Endelig godt nyt: Spam-bunkerne skrumper ind i din indbakke

Nu er under halvdelen af mail-strømmen spam. Det er første gang i 10 år.

Måske har du selv lagt mærke til, at der i øjeblikket er færre knaldtilbud på Viagra og kopi-løbesko.

Ellers har sikkerhedsfirmaet Symantec i hvert fald, som i en ny rapport blandt andet har opgjort spam-mængderne, der er begyndt at blive mindre.

For første gang i 10 år er det under halvdelen af mail-mængderne, der således er spam.

Kurven knækkede i 2010
Mængderne af spam-post i din indbakke er gået jævnt ned siden 2010.

Den vigtigste årsag til de formindskede spam-bunker er, at leverandørerne af mail-tjenester og internetleverandørerne er blevet både bedre og hurtigere til at tage fat om problemerne, når de opstår.

Bedre filtre og hurtigere blokeringer af ondsindede konti betyder, at der dumper stadig mindre spam ned i din postkasse.

En anden del af forklaringen skal finde i, at virksomheder som Microsoft i samarbejde med myndighederne går benhårdt efter de store botnet for at lukke dem ned.

Det er lykkedes flere gange, og selv om de dukker op igen, så er det under vanskeligere arbejdsbetingelser, der nu udsendes spam fra botnet.

Det er således blevet mindre lukrativt at oprette, kontrollere og udnytte botnets til spam end for bare seks-syv år siden.

Spam kommer næppe til at forsvinde helt, men de store bunkeforsendelser er på vej ud til fordel for de mere målrettede phishing-angreb, der går efter helt specifikke personer i en virksomhed. Antallet af mail falder markant
Antallet af mails er i det hele taget på vej ned.

I juni 2015 blev der ifølge Symantec sendt 704 milliarder mails.

49,7 procent var spam.

I den periode, hvor både mail- og spam-mængderne var størst, så billedet noget anderledes ud, viser tidligere opgørelser fra Symantec.

I juni 2009 blev der eksempelvis i alt sendt 6,3 billioner e-mail.

Af dem blev 5,7 billioner vurderet til at være uønsket junk-mail.

Du kan finde den nyeste rapport fra sikkerhedsfirmaet her (PDF).

Læs også:
Googles nye superkode skal luge ud i din spam-post i Gmail

Sådan fortæller din browser alt om dig på 100 millisekunder

Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.