Artikel top billede

Mystisk software-fejl fundet i iOS: Her er Apples lappeløsning

En yderst mystisk fejl i Apples iOS bevirker, at dit æble-udstyr kan crashe, hvis du modtager en helt særlig besked. Inden den rigtige sikkerhedslap er ude, har Apple fundet en nødløsning.

Som vi kunne berette om torsdag, er der fundet en mystisk fejl i Apples iOS-styresystem til iPhone, iPad og Apple Watch.

En tekststreng med engelske ord samt japanske og arabiske tegn får simpelthen iOS til at crashe, og giver Apples sms-system, iMessages, åndenød.

Apple er blevet gjort opmærksom på fejlen, og selskabet arbejder lige nu på højtryk for at få sikkerhedslappet de mystiske crashes, som blev opdaget på internet-forummet Reddit.

På Apples hjemmeside skriver selskabet således:

"Apple er opmærksom på, at der er et iMessage-problem på grund af en specifik serie af unicode-karakter, og vi vil have en løsning klar i en kommende software-opdatering."

Og Apple fortsætter:

"Indtil opdateringen er klar, kan du bruge følgende trin til at genåbne din Message-app."

Det skal du gøre

Og herefter følger en instruktion i tre etaper til, hvordan du får din besked-motor op at køre igen ved hjælp fra Apple-assistenten Siri:

1) Få Siri til at "læse ulæste beskeder" ("read unread messages", på engelsk)

2) Brug Siri til at svare på den skadelige besked. Efter du har svaret, kan du åbne Messages igen.

3) I Messages skal du swipe til venstre for at slette hele tråden. Ellers kan du trykke på og fastholde den skadelige besked, tryk på "Mere" (eller 'More' på engelsk) og slet beskeden fra din tråd.

Hvornår den endelige sikkerhedslap kommer til Apple-folket, melder selskabet ikke noget om på sin hjemmeside.

Læs også:

Advarsel: Én helt bestemt besked kan crashe din iPhone

Dansker var med til at skabe Siri: "Jeg havde tjent mange millioner, hvis jeg var blevet tre måneder længere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere