Artikel top billede

Dropbox henter dansk Microsoft-mand som international salgsdirektør

Storage-giganten Dropbox har valgt en dansker til at stå i spidsen for det globale salg. Han er hentet hos konkurrenten Microsoft.

Det er danske Thomas Hansen, der skal stå i spidsen for salget af Dropbox's storage-produkt i hele verden.

Thomas Hansen bliver den næste i kongerækken efter Dennis Woodside, der er noget så fint som chief Operations Officer i Dropbox. Den nye salgschefs engelske titel bliver Global VP of Sales and Channels.

Solid platform i Microsoft

Thomas Hansen har arbejdet hos Microsoft siden 2001.

I Microsoft stod den 44-årige erhvervsmand som såkaldt 'worldwide vice president' i spidsen for Microsofts samlede salg til de små og mellemstore virksomheder verden over.

Som chef for den butik var Thomas Hansen i spidsen for en omsætning på mere end 40 milliarder kroner og omkring 2.000 medarbejdere.

Den solide erfaring fra mange forskellige lande har været en af de kvalifikationer, som Dropbox har foretrukket hos danskeren.

Storage-butikken har nemlig fokus på at fiske kunder uden for de amerikanske grænser, hvor næsten 70 procent at brugerne befinder sig, hvilket angiveligt bliver en af hovedopgaverne for Thomas Hansen.

Men med den nyoprettede stilling så ser det altså ud til, at Dropbox vil have et skarpere fokus på erhvervssegmentet.

Efter sigende har Dropbox 100.000 betalende forretningskunder, men virksomheden holder de præcise oplysninger tæt ind til kroppen.

Er der forskel?

Tjenesten har dog en solid udfordring i at differentiere sig fra de øvrige storage-tjenester, herunder Microsofts Skydrive, som Thomas Hansen tidligere var talsmand for.

Ud over erhvervserfaringen er han kandidat i business administration og økonomi, Copenhagen Business School.

Dropbox har eksisteret siden 2008 og hører således til blandt de etablerede lagertjenester i skyen.

Læs også:
Den ukendte dansker i spidsen for Microsofts milliard-forretning

Dropbox flytter din konto til Irland - men hvad er årsagen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere