Endelig godt nyt: Spam-bunkerne skrumper ind i din indbakke

Nu er under halvdelen af mail-strømmen spam. Det er første gang i 10 år.

Måske har du selv lagt mærke til, at der i øjeblikket er færre knaldtilbud på Viagra og kopi-løbesko.

Ellers har sikkerhedsfirmaet Symantec i hvert fald, som i en ny rapport blandt andet har opgjort spam-mængderne, der er begyndt at blive mindre.

For første gang i 10 år er det under halvdelen af mail-mængderne, der således er spam.

Kurven knækkede i 2010
Mængderne af spam-post i din indbakke er gået jævnt ned siden 2010.

Den vigtigste årsag til de formindskede spam-bunker er, at leverandørerne af mail-tjenester og internetleverandørerne er blevet både bedre og hurtigere til at tage fat om problemerne, når de opstår.

Bedre filtre og hurtigere blokeringer af ondsindede konti betyder, at der dumper stadig mindre spam ned i din postkasse.

En anden del af forklaringen skal finde i, at virksomheder som Microsoft i samarbejde med myndighederne går benhårdt efter de store botnet for at lukke dem ned.

Det er lykkedes flere gange, og selv om de dukker op igen, så er det under vanskeligere arbejdsbetingelser, der nu udsendes spam fra botnet.

Det er således blevet mindre lukrativt at oprette, kontrollere og udnytte botnets til spam end for bare seks-syv år siden.

Spam kommer næppe til at forsvinde helt, men de store bunkeforsendelser er på vej ud til fordel for de mere målrettede phishing-angreb, der går efter helt specifikke personer i en virksomhed. Antallet af mail falder markant
Antallet af mails er i det hele taget på vej ned.

I juni 2015 blev der ifølge Symantec sendt 704 milliarder mails.

49,7 procent var spam.

I den periode, hvor både mail- og spam-mængderne var størst, så billedet noget anderledes ud, viser tidligere opgørelser fra Symantec.

I juni 2009 blev der eksempelvis i alt sendt 6,3 billioner e-mail.

Af dem blev 5,7 billioner vurderet til at være uønsket junk-mail.

Du kan finde den nyeste rapport fra sikkerhedsfirmaet her (PDF).

Læs også:
Googles nye superkode skal luge ud i din spam-post i Gmail

Sådan fortæller din browser alt om dig på 100 millisekunder

Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.