Artikel top billede

Microsoft dropper Patch Tuesday i Windows 10

Almindelige Windows-brugere skal med den kommende version 10 ikke vente uger på at få lukket sikkerhedshullerne.

Nyhederne fra Microsoft vælter ud i en lind strøm, efter Satya Nadella har sat sig ind i cockpittet hos verdens største softwareselskab efter Steve Ballmer.

På selskabets Ignite-konference har it-gigantens vicepræsident Terry Myerson overrasket publikum ved at annoncere, at Microsoft dropper sin Patch Tuesday - i hvert fald til privatbrugere - i Windows 10.

Denne lappe-tirsdag, der traditionelt finder sted den anden tirsdag i måneden, bliver i stedet erstattet af løbende sikkerhedsopdateringer, der kan blive udsendt døgnet rundt.

På den måde skal Microsoft-brugere ikke vente dage-, uge- eller i værste fald op til en måned, før de får lappet deres sikkerhedshuller, skriver PC Magazine.

Du kan selv styre opdateringer

De løbende opdateringer bliver sendt ud til alle enheder lige fra Windows-mobiler, -tablets og pc'er.

Business-brugere kan definere, hvilke enheder de ønsker lapper til først. Ligesom enterprise-brugere har mulighed for at stoppe Microsofts opdateringer, hvis deres maskiner er i gang med andre opgaver.

Udover sikkerhedsopdateringer vil også andre softwareopdateringer løbende blive sendt ud til brugerne, forklarer Terry Myerson fra Microsoft.

Privatbrugerne bliver forsøgskaniner

Windows-selskabet har en historik med enkelte sikkerhedsopdateringer, der har været skyld i ekstremt uheldige episoder som eksempelvis sidste års 'Blue Screen of Death'-opdatering.

Derfor forventes det, at sikkerhedskontrollen med de udsendte sikkerhedsrettelser bliver endog meget grundig, da det ellers kan bevirke stor irritation for slutbrugerne - og få katastrofale konsekvenser for virksomhederne.

PC Magazine rapporterer, at privatbrugerne som forsøgskaniner vil modtage sikkerhedsopdateringerne som de første. Herefter ryger sikkerhedslapperne ud til virksomhederne i en månedlig opdatering, som vi kender i dag.

Indtil videre er det uvist, om de automatisk løbende opdateringer kan vælges som manuel installation, så man i det mindste kan fravælge at installere visse sikkerhedsopdateringer.

Læs også:

Nye vilde sikkerheds-features fra Microsoft: Ingen kan stå imod

Satya Nadella: Sådan skal vi tjene penge med gratis Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere