Artikel top billede

(Foto: Foto: jhaymesisvip, CC BY 2.0)

Pas på: Falsk valg-sms i omløb

En sms er i øjeblikket i omløb, som fejlagtigt fortæller, at du kan stemme ved dagens folketingsvalg ved at svare på sms'en.

Her på årets vigtigste dag i demokratiets navn, er valgmaskineriet på højtryk for at få så mange som muligt til at stemme - uanset partiet.

Men der findes altså også dem, som ikke ønsker, at du stemmer. I hvert fald er der i øjeblikket en sms i omløb, som oplyser dig om, at du kan stemme ved at besvare sms'en.

Men sms'en er en spam-sms, som du ikke skal besvare, skulle du modtage den. Det fortæller Indenrigsministeriet, som har lagt en advarsel ud på Twitter.

Sms'en er ellers sendt som var det fra Indenrigsministeriet, men niks: Du kan ikke stemme via sms.

Formålet kan være mange for sms'ens bagmænd. Enten kan det være, at finde du af, hvad bestemte folk stemmer, eller for at afholde folk fra at stemme. Det kan også være, at det er en takseret tjeneste, og at det koster dig mange penge, hvis du besvarer sms'en.

Mulighederne er mange, og Indenrigsministeriet er ikke bekendte med, hvor sms'en kommer fra. De fik en henvendelse fra en borger tidligt i morges og advarede straks borgerne.

Så desværre kan du ikke stemme med en sms. Det havde ellers været dejlig nemt. Med mindre du allerede har brevstemt, så skal du ud i regnen (i hvert fald i København), trave ned til valgstedet og stemme på din kandidat eller parti.

Hav et godt valg. 

Læs også: Sådan stemmer Computerworld-læserne i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere