Artikel top billede

Pas på: Falsk valg-sms i omløb

En sms er i øjeblikket i omløb, som fejlagtigt fortæller, at du kan stemme ved dagens folketingsvalg ved at svare på sms'en.

Her på årets vigtigste dag i demokratiets navn, er valgmaskineriet på højtryk for at få så mange som muligt til at stemme - uanset partiet.

Men der findes altså også dem, som ikke ønsker, at du stemmer. I hvert fald er der i øjeblikket en sms i omløb, som oplyser dig om, at du kan stemme ved at besvare sms'en.

Men sms'en er en spam-sms, som du ikke skal besvare, skulle du modtage den. Det fortæller Indenrigsministeriet, som har lagt en advarsel ud på Twitter.

Sms'en er ellers sendt som var det fra Indenrigsministeriet, men niks: Du kan ikke stemme via sms.

Formålet kan være mange for sms'ens bagmænd. Enten kan det være, at finde du af, hvad bestemte folk stemmer, eller for at afholde folk fra at stemme. Det kan også være, at det er en takseret tjeneste, og at det koster dig mange penge, hvis du besvarer sms'en.

Mulighederne er mange, og Indenrigsministeriet er ikke bekendte med, hvor sms'en kommer fra. De fik en henvendelse fra en borger tidligt i morges og advarede straks borgerne.

Så desværre kan du ikke stemme med en sms. Det havde ellers været dejlig nemt. Med mindre du allerede har brevstemt, så skal du ud i regnen (i hvert fald i København), trave ned til valgstedet og stemme på din kandidat eller parti.

Hav et godt valg. 

Læs også: Sådan stemmer Computerworld-læserne i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere