Artikel top billede

Endelig godt nyt: Spam-bunkerne skrumper ind i din indbakke

Nu er under halvdelen af mail-strømmen spam. Det er første gang i 10 år.

Måske har du selv lagt mærke til, at der i øjeblikket er færre knaldtilbud på Viagra og kopi-løbesko.

Ellers har sikkerhedsfirmaet Symantec i hvert fald, som i en ny rapport blandt andet har opgjort spam-mængderne, der er begyndt at blive mindre.

For første gang i 10 år er det under halvdelen af mail-mængderne, der således er spam.

Kurven knækkede i 2010

Mængderne af spam-post i din indbakke er gået jævnt ned siden 2010.

Den vigtigste årsag til de formindskede spam-bunker er, at leverandørerne af mail-tjenester og internetleverandørerne er blevet både bedre og hurtigere til at tage fat om problemerne, når de opstår.

Bedre filtre og hurtigere blokeringer af ondsindede konti betyder, at der dumper stadig mindre spam ned i din postkasse.

En anden del af forklaringen skal finde i, at virksomheder som Microsoft i samarbejde med myndighederne går benhårdt efter de store botnet for at lukke dem ned.

Det er lykkedes flere gange, og selv om de dukker op igen, så er det under vanskeligere arbejdsbetingelser, der nu udsendes spam fra botnet.

Det er således blevet mindre lukrativt at oprette, kontrollere og udnytte botnets til spam end for bare seks-syv år siden.

Spam kommer næppe til at forsvinde helt, men de store bunkeforsendelser er på vej ud til fordel for de mere målrettede phishing-angreb, der går efter helt specifikke personer i en virksomhed.

Antallet af mail falder markant

Antallet af mails er i det hele taget på vej ned.

I juni 2015 blev der ifølge Symantec sendt 704 milliarder mails.

49,7 procent var spam.

I den periode, hvor både mail- og spam-mængderne var størst, så billedet noget anderledes ud, viser tidligere opgørelser fra Symantec.

I juni 2009 blev der eksempelvis i alt sendt 6,3 billioner e-mail.

Af dem blev 5,7 billioner vurderet til at være uønsket junk-mail.

Du kan finde den nyeste rapport fra sikkerhedsfirmaet her (PDF).

Læs også:
Googles nye superkode skal luge ud i din spam-post i Gmail

Sådan fortæller din browser alt om dig på 100 millisekunder

Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere