Artikel top billede

Nye detaljer om Microsoft Edge: Sådan skal browseren holde styr på dit digitale liv

Microsofts Edge-browser skal fungere på tværs af enheder, og derfor arbejder Microsoft på en række funktioner, der skal sikre en sammenhængende og synkroniseret oplevelse for brugerne.

Microsoft Edge bliver navnet på afløseren til den nu snart hedengangne Internet Explorer.

Det kunne Microsoft afsløre på BUILD-konferencen i San Francisco for et par uger siden.

Der er allerede kommet en del detaljer frem om Edge-browseren, der kommer sammen med Windows 10 i løbet af sommeren.

Vi har tidligere fortalt, hvordan eksempelvis Microsofts digitale assistent, Cortana, vil blive integreret i Edge for at gøre dagligdagens surferier lettere for brugerne.

Nu viser det sig, at Cortana ikke er den eneste hjælpende digitale hånd, brugerne får adgang til, hvis de vælger at browse med Edge.

Synkroniserer alt for dig

Neowin skriver, udviklerteamet bag Edge på Twitter har meddelt, at browseren kommer til at synkronisere bogmærker, adgangskoder, browser-historik og tabs på tværs af enheder.

Det er funktioner, som en del brugere af Apples Safari, Mozillas Firefox og Googles Chrome kender til - og der er derfor heller ikke vildt overraskende, at Edge får lignende funktioner.

Men nyheden om Edge-synkronisering er alligevel interessant, fordi det vidner om, at Microsofts Edge ikke bare bliver Internet Explorer under et nyt navn - og at Microsoft faktisk mener det seriøst, når selskabet nu for alvor tager kampen op med eksempelvis Chrome, der i de senere år har haft så stor succes på både pc'erne og smartphones og tablets.

Som Neowin også skriver, så er synkroniseringen formentlig også noget, mange Windows-brugere bliver glade for, hvis de eksempelvis har en Xbox One og bruger den til nettet.

Skal være omdrejningspunktet for dig

For alle browser-producenterne gælder det, at strategien med at synkronisere mere eller mindre alt for brugerne, også handler om, at det er en måde at knytte dem tættere til sit univers på.

Af samme årsag bliver Microsofts OneDrive også en helt central del af både Windows 10 og Edge.

Blandt de andre vigtige funktioner, der kommer i Microsoft Edge, kan nævnes en ny læse-tilstand, understøttelse af plugins og udvidelser og muligheden for at lave kommentarer og noter, mens man er på websiderne.

Microsoft lægger også vægt på, at Edge skal være bedre end IE til at håndtere tung grafik, hvorfor den har en helt ny renderings-motor.

Herunder kan du se Microsofts præsentation af Edge

Læs også:

Slut med Project Spartan: Nu har Microsofts nye browser fået sit rigtige navn

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Microsoft klar med spritny Spartan-browser - du kan prøve den her

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere