Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Jagten på 5G-frekvenser er gået ind: Derfor bliver nye frekvensbånd afgørende

Nye frekvenser bliver helt afgørende, hvis potentialet i 5G-teknologien for alvor skal indfries. Jagten er gået ind.

Selvom det i øjeblikket primært er 4G, der er i fokus i telebranchen, så fylder 5G stadig mere på agendaen.

Med 2020 som det år, hvor de fleste venter, at de første kommercielle 5G-netværk vil få debut, træder vi nu ind i en fase, hvor det ikke bare handler om teorier for trådløse netværk, men også helt lavpraktiske problemstillinger.

Her er frekvenserne et ganske centralt emne.

IDG News Service skriver, at operatørerne får brug for langt mere spektrum, hvis de skal kunne levere 5G-hastigheder på 10 Gbit/s og over.

"Der er et voksende behov for også at give adgang til spektrum i 6GHz til 100GHz," lød et af budskaberne på LTE og 5G World Summit i Amsterdam i denne uge.

Mens det nuværende 4G leveres på frekvensbånd fra 800 MHz til 2,6 GHz, så skal 5G altså anvende helt andre frekvenser, hvis de ambitiøse hastigheds-visioner skal indfries.

Samtidig er en af fordelene ved at arbejde med det omtalte spektrum, at latency kan minimeres, skriver IDG News Service.

Det kan 5G bruges til

De teoretiske hastigheder med 5G lyder på mere end 10 Gbit/s, hvor LTE-specifikationen lyder på 300 Mbit/s ned og 75 Mbit/s op.

5G handler dog langt fra kun om hastigheder. Også behovet for at kunne understøtte internet of things er en af fordelene ved 5G - læs mere om det her.

Men selvom det ikke er svært at få øje på de mange muligheder, 5G vil give os på sigt, er særligt frekvensarbejdet afgørende i de kommende år.

Det handler ikke bare om arbejdet med at sikre myndighedernes opbakning, men også rent teknologiske udfordringer.

"For at man kan realisere potentialet i spektrum på over 6GHz, kræver det, at der bliver udviklet en ny generation af antenner, der kan sende data i mange retninger til forskellige brugere på samme tid," lyder det blandt andet i artiklen hos Computerworld internationale nyhedsbureau.

Læs også:

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Derfor bliver 4G ikke en erstatning for hverken kobber eller fiber

5G-auktionerne kan blive helt anderledes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere