Artikel top billede

Apple i heftige forhandlinger om Apple Music: Nægter at betale musik-selskaber for brugernes gratis prøvetid

Apple tilbyder ekstra-ordinær lang gratis prøveperiode på den kommende musik-tjeneste, Apple Music. Et kardinal-punkt i forhandlingerne med musik-selskaberne har nemlig været, at Apple ikke vil betale dem for den gratis periode. Og sådan blev det.

Apple forhandlede med musik-selskaberne næsten helt frem til annonceringen af selskabets nye musik-tjeneste, Apple Music, som blev præsenteret på selskabets store udvikler-konference, WWDC.

Det kan du læse mere om her: Apple klar med nyheder: Nu skal konkurrenterne indhentes

Musik-tjenesten går i luften om få dage - nemlig 30. juni.

Forhandlingerne trak ud, fordi parterne havde svært ved at blive enige om betalings-vilkårene for tjenesten.

Ifølge magasinet Re/code var et af stridspunkterne i forhandlingerne Apples stejle krav om, at selskabet ikke skal betale musik-selskaberne for de tre måneders gratis prøvetid, som Apple tilbyder nye brugere af Apple Music.

Dette krav fastholdte Apple gennem forhandlingerne, der da også er endt med, at musik-selskaberne skal levere musik kvit og frit til Apple-brugerne i de første tre måneder, hvor de anvender Apple Music.

10 dollar om måneden

Efter de første tre måneder, skal brugerne begynde at betale et abonnement på 10 dollar om måneden.

I lande uden for USA vil musik-selskaberne modtage 73 procent af abonnementet, mens Apple tager 27 procent, mens musik-selskaberne i USA vil modtage 71,5 procent af abonemmentet.

Denne fordelings-nøgle - altså cirka 70/30 - anvendes også af Spotify og andre streaming-tjenester.

Til gengæld er de tre måneders gratis prøvetid langt mere, end andre streaming-tjenester tilbyder, i det standarden er én måneds gratis prøvetid, hvorefter den første betaling skal falde.

Dog tilbyder Spotify i USA nye kunder tre måneders abonnement for blot en enkelt dollar.

Spotify-talsmand Jonathan Prince fortæller imidlertid til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Spotify betaler musik-selskaberne for alt, der bliver streamet - også det indhold, som indgår i den gratis eller næsten-gratis prøvetid.

Det kom i foråret frem, at Apple forsøgte at presse musik-selskaberne til at fjerne gratis musik fra Spotify, der har stor succes med en reklamefinansieret gratis-version

Det kan du læse mere om her: Apple spiller med musklerne: Vil presse gratis musik væk fra Spotify.

Du kan læse vores sammenligning af de forskellige musiktjenester her: Sammenligning: Det her tilbyder Apple Music - og det her tilbyder Spotify og TDC Play
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere