Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sikkerhedskæmpe køber dansk it-selskab for 112 millioner kroner

Den finske sikkerheds-gigant F-Secure køber det danske sikkerhedsselskab nSense for 112 millioner kroner. De to stiftere af det danske selskab står til at indkassere en klækkelig sum.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure køber det danske it-selskab nSense med omkring 70 ansatte fordelt på kontorer i Finland, Polen og Norge.

F-Secure betaler 82 millioner kontant samt for 30 millioner kroner F-Secure-aktier for det danske selskab, der har stifterne Jens Thonke og Joakim Sandström som stor-aktionærer.

Ni medarbejdere ejer desuden aktier i selskabet.

Det danske selskab kom i 2014 ud med et overskud på knap 2,4 millioner kroner efter skat, mens resultatet i 2013 landede på knap 1,6 millioner kroner efter skat.

Yderligere vækst

Børsnoterede F-Secure har mere end 1.000 medarbejdere og er blandt de helt store sikkerheds-spillere med kontorer i 25 lande og en omsætning på mere end 1,1 milliarder kroner om året.

Ifølge selskabet skal købet af nSense være med til at bane vejen for yderligere vækst på det europæiske marked, ligesom ikke mindst er nSenses medarbejdere er attraktive for det finske selskab.

"Det, at tilføje deres ekspertise til vores, giver os mulighed for at udvikle nye sikkerhedsprodukter og tjenester," lyder det fra F-Secures topchef, Christian Frederikson i en udsendt meddelelse.

Den danske direktør for nSense, Jens Thonke, meddeler, at nSense, der blandt andet står bag scannings-løsningen Karhu samt en ret omfattende konsulent- og rådgivningsvirksomhed, med opkøbet vil få mulighed for at ekspandere meget hurtigere til nye markeder.

"Vi har arbejdet med F-Secure i lang tid og kender hinanden godt. Vi bliver en del af et fællesskab, hvor vi deler en passion for sikkerhed og digital frihed," skriver han i meddelelsen.

Område i fremgang

Sikkerhedsområdet er for alvor kommet i højsædet i den senere tid.

Det skyldes dels, at virksomhedernes it-løsninger smelter mere og mere sammen og dels, at hackerne bliver mere og mere professionelle.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Det har endnu ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Jens Thonke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?