Artikel top billede

Samsungs indtjening dykker for syvende kvartal i træk - men nu er der en forklaring

Samsung forventer faldende indtjening for syvende kvartal i træk. Men nedturen ser alligevel ud til at være vendt for Samsung, der har en forklaring på, at indtjeningen alligevel fortsætter med at falde.

Nedturen fortsætter for Samsung. Selskabet forventer, at dets resultat for andet kvartal 2015 vil falde med fire procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Der er tale om et estimat, idet tallene ikke er gjort endeligt op endnu.

Viser de sig at holde stik, vil det være det syvende kvartal i træk med faldende indtjening for Samsung.

Problemet for selskabet ligger i mobildivisionen, for Samsungs chip-division ser ud til at være i vækst.

Den faldende indtjening i smartphone-divisionen vækker opmærksomhed, fordi andet kvartal er det første kvartal, hvor salget af Samsungs nye flagskib, Galaxy S6 og S6 Edge, er noteret.

Galaxy S6'erne blev lanceret i april som efterfølgere til S5'eren, der på flere måder var en skuffelse og ikke ramte forbrugerne på den forventede måde.

Det skuffende salg af S5'eren har været kraftigt medvirkende til Samsungs faldende indtjening.

Det står da også noget bedre til med S6'erne, i det Samsung trods alt ser ud til at have fået bremset de ekstreme indtjenings-fald, som ramte selskabet i kølvandet på Galaxy S5'erne.

I forrige kvartal oplevede Samsung et enormt fald på 30 procent i indtjeningen i forhold til det samme kvartal et år tidligere.

Det kan du læse mere om her.

Den nedtur ser nu ud til at være stoppet, i det indtjeningen altså nu blot ligger fire procent under det tilsvarende kvartal i fjor.

Du kan læse vores anmeldelse af Galaxy S6 Edge her: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

Selv bedyrer Samsung, at den faldende indtjening i andet kvartal faktisk skyldes, at selskabet har haft svært ved at levere det ønskede antal Galaxy S6'ere på grund af problemer med at få leveret dele.

Galaxy S6 og S6 Edge er udstyret med kurvede skærme, og det er Samsungs håb, at det nye design kan være med til at genføde interessen for selskabets telefoner.

Samsung er generelt presset på smartphone-markedet, hvor selskabet ellers har bevæget sig på kryds og tværs af markeds-segmenterne.

I den prisbillige ende presses selskabet af fremadstormende kinesiske konkurrenter med Xiaomi i spidsen, mens selskabet i den høje ende er udfordret af Apple, der har haft enorm succes med iPhone 6'erne, som har været den bedste lancering nogensinde i Apples historie.

Læs også:

Trods nedtur: Samsung er pludselig igen verdens største smartphone-producent

Samsung presser sig frem: S6 og S6 Edge sælger over al forventning

Retssag på vej: Samsung kan blive tvunget til at fjerne irriterende bloatware

Smartphones er små super-computere: Så kraftig er en Samsung S6
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere