Artikel top billede

Sikkerhedskæmpe køber dansk it-selskab for 112 millioner kroner

Den finske sikkerheds-gigant F-Secure køber det danske sikkerhedsselskab nSense for 112 millioner kroner. De to stiftere af det danske selskab står til at indkassere en klækkelig sum.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure køber det danske it-selskab nSense med omkring 70 ansatte fordelt på kontorer i Finland, Polen og Norge.

F-Secure betaler 82 millioner kontant samt for 30 millioner kroner F-Secure-aktier for det danske selskab, der har stifterne Jens Thonke og Joakim Sandström som stor-aktionærer.

Ni medarbejdere ejer desuden aktier i selskabet.

Det danske selskab kom i 2014 ud med et overskud på knap 2,4 millioner kroner efter skat, mens resultatet i 2013 landede på knap 1,6 millioner kroner efter skat.

Yderligere vækst

Børsnoterede F-Secure har mere end 1.000 medarbejdere og er blandt de helt store sikkerheds-spillere med kontorer i 25 lande og en omsætning på mere end 1,1 milliarder kroner om året.

Ifølge selskabet skal købet af nSense være med til at bane vejen for yderligere vækst på det europæiske marked, ligesom ikke mindst er nSenses medarbejdere er attraktive for det finske selskab.

"Det, at tilføje deres ekspertise til vores, giver os mulighed for at udvikle nye sikkerhedsprodukter og tjenester," lyder det fra F-Secures topchef, Christian Frederikson i en udsendt meddelelse.

Den danske direktør for nSense, Jens Thonke, meddeler, at nSense, der blandt andet står bag scannings-løsningen Karhu samt en ret omfattende konsulent- og rådgivningsvirksomhed, med opkøbet vil få mulighed for at ekspandere meget hurtigere til nye markeder.

"Vi har arbejdet med F-Secure i lang tid og kender hinanden godt. Vi bliver en del af et fællesskab, hvor vi deler en passion for sikkerhed og digital frihed," skriver han i meddelelsen.

Område i fremgang

Sikkerhedsområdet er for alvor kommet i højsædet i den senere tid.

Det skyldes dels, at virksomhedernes it-løsninger smelter mere og mere sammen og dels, at hackerne bliver mere og mere professionelle.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Det har endnu ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Jens Thonke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.