Artikel top billede

Windows 10 får pc-markedet til at skrumpe i hele verden - men der er ingen grund til uro

Windows 10 er den direkte årsag til, at pc-markedet skrumper i hele verden. Men der er ingen grund til panik, lyder det fra analysehus.

Pc-salget styrtdykker med stor fart. I årets andet kvartal er salget af pc'er faldet med hele 11,8 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Ifølge tal fra analysehuset IDC leverede pc-producenterne i alt 66,1 millioner pc'er verden over i kvartalet, hvilket var en del mindre end forventet.

Ifølge IDC er der dog ingen grund til at slå stor-alarm på grund af de faldende salgs-tal.

De skyldes nemlig dels, at salgstallene i første kvartal i fjor - som man sammenligner med - var usædvanligt høje, da mange forbrugere netop på dette tidspunkt købte nye computere i kølvandet på Microsofts pensionering af det meget populære Windows XP.

Det kan du læse mere om her: XP-stop får kunderne til at gå pc-amok

Hertil kommer, at pc-forhandlerne i andet kvartal ifølge IDC for alvor begyndte at tømme deres lagre for Windows-computere. Det skyldes, at de venter på de første pc'er med det nye Windows 10-styresystem, som der er store forventninger til.

Microsoft er netop i disse dage klar til at begynde at levere Windows 10 til de store pc-producenter, som dermed kan begynde at bygge pc'er, der er præ-installerede med Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Færdigt arbejde: Microsoft et par dage fra at afslutte udviklingen af Windows 10

Ingen grund til uro

Der er således ingen grund til uro trods de faldende salgs-tal, lyder det fra IDC.

Analysehuset forventer således, at pc-markedet - der er skrumpet ret støt i de seneste år - vil stabilisere sig inden for nogle få år.

Ifølge analytiker Loren Loverde vil pc-markedet falde nogle få procent i det kommende halve års tid.

Dernæst vil markedet stabilisere sig, lyder forventningen.

Ifølge Loren Loverde er det langt fra givet, at pc-forhandlere vil få et stort opsving som følge af lanceringen af Windows 10.

Det skyldes, at Microsoft tilbyder gratis opdatering til Windows 10 til alle de nuværende brugere af forgængerne Windows 7 og Windows 8, som altså dermed ikke vil blive ansporet til at investere i ny pc.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts udrulnings-plan: Se hvornår du kan få [b]Windows 10[/b]

Her er verdens største producent

Ifølge IDC er kinesiske Lenovo fortsat verdens største pc-leverandør. Selskabet leverede 13,4 millioner pc'er i årets andet kvartal, hvilket svarer til en stigning på en procent i forhold kvartalet før, men et fald på 7,5 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Læs også:

Windows 10 lige om hjørnet - men Windows 7 buldrer stadig frem: Hvad vil Microsoft gøre?

Her er Microsofts udrulnings-plan: Se hvornår du kan få Windows 10

Advarsel: Ny default Wifi-funktion i Windows 10 kan blive åben dør for hackere

Skal du hoppe med på Microsofts store opgraderings-tog?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere