Artikel top billede

Mystisk software-fejl fundet i iOS: Her er Apples lappeløsning

En yderst mystisk fejl i Apples iOS bevirker, at dit æble-udstyr kan crashe, hvis du modtager en helt særlig besked. Inden den rigtige sikkerhedslap er ude, har Apple fundet en nødløsning.

Som vi kunne berette om torsdag, er der fundet en mystisk fejl i Apples iOS-styresystem til iPhone, iPad og Apple Watch.

En tekststreng med engelske ord samt japanske og arabiske tegn får simpelthen iOS til at crashe, og giver Apples sms-system, iMessages, åndenød.

Apple er blevet gjort opmærksom på fejlen, og selskabet arbejder lige nu på højtryk for at få sikkerhedslappet de mystiske crashes, som blev opdaget på internet-forummet Reddit.

På Apples hjemmeside skriver selskabet således:

"Apple er opmærksom på, at der er et iMessage-problem på grund af en specifik serie af unicode-karakter, og vi vil have en løsning klar i en kommende software-opdatering."

Og Apple fortsætter:

"Indtil opdateringen er klar, kan du bruge følgende trin til at genåbne din Message-app."

Det skal du gøre

Og herefter følger en instruktion i tre etaper til, hvordan du får din besked-motor op at køre igen ved hjælp fra Apple-assistenten Siri:

1) Få Siri til at "læse ulæste beskeder" ("read unread messages", på engelsk)

2) Brug Siri til at svare på den skadelige besked. Efter du har svaret, kan du åbne Messages igen.

3) I Messages skal du swipe til venstre for at slette hele tråden. Ellers kan du trykke på og fastholde den skadelige besked, tryk på "Mere" (eller 'More' på engelsk) og slet beskeden fra din tråd.

Hvornår den endelige sikkerhedslap kommer til Apple-folket, melder selskabet ikke noget om på sin hjemmeside.

Læs også:

Advarsel: Én helt bestemt besked kan crashe din iPhone

Dansker var med til at skabe Siri: "Jeg havde tjent mange millioner, hvis jeg var blevet tre måneder længere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere