Dropbox henter dansk Microsoft-mand som international salgsdirektør

Storage-giganten Dropbox har valgt en dansker til at stå i spidsen for det globale salg. Han er hentet hos konkurrenten Microsoft.

Det er danske Thomas Hansen, der skal stå i spidsen for salget af Dropbox's storage-produkt i hele verden.

Thomas Hansen bliver den næste i kongerækken efter Dennis Woodside, der er noget så fint som chief Operations Officer i Dropbox. Den nye salgschefs engelske titel bliver Global VP of Sales and Channels.

Solid platform i Microsoft
Thomas Hansen har arbejdet hos Microsoft siden 2001.

I Microsoft stod den 44-årige erhvervsmand som såkaldt 'worldwide vice president' i spidsen for Microsofts samlede salg til de små og mellemstore virksomheder verden over.

Som chef for den butik var Thomas Hansen i spidsen for en omsætning på mere end 40 milliarder kroner og omkring 2.000 medarbejdere.

Den solide erfaring fra mange forskellige lande har været en af de kvalifikationer, som Dropbox har foretrukket hos danskeren.

Storage-butikken har nemlig fokus på at fiske kunder uden for de amerikanske grænser, hvor næsten 70 procent at brugerne befinder sig, hvilket angiveligt bliver en af hovedopgaverne for Thomas Hansen.

Men med den nyoprettede stilling så ser det altså ud til, at Dropbox vil have et skarpere fokus på erhvervssegmentet.

Efter sigende har Dropbox 100.000 betalende forretningskunder, men virksomheden holder de præcise oplysninger tæt ind til kroppen.

Er der forskel?
Tjenesten har dog en solid udfordring i at differentiere sig fra de øvrige storage-tjenester, herunder Microsofts Skydrive, som Thomas Hansen tidligere var talsmand for.

Ud over erhvervserfaringen er han kandidat i business administration og økonomi, Copenhagen Business School.

Dropbox har eksisteret siden 2008 og hører således til blandt de etablerede lagertjenester i skyen.

Læs også:
Den ukendte dansker i spidsen for Microsofts milliard-forretning

Dropbox flytter din konto til Irland - men hvad er årsagen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.