Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sikkerhedskæmpe køber dansk it-selskab for 112 millioner kroner

Den finske sikkerheds-gigant F-Secure køber det danske sikkerhedsselskab nSense for 112 millioner kroner. De to stiftere af det danske selskab står til at indkassere en klækkelig sum.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure køber det danske it-selskab nSense med omkring 70 ansatte fordelt på kontorer i Finland, Polen og Norge.

F-Secure betaler 82 millioner kontant samt for 30 millioner kroner F-Secure-aktier for det danske selskab, der har stifterne Jens Thonke og Joakim Sandström som stor-aktionærer.

Ni medarbejdere ejer desuden aktier i selskabet.

Det danske selskab kom i 2014 ud med et overskud på knap 2,4 millioner kroner efter skat, mens resultatet i 2013 landede på knap 1,6 millioner kroner efter skat.

Yderligere vækst

Børsnoterede F-Secure har mere end 1.000 medarbejdere og er blandt de helt store sikkerheds-spillere med kontorer i 25 lande og en omsætning på mere end 1,1 milliarder kroner om året.

Ifølge selskabet skal købet af nSense være med til at bane vejen for yderligere vækst på det europæiske marked, ligesom ikke mindst er nSenses medarbejdere er attraktive for det finske selskab.

"Det, at tilføje deres ekspertise til vores, giver os mulighed for at udvikle nye sikkerhedsprodukter og tjenester," lyder det fra F-Secures topchef, Christian Frederikson i en udsendt meddelelse.

Den danske direktør for nSense, Jens Thonke, meddeler, at nSense, der blandt andet står bag scannings-løsningen Karhu samt en ret omfattende konsulent- og rådgivningsvirksomhed, med opkøbet vil få mulighed for at ekspandere meget hurtigere til nye markeder.

"Vi har arbejdet med F-Secure i lang tid og kender hinanden godt. Vi bliver en del af et fællesskab, hvor vi deler en passion for sikkerhed og digital frihed," skriver han i meddelelsen.

Område i fremgang

Sikkerhedsområdet er for alvor kommet i højsædet i den senere tid.

Det skyldes dels, at virksomhedernes it-løsninger smelter mere og mere sammen og dels, at hackerne bliver mere og mere professionelle.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Det har endnu ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Jens Thonke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere