Foto: Huisten Bosch

Ren science fiction: På dette hotel bliver du betjent af kvinde-robotter

På et nyt hotel vil gæsterne hovedsageligt blive betjent af robotter lige fra ankomsten til afrejsen. Se her, hvor menneskelignende robotterne er designet.

Der venter måske et glimt ind i fremtidens servicevirksomheder på Henn-na-hotellet i Japan, der åbner i næste måned.

For på hotellet er det fortrinsvis godt 10 robotter, der skal betjene gæsterne lige fra ankomsten over check-in, bagageslæberiet og til rengøringen på værelset.

Flere af de 10 robotter er designet til at ligne kvinder, og de vil blive programmeret til tale adskillige sprog.

Holder prisen nede
Hotellet skriver på sin hjemmeside, at robotterne er udviklet til at minimere omkostningerne for et ophold.

Udover robotterne er der ansat blot to mennesker til at service gæsterne.

"Selvfølgelig vil vores medarbejdere hovedsageligt bestående af robotter være tilgængelige for at give dig den al hjælp, du har brug for," lyder på hotellets hjemmeside.

Dit ansigt åbner døren
Hotellets 144 værelser bliver udbudt efter et auktionsprincip, hvor værelsesprisen starter ved små 500 kroner for en overnatning på Henn-na-hotellet der på japansk betyder 'udviklingshotellet'.

Og udvikling kan man roligt tale om, når du eksempelvis står ved receptionen og chekker ind via terminaler, som det kendes fra lufthavne.

Samtidig vil der blive taget et billede af gæsten, som ved hjælp af ansigtsgenkendelsessoftware bruges til at åbne ens dør til værelset, da hotellet som udgangspunkt ikke benytter hverken nøglekort eller gammeldags metalnøgler.

Det skulle da lige være, hvis en gæst ikke bryder sig om det futuriske dørsystem. I de tilfælde vil man kunne få udleveret et nøglekort.

Robotterne kommer stadig
Tendensen med at robotter overtage menneskelige jobs har været undervejs i flere årtier.

Og for nyligt har to forskere fra det anerkendte Oxford Universitet i Storbritannien forudset, at op imod 47 procent af de amerikanske jobs i de næste to årtier vil overgå til robotter.

Det kan du læse mere om her.Læs også:
Bill Gates: Derfor bør du være bekymret for kunstig intelligens

USA bygger Terminator-robotter i it-våbenkapløb mod Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.