Artikel top billede

Citrix samler alle produkter under én stor sky

Én platform til at styre alle produkterne. Det er hovedfilosofien bag en ny cloud-platform fra Citrix, hvor kunderne kan klikke apps, virtuelle servere og netværk til og fra, som det passer dem.

Arbejdsområde - eller 'workspace' på engelsk - er det gennemgående tema på Citrix' Synergy-konferencens åbningskeynote i den amerikanske by Orlando i staten Florida.

7.000 tilskuere og op mod 5.000 online-seere er med, når en tydelig stolt Citrix-boss Mark Templeton præsenterer selskabets seneste satsning med navnet Workspace Cloud.

Det er selskabets nyeste platform-satsning på levering af applikationer, desktops og data på den mest optimale måde i miks fra public clouds og fra lokale servere.

Workspace Cloud er på en måde Citrix' nye hovedprodukt, der samler alle selskabets produkter under samme paraply.

Firmaets Netflix

En anden måde at anskue det på er, at Workspace Cloud er ét stort kontrolpanel kørt fra en Azure-sky, hvor kunder kan vælge mellem forskellige Citrix-produkter, som de ønsker at bruge - og ikke mindst har betalt licens for at benytte.

Det betyder, at man i Workplace Cloud kan tilvælge et eller flere af flagskibsprodukterne som XenApp, XenDesktop og XenMobile.

Disse produkter kan tilsammen levere Windows-apps, web-apps, mobile apps, desktops, dokumenter og samarbejdsværktøjer over hvilket som helst netværk og på hvilken som helst enhed.

"Den moderne it-afdeling skal være firmaets Netflix, der kan broadcaste til brugerne," forklarer Mark Templeton på en pressekonference efter åbningskeynoten. 

Du kan selv sammensætte

Kunderne kan også i Workspace Cloud vælge mellem programmer som GoToMeeting og Sharefiles, når de sammensætter deres Citrix-vognpark.

Mark Templeton forklarer, at den nye cloud-leveringsplatform er udsprunget af en fem år gammel vision om at gøre XenApp klar til skyen.

"Jeg tror på, at fremtiden handler om at give folk muligheden for selv at sammensætte deres værktøjer og lade it-afdelingen stå for designet, så vi kan undgå skygge-it, som dukker op alle steder," siger Mark Templeton under en demonstration af Workspace Cloud.

Læs mere om skygge-it her

Det fremgår af selskabets åbningskeynote, at Workspace Cloud er klar til salg efter sommerferien, hvor detaljer om priser også vil blive annonceret. 

Lang liste over opdateringer

Forinden i åbningskeynoten  har Mark Templeton dog løftet sløret for en lang række opdateringer til selskabets enkelstående produkter som XenDesktop, XenApp, XenMobile, Netscaler og Reciever, som stadig kan køres som hidtil.

Blandt andet fremgår det, at XenServer 6.5 får en ny 64-bit arkitektur, og at selskabet i samarbejde med selskaber som Intel og Nvidia har arbejdet på at forbedre den grafiske oplevelse.

Citrix forlænger desuden XenApps livscyklus frem til 2017, mens XenMobile får sin egen corporate app store.

I denne app store kan ens it-afdeling sætte politikker i containere på virksomhedens apps i sammenblandingen med medarbejdernes private applikationer.

Samtidig fortæller Citrix-bossen, at selskabet har forstærket sine Netscaler-partnerskaber med IBM og Cisco om det software-definerede netværk, og at Receiver har fået en gelvaldig brugervenlighedsoverhaling samt flere muligheder for personlige tilpasninger.

Læs også:
Se top-listen her: Disse it-firmaer vil alle arbejde for
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere