Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Finansminister hackede sig ind i statens systemer - bare for en sikkerheds skyld

Krisen i Grækenland fik nu tidligere finansminister til at forberede en 'plan b'. Derfor var han nødt til at hacke sig ind i statens skattesystemer.

Nye kapitler i historien om Grækenlands økonomiske problemer bliver skrevet uge for uge.

Og nu ser det ud til, at vi også får et ganske opsigtsvækkende kapitel, hvor Grækenlands it-systemer er omdrejningspunktet.

Det er den tidligere finansminister i landet, Yanis Varoufakis, der er hovedpersonen i en sag, hvor han skal have hacket sig ind i statens skattesystemer for at kunne forberede landet på et nyt betalingssystem i tilfælde af, at euro pludselig skulle erstattes med drakmer.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Forberedelse i månedsvis

Yanis Varoufakis har ifølge avisen fortalt, hvordan han stod i spidsen for et team på fem personer, der i flere måneder arbejdede på en 'plan b' for Grækenland.

Han rekrutterede blandt andet en it-specialist fra Columbia University, og da man stødte på en stribe forhindringer i forhold til plan b, brød han ind i skattemyndighedernes it-systemer, der på daværende tidspunkt blev kontrolleret af EU/IMF.

Målet var at skaffe kontooplysninger og sagsnumre på hver enkelt skattebetaler i landet, skriver The Telegraph.

"Vi besluttede at hacke os ind i mit ministeriets eget softwareprogram," skal den nu tidligere finansminister have afsløret.

Hvad var målet?

I den græske presse er sagen blevet udlagt som om, at han som finansminister fra starten havde en plan om, at landet skulle forlade euroen.

Ifølge The Telegraph siger Yanis Varoufakis dog, at han altid var imod netop det scenarie.

Avisen skriver, at målet med hackingen i stedet var at gøre finansministeriet i stand til at foretage digitale pengeoverførsler 'med et enkelt tryk på en knap' via en form for parallelt banksystem i tilfælde af, at forhandlingerne med EU og IMF faldt endegyldigt til jorden.

Det fremgår ikke af artiklen fra The Telegraph, hvad hackingen i Grækenland helt præcist bestod af.

Finansministerens plan b, der skulle kunne sikre landet nødlikviditet, kom heller aldrig i brug, selvom de græske banker som bekendt holdt lukket i flere uger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere