Tre it-politikere siet fra til det nye folketing

Minimum tre partier på Christiansborg skal udpege nye it-ordførere i de kommende dage, fordi deres tidligere it-politikere enten har trukket politiker-stikket, eller ikke fik den fornødne opbakning fra vælgerne.

Inde eller ude?

Det spørgsmål har mange neglebidende politikere stillet sig selv i de seneste dage, hvor fintællingen af de personlige stemmer er blevet opgjort til sammensætningen folketinget, hvor der som bekendt er plads til 179 politikere.

Minimum tre af partierne skal ud og finde nye it-ordførere til deres nye hold på 'Borgen', efter vælgerne har sat deres krydser.

Det drejer sig om SF, De Radikale og Alternativet, der mister den it-ordfører, som var udset til posten, før vælgerne blev sluppet løs i stemmeboksen.

Farvel til tre
Om de genvalgte it-ordførere fra de andre partier fortsætter på posten som it-politikere, er endnu uvist.

Men det er ganske vist, at it-ordfører Jeppe Mikkelsen fra De Radikale selv har valgt at trække stikket fra politik, hvilket allerede blev annonceret i august sidste år.

Derimod har SF's it-ordfører Steen Gade ikke opnået genvalg i sin vestjyske kreds.

Den tort må også Alternativets bedste bud på en it-politiker, Rolf Bjerre fra Københavns Storkreds, leve med, da han heller ikke opnåede at blive valgt ind i folketinget.

82 stemmer fra folketinget
Rolf Bjerre med en fortid hos blandt andre Piratpartiet og open source i folkeskolen som sin vigtigste mærkesag var blot 82 stemmer fra at blive valgt ind.

Efter skuffelsen var gået op for Alternativets bud på en it-ordfører i fredags, skrev han en længere besked på Facebook, som blev afrundet med følgende ord:

"Nu vil jeg gå off-line og gå rundt i haven på bare fødder til min verden er i balance igen. En KÆMPE tak til alle som har være med og I har kæmpet bravt - Det har jeg set hver dag. BRAVO. Så lad os samle bolden op igen - Jeg er ihvertfald ikke færdig endnu."

Den erfarne Steen Gade fra SF erkender også sit nederlag via Facebook, hvor han runder af med et budskab om, at han ikke stiller op til næste folketingsvalg. 

Læs også:
Velkommen til den nye regering: Her er fem it-opgaver, som regeringen (snarest) bør se på

Oversigt: Sådan udnytter politikerne it-værktøjer til at kradse din stemme hjem den 18. juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.