Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Citrix samler alle produkter under én stor sky

Én platform til at styre alle produkterne. Det er hovedfilosofien bag en ny cloud-platform fra Citrix, hvor kunderne kan klikke apps, virtuelle servere og netværk til og fra, som det passer dem.

Arbejdsområde - eller 'workspace' på engelsk - er det gennemgående tema på Citrix' Synergy-konferencens åbningskeynote i den amerikanske by Orlando i staten Florida.

7.000 tilskuere og op mod 5.000 online-seere er med, når en tydelig stolt Citrix-boss Mark Templeton præsenterer selskabets seneste satsning med navnet Workspace Cloud.

Det er selskabets nyeste platform-satsning på levering af applikationer, desktops og data på den mest optimale måde i miks fra public clouds og fra lokale servere.

Workspace Cloud er på en måde Citrix' nye hovedprodukt, der samler alle selskabets produkter under samme paraply.

Firmaets Netflix

En anden måde at anskue det på er, at Workspace Cloud er ét stort kontrolpanel kørt fra en Azure-sky, hvor kunder kan vælge mellem forskellige Citrix-produkter, som de ønsker at bruge - og ikke mindst har betalt licens for at benytte.

Det betyder, at man i Workplace Cloud kan tilvælge et eller flere af flagskibsprodukterne som XenApp, XenDesktop og XenMobile.

Disse produkter kan tilsammen levere Windows-apps, web-apps, mobile apps, desktops, dokumenter og samarbejdsværktøjer over hvilket som helst netværk og på hvilken som helst enhed.

"Den moderne it-afdeling skal være firmaets Netflix, der kan broadcaste til brugerne," forklarer Mark Templeton på en pressekonference efter åbningskeynoten. 

Du kan selv sammensætte

Kunderne kan også i Workspace Cloud vælge mellem programmer som GoToMeeting og Sharefiles, når de sammensætter deres Citrix-vognpark.

Mark Templeton forklarer, at den nye cloud-leveringsplatform er udsprunget af en fem år gammel vision om at gøre XenApp klar til skyen.

"Jeg tror på, at fremtiden handler om at give folk muligheden for selv at sammensætte deres værktøjer og lade it-afdelingen stå for designet, så vi kan undgå skygge-it, som dukker op alle steder," siger Mark Templeton under en demonstration af Workspace Cloud.

Læs mere om skygge-it her

Det fremgår af selskabets åbningskeynote, at Workspace Cloud er klar til salg efter sommerferien, hvor detaljer om priser også vil blive annonceret. 

Lang liste over opdateringer

Forinden i åbningskeynoten  har Mark Templeton dog løftet sløret for en lang række opdateringer til selskabets enkelstående produkter som XenDesktop, XenApp, XenMobile, Netscaler og Reciever, som stadig kan køres som hidtil.

Blandt andet fremgår det, at XenServer 6.5 får en ny 64-bit arkitektur, og at selskabet i samarbejde med selskaber som Intel og Nvidia har arbejdet på at forbedre den grafiske oplevelse.

Citrix forlænger desuden XenApps livscyklus frem til 2017, mens XenMobile får sin egen corporate app store.

I denne app store kan ens it-afdeling sætte politikker i containere på virksomhedens apps i sammenblandingen med medarbejdernes private applikationer.

Samtidig fortæller Citrix-bossen, at selskabet har forstærket sine Netscaler-partnerskaber med IBM og Cisco om det software-definerede netværk, og at Receiver har fået en gelvaldig brugervenlighedsoverhaling samt flere muligheder for personlige tilpasninger.

Læs også:
Se top-listen her: Disse it-firmaer vil alle arbejde for
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.