Artikel top billede

Få det store overblik: Det her kan de forskellige Windows 10-versioner

Microsoft er kommet med en oversigt, der viser, hvad forskellen er på de forskellige versioner af Windows 10.

Inden måneden er omme, begynder Windows 10 at blive rullet ud til de mange millioner computere, som bruger Windows 7 og 8.

Microsoft er kommet med en oversigt over, hvad forskellen er mellem de fire forskellige Windows 10-versioner, som du kan installere på din computer: Home, Pro, Enterprise og Education.

På "Core Experiences" - kerneområderne - er alle fire versioner af Windows 10 identiske.

De kan alle skifte fra "pc-mode" til "tablet-mode", de er alle udstyret med den nye Microsoft Edge-browser, og de har alle mulighed for at bruge det nye sikkerhedssystem, Windows Hello, hvis din computer har det nødvendige hardware.

De store forskelle ligger naturligt under "Business Experiences", hvor der begynder at være betydeligt flere flueben ved Enterprise og Education-versionerne.

Mange af egenskaberne er brugere af Windows 7/8 Enterprise nok vant til, men af nye tiltag finder du blandt andet Business Store for Windows 10, der er en dedikeret butik til virksomheden.

Dertil hører mobile device management, enterprise data protection, Windows Update for business og mange andre egenskaber, som du kun finder på Enterprise-versionen.

Vi har taget et par screendumbs fra Microsofts hjemmeside, som du kan se herunder, men for yderligere detaljer, samt hvad de mange referencenumre refererer til, så følg dette link.

Du kan også klikke her for at hente en pdf fra Microsoft med samme information.

RTM-version på vej i denne uge
Flere medier har i disse dage skrevet om, at en RTM-version af Windows 10 kommer i denne uge. RTM-versionen er den version, som sendes ud til hardwareproducenterne, så de kan installere Windows 10 på deres enheder.

Ligeledes har der været over tre nye build-versioner af Windows 10 Technical Preview på bare en uge, hvilket tyder på, at vi nærmer os en færdig version.

Eller...færdig er så meget sagt, for Windows skal ikke længere ses som et færdigt produkt.

Windows-as-a-service", er det nye sort, og Microsofts Windowschef, Terry Myerson, har udtalt, at "Microsoft aldrig bliver færdig med Windows 10, for vi kan altid forbedre det."

Læs også: Windows 10 lige om hjørnet - men Windows 7 buldrer stadig frem: Hvad vil Microsoft gøre?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere