Artikel top billede

Windows 10 får pc-markedet til at skrumpe i hele verden - men der er ingen grund til uro

Windows 10 er den direkte årsag til, at pc-markedet skrumper i hele verden. Men der er ingen grund til panik, lyder det fra analysehus.

Pc-salget styrtdykker med stor fart. I årets andet kvartal er salget af pc'er faldet med hele 11,8 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Ifølge tal fra analysehuset IDC leverede pc-producenterne i alt 66,1 millioner pc'er verden over i kvartalet, hvilket var en del mindre end forventet.

Ifølge IDC er der dog ingen grund til at slå stor-alarm på grund af de faldende salgs-tal.

De skyldes nemlig dels, at salgstallene i første kvartal i fjor - som man sammenligner med - var usædvanligt høje, da mange forbrugere netop på dette tidspunkt købte nye computere i kølvandet på Microsofts pensionering af det meget populære Windows XP.

Det kan du læse mere om her: XP-stop får kunderne til at gå pc-amok

Hertil kommer, at pc-forhandlerne i andet kvartal ifølge IDC for alvor begyndte at tømme deres lagre for Windows-computere. Det skyldes, at de venter på de første pc'er med det nye Windows 10-styresystem, som der er store forventninger til.

Microsoft er netop i disse dage klar til at begynde at levere Windows 10 til de store pc-producenter, som dermed kan begynde at bygge pc'er, der er præ-installerede med Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Færdigt arbejde: Microsoft et par dage fra at afslutte udviklingen af Windows 10

Ingen grund til uro

Der er således ingen grund til uro trods de faldende salgs-tal, lyder det fra IDC.

Analysehuset forventer således, at pc-markedet - der er skrumpet ret støt i de seneste år - vil stabilisere sig inden for nogle få år.

Ifølge analytiker Loren Loverde vil pc-markedet falde nogle få procent i det kommende halve års tid.

Dernæst vil markedet stabilisere sig, lyder forventningen.

Ifølge Loren Loverde er det langt fra givet, at pc-forhandlere vil få et stort opsving som følge af lanceringen af Windows 10.

Det skyldes, at Microsoft tilbyder gratis opdatering til Windows 10 til alle de nuværende brugere af forgængerne Windows 7 og Windows 8, som altså dermed ikke vil blive ansporet til at investere i ny pc.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts udrulnings-plan: Se hvornår du kan få [b]Windows 10[/b]

Her er verdens største producent

Ifølge IDC er kinesiske Lenovo fortsat verdens største pc-leverandør. Selskabet leverede 13,4 millioner pc'er i årets andet kvartal, hvilket svarer til en stigning på en procent i forhold kvartalet før, men et fald på 7,5 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Læs også:

Windows 10 lige om hjørnet - men Windows 7 buldrer stadig frem: Hvad vil Microsoft gøre?

Her er Microsofts udrulnings-plan: Se hvornår du kan få Windows 10

Advarsel: Ny default Wifi-funktion i Windows 10 kan blive åben dør for hackere

Skal du hoppe med på Microsofts store opgraderings-tog?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.