Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Oversigt: Sådan udnytter politikerne it-værktøjer til at kradse din stemme hjem den 18. juni

Når der skal presses holdninger og meninger igennem for at stjæle din stemme ved valget, så lægger de politiske partier ikke fingre imellem på den digitale platform. Her kan læse om, hvor slagene om din stemme udkæmpes.

Valg 2015: Engang var valgkamp lig med plakater, forsamlingshusmøder og højtråbende retorik fra toppen af ølkasser.

I dag handler det i langt højere grad om big data, spindoktorer på sociale medier, vælgeranalyser og søgemaskineoptimering.

It-platformen er nemlig langt mere effektiv end ølkassen.

It har gennemsyret politikernes liv og virke. Ikke mindst Twitter og Facebook anvendes som platforme for at bringe de politiske budskaber direkte i spil uden om journalister og nyhedstationer.

Tidligere miljøminister Ida Auken (R) fortæller eksempelvis, at de sociale medier bringer tusindvis af danskere til at sætte deres kryds ud for netop hende.

Analyser af hvem du er, hvor du bor og forventes at stemme på, er ligeledes hevet ind i kampen om krydserne.

Og analyserne rammer faktisk skræmmende præcist.

Her har vi samlet historier om de danske politikeres digitale kampe for at hive dit kryds indenbords ved valget den 18. juni.

Godt valg.

Forpremiere på folketingsvalget: Hvad stemmer du den 18. juni?
Den 18. juni skal du sætte dit kryds til folketingsvalget. På Computerworld tager vi forskud på de demokratiske glæder med en prøveafstemning. Her kan du være med til at bestemme farven på den regering, som den danske it-branche ønsker sig.

Ida Auken: Jeg får tusindvis af vælgere fra de sociale medier
Interview: Tidligere miljøminister Ida Auken (R) er en særdeles rutineret bruger på de sociale medier, hvor hun vurderer, der kan høstes vælgere i tusindvis. Læs her, hvordan hun benytter Twitter til at lægge pres på andre politikere.

Sådan ved politikerne, hvor du (nok) sætter dit kryds
Langt de fleste partier anvender massevis af data om befolkningen, når vælgerne skal kapres. Se hvordan dataanalyse skaber et indsigtsfuldt portræt af danskerne, og fortæller politikerne hvilken profil beboerne i et område har.

Sådan vil politikerne manipulere online med dig op til folketingsvalget
De sociale medier kommer til at gløde både rødt og blåt op til det kommende folketingsvalg. Læs her, hvordan politikerne vil forsøge at råbe dig op i de kommende uger.

Alle partierne dumper med et brag i SEO: Partiernes websider er helt usynlige i søgemaskinerne
Der er masser af indhold på de politiske partiers websider, men det er nærmest umuligt at finde det. Partierne snakker i et sprog - vælgerne søger i et andet. Her er et lynkursus i SEO.

Før valget: Sådan gejler partierne hinanden op på Facebook, Twitter og Instagram
De politiske partier arbejder hårdt med Facebook, Twitter og Instagram for at kapre netop dit kryds i stemmeboksen. Læs her, hvordan Enhedslisten og Liberal Alliance når ud til hundredetusindvis af vælgere med simple midler.

Valgforsker: Ingen politiske partier kan vinde vælgere på Facebook
De sociale medier er efterhånden blevet en bydende nødvendighed for folketingspolitikerne at boltre sig på op til et folketingsvalg. Om alle anstrengelserne så også bærer frugt, er derimod meget tvivlsomt, mener valg-ekspert.

Politiker efter terror: Lad os kigge på centraliseret videoovervågning
Meningerne på Christiansborg er stærkt delte om, hvorvidt danskerne skal overvåges mere i kølvandet på weekendens terror
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere