Artikel top billede

(Foto: Foto: jhaymesisvip, CC BY 2.0)

Pas på: Falsk valg-sms i omløb

En sms er i øjeblikket i omløb, som fejlagtigt fortæller, at du kan stemme ved dagens folketingsvalg ved at svare på sms'en.

Her på årets vigtigste dag i demokratiets navn, er valgmaskineriet på højtryk for at få så mange som muligt til at stemme - uanset partiet.

Men der findes altså også dem, som ikke ønsker, at du stemmer. I hvert fald er der i øjeblikket en sms i omløb, som oplyser dig om, at du kan stemme ved at besvare sms'en.

Men sms'en er en spam-sms, som du ikke skal besvare, skulle du modtage den. Det fortæller Indenrigsministeriet, som har lagt en advarsel ud på Twitter.

Sms'en er ellers sendt som var det fra Indenrigsministeriet, men niks: Du kan ikke stemme via sms.

Formålet kan være mange for sms'ens bagmænd. Enten kan det være, at finde du af, hvad bestemte folk stemmer, eller for at afholde folk fra at stemme. Det kan også være, at det er en takseret tjeneste, og at det koster dig mange penge, hvis du besvarer sms'en.

Mulighederne er mange, og Indenrigsministeriet er ikke bekendte med, hvor sms'en kommer fra. De fik en henvendelse fra en borger tidligt i morges og advarede straks borgerne.

Så desværre kan du ikke stemme med en sms. Det havde ellers været dejlig nemt. Med mindre du allerede har brevstemt, så skal du ud i regnen (i hvert fald i København), trave ned til valgstedet og stemme på din kandidat eller parti.

Hav et godt valg. 

Læs også: Sådan stemmer Computerworld-læserne i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere