blue Screen of Death'-opdatering.

Derfor forventes det, at sikkerhedskontrollen med de udsendte sikkerhedsrettelser bliver endog meget grundig, da det ellers kan bevirke stor irritation for slutbrugerne - og få katastrofale konsekvenser for virksomhederne.

PC Magazine rapporterer, at privatbrugerne som forsøgskaniner vil modtage sikkerhedsopdateringerne som de første. Herefter ryger sikkerhedslapperne ud til virksomhederne i en månedlig opdatering, som vi kender i dag.

Indtil videre er det uvist, om de automatisk løbende opdateringer kan vælges som manuel installation, så man i det mindste kan fravælge at installere visse sikkerhedsopdateringer.

Læs også:

Nye vilde sikkerheds-features fra Microsoft: Ingen kan stå imod

Satya Nadella: Sådan skal vi tjene penge med gratis Windows 10
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.