Artikel top billede

Få det store overblik: Det her kan de forskellige Windows 10-versioner

Microsoft er kommet med en oversigt, der viser, hvad forskellen er på de forskellige versioner af Windows 10.

Inden måneden er omme, begynder Windows 10 at blive rullet ud til de mange millioner computere, som bruger Windows 7 og 8.

Microsoft er kommet med en oversigt over, hvad forskellen er mellem de fire forskellige Windows 10-versioner, som du kan installere på din computer: Home, Pro, Enterprise og Education.

På "Core Experiences" - kerneområderne - er alle fire versioner af Windows 10 identiske.

De kan alle skifte fra "pc-mode" til "tablet-mode", de er alle udstyret med den nye Microsoft Edge-browser, og de har alle mulighed for at bruge det nye sikkerhedssystem, Windows Hello, hvis din computer har det nødvendige hardware.

De store forskelle ligger naturligt under "Business Experiences", hvor der begynder at være betydeligt flere flueben ved Enterprise og Education-versionerne.

Mange af egenskaberne er brugere af Windows 7/8 Enterprise nok vant til, men af nye tiltag finder du blandt andet Business Store for Windows 10, der er en dedikeret butik til virksomheden.

Dertil hører mobile device management, enterprise data protection, Windows Update for business og mange andre egenskaber, som du kun finder på Enterprise-versionen.

Vi har taget et par screendumbs fra Microsofts hjemmeside, som du kan se herunder, men for yderligere detaljer, samt hvad de mange referencenumre refererer til, så følg dette link.

Du kan også klikke her for at hente en pdf fra Microsoft med samme information.

RTM-version på vej i denne uge
Flere medier har i disse dage skrevet om, at en RTM-version af Windows 10 kommer i denne uge. RTM-versionen er den version, som sendes ud til hardwareproducenterne, så de kan installere Windows 10 på deres enheder.

Ligeledes har der været over tre nye build-versioner af Windows 10 Technical Preview på bare en uge, hvilket tyder på, at vi nærmer os en færdig version.

Eller...færdig er så meget sagt, for Windows skal ikke længere ses som et færdigt produkt.

Windows-as-a-service", er det nye sort, og Microsofts Windowschef, Terry Myerson, har udtalt, at "Microsoft aldrig bliver færdig med Windows 10, for vi kan altid forbedre det."

Læs også: Windows 10 lige om hjørnet - men Windows 7 buldrer stadig frem: Hvad vil Microsoft gøre?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere