Artikel top billede

Foto: Huisten Bosch

Ren science fiction: På dette hotel bliver du betjent af kvinde-robotter

På et nyt hotel vil gæsterne hovedsageligt blive betjent af robotter lige fra ankomsten til afrejsen. Se her, hvor menneskelignende robotterne er designet.

Der venter måske et glimt ind i fremtidens servicevirksomheder på Henn-na-hotellet i Japan, der åbner i næste måned.

For på hotellet er det fortrinsvis godt 10 robotter, der skal betjene gæsterne lige fra ankomsten over check-in, bagageslæberiet og til rengøringen på værelset.

Flere af de 10 robotter er designet til at ligne kvinder, og de vil blive programmeret til tale adskillige sprog.

Holder prisen nede

Hotellet skriver på sin hjemmeside, at robotterne er udviklet til at minimere omkostningerne for et ophold.

Udover robotterne er der ansat blot to mennesker til at service gæsterne.

"Selvfølgelig vil vores medarbejdere hovedsageligt bestående af robotter være tilgængelige for at give dig den al hjælp, du har brug for," lyder på hotellets hjemmeside.

Dit ansigt åbner døren

Hotellets 144 værelser bliver udbudt efter et auktionsprincip, hvor værelsesprisen starter ved små 500 kroner for en overnatning på Henn-na-hotellet der på japansk betyder 'udviklingshotellet'.

Og udvikling kan man roligt tale om, når du eksempelvis står ved receptionen og chekker ind via terminaler, som det kendes fra lufthavne.

Samtidig vil der blive taget et billede af gæsten, som ved hjælp af ansigtsgenkendelsessoftware bruges til at åbne ens dør til værelset, da hotellet som udgangspunkt ikke benytter hverken nøglekort eller gammeldags metalnøgler.

Det skulle da lige være, hvis en gæst ikke bryder sig om det futuriske dørsystem. I de tilfælde vil man kunne få udleveret et nøglekort.

Robotterne kommer stadig

Tendensen med at robotter overtage menneskelige jobs har været undervejs i flere årtier.

Og for nyligt har to forskere fra det anerkendte Oxford Universitet i Storbritannien forudset, at op imod 47 procent af de amerikanske jobs i de næste to årtier vil overgå til robotter.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Bill Gates: Derfor bør du være bekymret for kunstig intelligens

USA bygger Terminator-robotter i it-våbenkapløb mod Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere