Mystisk software-fejl fundet i iOS: Her er Apples lappeløsning

En yderst mystisk fejl i Apples iOS bevirker, at dit æble-udstyr kan crashe, hvis du modtager en helt særlig besked. Inden den rigtige sikkerhedslap er ude, har Apple fundet en nødløsning.

Som vi kunne berette om torsdag, er der fundet en mystisk fejl i Apples iOS-styresystem til iPhone, iPad og Apple Watch.

En tekststreng med engelske ord samt japanske og arabiske tegn får simpelthen iOS til at crashe, og giver Apples sms-system, iMessages, åndenød.

Apple er blevet gjort opmærksom på fejlen, og selskabet arbejder lige nu på højtryk for at få sikkerhedslappet de mystiske crashes, som blev opdaget på internet-forummet Reddit.

På Apples hjemmeside skriver selskabet således:

"Apple er opmærksom på, at der er et iMessage-problem på grund af en specifik serie af unicode-karakter, og vi vil have en løsning klar i en kommende software-opdatering."

Og Apple fortsætter:

"Indtil opdateringen er klar, kan du bruge følgende trin til at genåbne din Message-app."

Det skal du gøre
Og herefter følger en instruktion i tre etaper til, hvordan du får din besked-motor op at køre igen ved hjælp fra Apple-assistenten Siri:

1) Få Siri til at "læse ulæste beskeder" ("read unread messages", på engelsk)

2) Brug Siri til at svare på den skadelige besked. Efter du har svaret, kan du åbne Messages igen.

3) I Messages skal du swipe til venstre for at slette hele tråden. Ellers kan du trykke på og fastholde den skadelige besked, tryk på "Mere" (eller 'More' på engelsk) og slet beskeden fra din tråd.

Hvornår den endelige sikkerhedslap kommer til Apple-folket, melder selskabet ikke noget om på sin hjemmeside.

Læs også:

Advarsel: Én helt bestemt besked kan crashe din iPhone

Dansker var med til at skabe Siri: "Jeg havde tjent mange millioner, hvis jeg var blevet tre måneder længere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.