Artikel top billede

Foto: Huisten Bosch (Foto: HUISTEN BOSCH)

Ren science fiction: På dette hotel bliver du betjent af kvinde-robotter

På et nyt hotel vil gæsterne hovedsageligt blive betjent af robotter lige fra ankomsten til afrejsen. Se her, hvor menneskelignende robotterne er designet.

Der venter måske et glimt ind i fremtidens servicevirksomheder på Henn-na-hotellet i Japan, der åbner i næste måned.

For på hotellet er det fortrinsvis godt 10 robotter, der skal betjene gæsterne lige fra ankomsten over check-in, bagageslæberiet og til rengøringen på værelset.

Flere af de 10 robotter er designet til at ligne kvinder, og de vil blive programmeret til tale adskillige sprog.

Holder prisen nede

Hotellet skriver på sin hjemmeside, at robotterne er udviklet til at minimere omkostningerne for et ophold.

Udover robotterne er der ansat blot to mennesker til at service gæsterne.

"Selvfølgelig vil vores medarbejdere hovedsageligt bestående af robotter være tilgængelige for at give dig den al hjælp, du har brug for," lyder på hotellets hjemmeside.

Dit ansigt åbner døren

Hotellets 144 værelser bliver udbudt efter et auktionsprincip, hvor værelsesprisen starter ved små 500 kroner for en overnatning på Henn-na-hotellet der på japansk betyder 'udviklingshotellet'.

Og udvikling kan man roligt tale om, når du eksempelvis står ved receptionen og chekker ind via terminaler, som det kendes fra lufthavne.

Samtidig vil der blive taget et billede af gæsten, som ved hjælp af ansigtsgenkendelsessoftware bruges til at åbne ens dør til værelset, da hotellet som udgangspunkt ikke benytter hverken nøglekort eller gammeldags metalnøgler.

Det skulle da lige være, hvis en gæst ikke bryder sig om det futuriske dørsystem. I de tilfælde vil man kunne få udleveret et nøglekort.

Robotterne kommer stadig

Tendensen med at robotter overtage menneskelige jobs har været undervejs i flere årtier.

Og for nyligt har to forskere fra det anerkendte Oxford Universitet i Storbritannien forudset, at op imod 47 procent af de amerikanske jobs i de næste to årtier vil overgå til robotter.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Bill Gates: Derfor bør du være bekymret for kunstig intelligens

USA bygger Terminator-robotter i it-våbenkapløb mod Kina
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere