Image-undersøgelse:Giv din vurdering af 50 danske it-virksomheder - og vind lækre Apple AirPods Pro

Apple i heftige forhandlinger om Apple Music: Nægter at betale musik-selskaber for brugernes gratis prøvetid

Apple tilbyder ekstra-ordinær lang gratis prøveperiode på den kommende musik-tjeneste, Apple Music. Et kardinal-punkt i forhandlingerne med musik-selskaberne har nemlig været, at Apple ikke vil betale dem for den gratis periode. Og sådan blev det.

Apple forhandlede med musik-selskaberne næsten helt frem til annonceringen af selskabets nye musik-tjeneste, Apple Music, som blev præsenteret på selskabets store udvikler-konference, WWDC.

Det kan du læse mere om her: Apple klar med nyheder: Nu skal konkurrenterne indhentes

Musik-tjenesten går i luften om få dage - nemlig 30. juni.

Forhandlingerne trak ud, fordi parterne havde svært ved at blive enige om betalings-vilkårene for tjenesten.

Ifølge magasinet Re/code var et af stridspunkterne i forhandlingerne Apples stejle krav om, at selskabet ikke skal betale musik-selskaberne for de tre måneders gratis prøvetid, som Apple tilbyder nye brugere af Apple Music.

Dette krav fastholdte Apple gennem forhandlingerne, der da også er endt med, at musik-selskaberne skal levere musik kvit og frit til Apple-brugerne i de første tre måneder, hvor de anvender Apple Music.

10 dollar om måneden
Efter de første tre måneder, skal brugerne begynde at betale et abonnement på 10 dollar om måneden.

I lande uden for USA vil musik-selskaberne modtage 73 procent af abonnementet, mens Apple tager 27 procent, mens musik-selskaberne i USA vil modtage 71,5 procent af abonemmentet.

Denne fordelings-nøgle - altså cirka 70/30 - anvendes også af Spotify og andre streaming-tjenester.

Til gengæld er de tre måneders gratis prøvetid langt mere, end andre streaming-tjenester tilbyder, i det standarden er én måneds gratis prøvetid, hvorefter den første betaling skal falde.

Dog tilbyder Spotify i USA nye kunder tre måneders abonnement for blot en enkelt dollar.

Spotify-talsmand Jonathan Prince fortæller imidlertid til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Spotify betaler musik-selskaberne for alt, der bliver streamet - også det indhold, som indgår i den gratis eller næsten-gratis prøvetid.

Det kom i foråret frem, at Apple forsøgte at presse musik-selskaberne til at fjerne gratis musik fra Spotify, der har stor succes med en reklamefinansieret gratis-version

Det kan du læse mere om her: Apple spiller med musklerne: Vil presse gratis musik væk fra Spotify.

Du kan læse vores sammenligning af de forskellige musiktjenester her: Sammenligning: Det her tilbyder Apple Music - og det her tilbyder Spotify og TDC Play
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
DanOffice IT klar til indtog på afgørende marked: Se topchef Lars Baun Jensens plan for 2021
Interview: DanOffice IT er gået ind i 2021 med en ny strategi, der især byder på to fokuspunkter for topchef Lars Baun Jensen. Bæredygtigheds-agendagen skal løftes, og samtidig igangsættes en større offensiv på det asiatiske marked. "Vi får simpelthen ikke vores fair share," siger han.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.