Artikel top billede

Samsungs indtjening dykker for syvende kvartal i træk - men nu er der en forklaring

Samsung forventer faldende indtjening for syvende kvartal i træk. Men nedturen ser alligevel ud til at være vendt for Samsung, der har en forklaring på, at indtjeningen alligevel fortsætter med at falde.

Nedturen fortsætter for Samsung. Selskabet forventer, at dets resultat for andet kvartal 2015 vil falde med fire procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Der er tale om et estimat, idet tallene ikke er gjort endeligt op endnu.

Viser de sig at holde stik, vil det være det syvende kvartal i træk med faldende indtjening for Samsung.

Problemet for selskabet ligger i mobildivisionen, for Samsungs chip-division ser ud til at være i vækst.

Den faldende indtjening i smartphone-divisionen vækker opmærksomhed, fordi andet kvartal er det første kvartal, hvor salget af Samsungs nye flagskib, Galaxy S6 og S6 Edge, er noteret.

Galaxy S6'erne blev lanceret i april som efterfølgere til S5'eren, der på flere måder var en skuffelse og ikke ramte forbrugerne på den forventede måde.

Det skuffende salg af S5'eren har været kraftigt medvirkende til Samsungs faldende indtjening.

Det står da også noget bedre til med S6'erne, i det Samsung trods alt ser ud til at have fået bremset de ekstreme indtjenings-fald, som ramte selskabet i kølvandet på Galaxy S5'erne.

I forrige kvartal oplevede Samsung et enormt fald på 30 procent i indtjeningen i forhold til det samme kvartal et år tidligere.

Det kan du læse mere om her.

Den nedtur ser nu ud til at være stoppet, i det indtjeningen altså nu blot ligger fire procent under det tilsvarende kvartal i fjor.

Du kan læse vores anmeldelse af Galaxy S6 Edge her: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

Selv bedyrer Samsung, at den faldende indtjening i andet kvartal faktisk skyldes, at selskabet har haft svært ved at levere det ønskede antal Galaxy S6'ere på grund af problemer med at få leveret dele.

Galaxy S6 og S6 Edge er udstyret med kurvede skærme, og det er Samsungs håb, at det nye design kan være med til at genføde interessen for selskabets telefoner.

Samsung er generelt presset på smartphone-markedet, hvor selskabet ellers har bevæget sig på kryds og tværs af markeds-segmenterne.

I den prisbillige ende presses selskabet af fremadstormende kinesiske konkurrenter med Xiaomi i spidsen, mens selskabet i den høje ende er udfordret af Apple, der har haft enorm succes med iPhone 6'erne, som har været den bedste lancering nogensinde i Apples historie.

Læs også:

Trods nedtur: Samsung er pludselig igen verdens største smartphone-producent

Samsung presser sig frem: S6 og S6 Edge sælger over al forventning

Retssag på vej: Samsung kan blive tvunget til at fjerne irriterende bloatware

Smartphones er små super-computere: Så kraftig er en Samsung S6
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere