Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Tre it-politikere siet fra til det nye folketing

Minimum tre partier på Christiansborg skal udpege nye it-ordførere i de kommende dage, fordi deres tidligere it-politikere enten har trukket politiker-stikket, eller ikke fik den fornødne opbakning fra vælgerne.

Inde eller ude?

Det spørgsmål har mange neglebidende politikere stillet sig selv i de seneste dage, hvor fintællingen af de personlige stemmer er blevet opgjort til sammensætningen folketinget, hvor der som bekendt er plads til 179 politikere.

Minimum tre af partierne skal ud og finde nye it-ordførere til deres nye hold på 'Borgen', efter vælgerne har sat deres krydser.

Det drejer sig om SF, De Radikale og Alternativet, der mister den it-ordfører, som var udset til posten, før vælgerne blev sluppet løs i stemmeboksen.

Farvel til tre

Om de genvalgte it-ordførere fra de andre partier fortsætter på posten som it-politikere, er endnu uvist.

Men det er ganske vist, at it-ordfører Jeppe Mikkelsen fra De Radikale selv har valgt at trække stikket fra politik, hvilket allerede blev annonceret i august sidste år.

Derimod har SF's it-ordfører Steen Gade ikke opnået genvalg i sin vestjyske kreds.

Den tort må også Alternativets bedste bud på en it-politiker, Rolf Bjerre fra Københavns Storkreds, leve med, da han heller ikke opnåede at blive valgt ind i folketinget.

82 stemmer fra folketinget

Rolf Bjerre med en fortid hos blandt andre Piratpartiet og open source i folkeskolen som sin vigtigste mærkesag var blot 82 stemmer fra at blive valgt ind.

Efter skuffelsen var gået op for Alternativets bud på en it-ordfører i fredags, skrev han en længere besked på Facebook, som blev afrundet med følgende ord:

"Nu vil jeg gå off-line og gå rundt i haven på bare fødder til min verden er i balance igen. En KÆMPE tak til alle som har være med og I har kæmpet bravt - Det har jeg set hver dag. BRAVO. Så lad os samle bolden op igen - Jeg er ihvertfald ikke færdig endnu."

Den erfarne Steen Gade fra SF erkender også sit nederlag via Facebook, hvor han runder af med et budskab om, at han ikke stiller op til næste folketingsvalg. 

Læs også:
Velkommen til den nye regering: Her er fem it-opgaver, som regeringen (snarest) bør se på

Oversigt: Sådan udnytter politikerne it-værktøjer til at kradse din stemme hjem den 18. juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere