Artikel top billede

Samsungs indtjening dykker for syvende kvartal i træk - men nu er der en forklaring

Samsung forventer faldende indtjening for syvende kvartal i træk. Men nedturen ser alligevel ud til at være vendt for Samsung, der har en forklaring på, at indtjeningen alligevel fortsætter med at falde.

Nedturen fortsætter for Samsung. Selskabet forventer, at dets resultat for andet kvartal 2015 vil falde med fire procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Der er tale om et estimat, idet tallene ikke er gjort endeligt op endnu.

Viser de sig at holde stik, vil det være det syvende kvartal i træk med faldende indtjening for Samsung.

Problemet for selskabet ligger i mobildivisionen, for Samsungs chip-division ser ud til at være i vækst.

Den faldende indtjening i smartphone-divisionen vækker opmærksomhed, fordi andet kvartal er det første kvartal, hvor salget af Samsungs nye flagskib, Galaxy S6 og S6 Edge, er noteret.

Galaxy S6'erne blev lanceret i april som efterfølgere til S5'eren, der på flere måder var en skuffelse og ikke ramte forbrugerne på den forventede måde.

Det skuffende salg af S5'eren har været kraftigt medvirkende til Samsungs faldende indtjening.

Det står da også noget bedre til med S6'erne, i det Samsung trods alt ser ud til at have fået bremset de ekstreme indtjenings-fald, som ramte selskabet i kølvandet på Galaxy S5'erne.

I forrige kvartal oplevede Samsung et enormt fald på 30 procent i indtjeningen i forhold til det samme kvartal et år tidligere.

Det kan du læse mere om her.

Den nedtur ser nu ud til at være stoppet, i det indtjeningen altså nu blot ligger fire procent under det tilsvarende kvartal i fjor.

Du kan læse vores anmeldelse af Galaxy S6 Edge her: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

Selv bedyrer Samsung, at den faldende indtjening i andet kvartal faktisk skyldes, at selskabet har haft svært ved at levere det ønskede antal Galaxy S6'ere på grund af problemer med at få leveret dele.

Galaxy S6 og S6 Edge er udstyret med kurvede skærme, og det er Samsungs håb, at det nye design kan være med til at genføde interessen for selskabets telefoner.

Samsung er generelt presset på smartphone-markedet, hvor selskabet ellers har bevæget sig på kryds og tværs af markeds-segmenterne.

I den prisbillige ende presses selskabet af fremadstormende kinesiske konkurrenter med Xiaomi i spidsen, mens selskabet i den høje ende er udfordret af Apple, der har haft enorm succes med iPhone 6'erne, som har været den bedste lancering nogensinde i Apples historie.

Læs også:

Trods nedtur: Samsung er pludselig igen verdens største smartphone-producent

Samsung presser sig frem: S6 og S6 Edge sælger over al forventning

Retssag på vej: Samsung kan blive tvunget til at fjerne irriterende bloatware

Smartphones er små super-computere: Så kraftig er en Samsung S6
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere