Artikel top billede

Microsoft dropper Xbox Music-navnet: Her er det nye navn på Microsofts musik- og spiltjeneste

Åbenbart var det for svært for folk at forstå, at Xbox Music og Video også kunne virke på en computer og ikke kun på en Xbox. I hvert fald har Microsoft nu ændret navnet på både sin musik- og videotjeneste.

Microsofts musiktjeneste, Xbox Music, har i flere år forsøgt sig på at tage markedsdele fra de andre store streamingtjenester, såsom Spotify, men det har været en hård kamp.

Et af de største kritikpunkter mod Xbox Music har været den lavere kvalitet af den spillede musik, 196 kbps kontra Spotifys 320 kbps (extreme quality), men også navnet har været forvirrende.

Det skriver Microsofts Joe Belfiore i hvert fald på Twitter i forbindelse med, at Xbox Music nu får nyt navn sammen med sin relancering med Windows 10.

Tilsyneladende har det været svært for folk at forstå, at du kan bruge Xbox Music på en computer - og ikke kun på en Xbox.

"Groove" bliver det nye navn, og som det meste andet med inspiration fra 70'erne, så har navnet fået en blandet modtagelse. Blandt andet er folk utilfredse med, at navnet i så høj grad minder om "Grooveshark", en piratlignende musiktjeneste, som ikke længere eksisterer.

Nyt design
Windows 10 giver musiktjenesten, nu kaldet "Groove", en ny chance.

I hvert fald er appen nu lavet i en langt mere moderne udgave, som virker mere indbydende end de generiske udseende fra Windows 8.

"Groove" er en af de områder, hvor Microsoft tror og håber på, at der skal hentes penge ind efter, at Windows 10 er blevet gratis for mange. Pengene skal komme fra services såsom Office 365, OneDrive og ja: Groove.

Ud over Groove, så har Xbox Videos også fået et nyt navn. Det er dog ikke helt lige så groovy, men hedder nu bare Movies & Videos, og er en del af den nye Windows Store, som vil være at finde i Windows 10.

Hovedgrunden til de nye navne kommer efter en større mængde feedback fra brugere af Windows 10 Technical Preview.

Har du brugt Groove, tidligere kendt som Xbox Music, og hvad synes du om det? Er det et godt alternativ til for eksempel Spotify?

Læs også: Jeres mening: Er Apple Music værd at skifte til?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere