Artikel top billede

Prøv Apples nye styresystemer: Her er iOS 9 og OS X El Capitan

Apple er klar med beta-versioner af de kommende styresystemer, som ventes helt klar til efteråret. Se her, hvordan du kan komme til at prøve dem.

Apple er klar med beta-versioner af selskabets kommende styresystemer til henholdvis iPad og iPhone (iOS 9) samt til Mac-computere (OS X El Capitan).

Selskabet har tidligere udsendt beta-udgaver til udviklere og testere af de to systemer, men det er første gang, at 'almindelige' mennesker nu får lejlighed til at prøve de nye systemer.

De nye beta-udgaver er stort set identiske med den seneste udvikler-preview, der som den tredje udvikler-preview blev udsendt for et par dage siden.

Hver anden uge

Apple løftede sløret for de to nye systemer 8. juni, der straks ud til de registrerede Apple-udviklere.

Det kan du læse mere om her: Apple klar med nyheder: Nu skal konkurrenterne indhentes

De registrerede udviklere betaler 99 dollar om året for at få tidlig adgang til de kommende systemer, og Apple har siden lanceringen udsendt en opdateret beta-udgave til disse udviklere hver anden uge.

Så hurtigt kommer det næppe til gå med opdateringerne af de nu offentligt tilgængelige beta-versioner af iOS 9 og El Capitan - i hvert fald ikke, hvis Apple følger opdaterings-raterne fra tidligere lanceringer.

Eksempelvis blev OS X Yosemite - der som den første version af OS X siden 2000 blev sendt i public beta- opdateret cirka en gang med om måneden, mens udvikler-versionen blev opdateret hver anden uge.

Apple har endnu ikke offentliggjort noget om, hvornår de endelige versioner af iOS 9 og OS X El Capitan vil være klar.

Følger selskabet tidligere lanceringer, vil iOS 9 sandsynligvis blive lanceret i midten af september og OS X El Capitan i midten af oktober.

Ønsker man at blive blandt de første, der tester og anvender iOS 9 eller El Capitan, kan man melde sig under fanerne her.

Apple opfordrer til diskretion, når det gælder indholdet i de nye systemer.

"Blog ikke, post ikke screenshots, tweet ikke og offentliggør ikke information om den offentlige beta-software. Diskutér den ikke og fremvis den ikke til andre, der ikke er med i Apple Beta Software-programmet," lyder det fra Apple til alle potentielle testere.

Apple opfordrer alle beta-testere til at tage backup af deres maskiner, inden de installerer test-versionerne af den nye software.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere