Artikel top billede

Nye detaljer om Microsoft Edge: Sådan skal browseren holde styr på dit digitale liv

Microsofts Edge-browser skal fungere på tværs af enheder, og derfor arbejder Microsoft på en række funktioner, der skal sikre en sammenhængende og synkroniseret oplevelse for brugerne.

Microsoft Edge bliver navnet på afløseren til den nu snart hedengangne Internet Explorer.

Det kunne Microsoft afsløre på BUILD-konferencen i San Francisco for et par uger siden.

Der er allerede kommet en del detaljer frem om Edge-browseren, der kommer sammen med Windows 10 i løbet af sommeren.

Vi har tidligere fortalt, hvordan eksempelvis Microsofts digitale assistent, Cortana, vil blive integreret i Edge for at gøre dagligdagens surferier lettere for brugerne.

Nu viser det sig, at Cortana ikke er den eneste hjælpende digitale hånd, brugerne får adgang til, hvis de vælger at browse med Edge.

Synkroniserer alt for dig

Neowin skriver, udviklerteamet bag Edge på Twitter har meddelt, at browseren kommer til at synkronisere bogmærker, adgangskoder, browser-historik og tabs på tværs af enheder.

Det er funktioner, som en del brugere af Apples Safari, Mozillas Firefox og Googles Chrome kender til - og der er derfor heller ikke vildt overraskende, at Edge får lignende funktioner.

Men nyheden om Edge-synkronisering er alligevel interessant, fordi det vidner om, at Microsofts Edge ikke bare bliver Internet Explorer under et nyt navn - og at Microsoft faktisk mener det seriøst, når selskabet nu for alvor tager kampen op med eksempelvis Chrome, der i de senere år har haft så stor succes på både pc'erne og smartphones og tablets.

Som Neowin også skriver, så er synkroniseringen formentlig også noget, mange Windows-brugere bliver glade for, hvis de eksempelvis har en Xbox One og bruger den til nettet.

Skal være omdrejningspunktet for dig

For alle browser-producenterne gælder det, at strategien med at synkronisere mere eller mindre alt for brugerne, også handler om, at det er en måde at knytte dem tættere til sit univers på.

Af samme årsag bliver Microsofts OneDrive også en helt central del af både Windows 10 og Edge.

Blandt de andre vigtige funktioner, der kommer i Microsoft Edge, kan nævnes en ny læse-tilstand, understøttelse af plugins og udvidelser og muligheden for at lave kommentarer og noter, mens man er på websiderne.

Microsoft lægger også vægt på, at Edge skal være bedre end IE til at håndtere tung grafik, hvorfor den har en helt ny renderings-motor.

Herunder kan du se Microsofts præsentation af Edge

Læs også:

Slut med Project Spartan: Nu har Microsofts nye browser fået sit rigtige navn

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Microsoft klar med spritny Spartan-browser - du kan prøve den her

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.