Artikel top billede

Microsoft dropper Xbox Music-navnet: Her er det nye navn på Microsofts musik- og spiltjeneste

Åbenbart var det for svært for folk at forstå, at Xbox Music og Video også kunne virke på en computer og ikke kun på en Xbox. I hvert fald har Microsoft nu ændret navnet på både sin musik- og videotjeneste.

Microsofts musiktjeneste, Xbox Music, har i flere år forsøgt sig på at tage markedsdele fra de andre store streamingtjenester, såsom Spotify, men det har været en hård kamp.

Et af de største kritikpunkter mod Xbox Music har været den lavere kvalitet af den spillede musik, 196 kbps kontra Spotifys 320 kbps (extreme quality), men også navnet har været forvirrende.

Det skriver Microsofts Joe Belfiore i hvert fald på Twitter i forbindelse med, at Xbox Music nu får nyt navn sammen med sin relancering med Windows 10.

Tilsyneladende har det været svært for folk at forstå, at du kan bruge Xbox Music på en computer - og ikke kun på en Xbox.

"Groove" bliver det nye navn, og som det meste andet med inspiration fra 70'erne, så har navnet fået en blandet modtagelse. Blandt andet er folk utilfredse med, at navnet i så høj grad minder om "Grooveshark", en piratlignende musiktjeneste, som ikke længere eksisterer.

Nyt design
Windows 10 giver musiktjenesten, nu kaldet "Groove", en ny chance.

I hvert fald er appen nu lavet i en langt mere moderne udgave, som virker mere indbydende end de generiske udseende fra Windows 8.

"Groove" er en af de områder, hvor Microsoft tror og håber på, at der skal hentes penge ind efter, at Windows 10 er blevet gratis for mange. Pengene skal komme fra services såsom Office 365, OneDrive og ja: Groove.

Ud over Groove, så har Xbox Videos også fået et nyt navn. Det er dog ikke helt lige så groovy, men hedder nu bare Movies & Videos, og er en del af den nye Windows Store, som vil være at finde i Windows 10.

Hovedgrunden til de nye navne kommer efter en større mængde feedback fra brugere af Windows 10 Technical Preview.

Har du brugt Groove, tidligere kendt som Xbox Music, og hvad synes du om det? Er det et godt alternativ til for eksempel Spotify?

Læs også: Jeres mening: Er Apple Music værd at skifte til?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere