Mobil og desktop: Her er danskernes yndlings-styresystemer

Se hvilke styresystemer vi knus-elsker, når vi går på nettet.

Nu er Windows 10 ved at være på trapperne, og den distribution skal nok lave ravage i markedet for styresystemer.

Både fordi systemet spænder bredt, men også fordi det er længe siden, at Microsoft har haft en solid succes, når det handler om styresystemer.

Windows 8 og opdateringen 8.1 har haft det svært i den interne konkurrence med Windows 7, som er Redmond-firmaets sidste store sællert på operativsystem-fronten.

Læs mere om det her: Windows 10 lige om hjørnet - men Windows 7 buldrer stadig frem: Hvad vil Microsoft gøre?

Men hvad er det, Windows 10 skal kæmpe med?

Vi har set på udviklingen i forhold til danskernes valg af styresystem til både desktop-maskinen og til den mobile enhed.

Vær opmærksom på, at vi har splittet tallene op i desktop og mobil, men der er tale om en samlet pulje, hvor de to opgørelser tilsammen dække over danskernes søgevaner.

Læs også: Her er de syv hotteste Linux-distributioner lige nu - og alle fordele og ulemper

Tallene er hentet fra Danske Medier Researchs statistik, der rangerer styresystemerne, som anvendes af personer fra Danmark. Rangeringen er baseret på antallet af page views på sites, der er inkluderet i GemiusTraffic study.

Opgørelsen er per kvartal og tallene går tilbage til fjerde kvartal 2012.
Guldkalv fa Redmond
Microsofts seneste guldkalv i form af version 7 har taget et dyk fra storhedstiden og frem til i dag på bekostning af Windows 8.1, der ligger anvendes til cirka ti procent af webtrafikken i Danmark.

Nogenlunde den samme andel som Apples OS X-kode har erobret.

Det er disse tre styresystemer, der dominerer på kongerigets maskiner. XP (der ikke er med, men har en andel på 0.84 procent), Vista og Linux-varianterne repræsenterer kun en ganske lille andel.

Læs også: Få det store overblik: Det her kan de forskellige Windows 10-versioner

Vi surfer med iPhone
Tallene for mobil-delen er - nok ikke så overraskende - voksende i Danmark.

Mere overraskende er det måske, at Android ikke dominerer søgningerne. Android er det dominerende styresystem til de smarte mobiler, men det er Apple-brugerne, der anvender telefonen til at kontakte netsider.

iOS-entusiaster har vi altså rigtig mange af i Danmark, og det er grunden til, at iPhone-markedsandelene herhjemme ser noget pænere ud for Apple.

I 2013 blev der i Danmark ifølge IDC solgt flere end 2,6 millioner smartphones - heraf stod der iPhone på 33,4 procent.

Læs også: Her er taberne på det danske smartphone-marked

Microsoft har foreløbig ikke fanget brugernes interesse i særlig stort omfang med deres Windows Phone-software.

Et af ankepunkterne har været, at der mangler apps til Windows-telefonerne, men det kan være ved at ændre sig: Microsoft: Sådan skal iOS- og Android-apps omdannes til Windows-apps med et snuptag.

Læs også:
Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt

Her er de mest populære styresystemer netop nu

Windows 8 taber til gamle styresystemer

Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.