Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Finansminister hackede sig ind i statens systemer - bare for en sikkerheds skyld

Krisen i Grækenland fik nu tidligere finansminister til at forberede en 'plan b'. Derfor var han nødt til at hacke sig ind i statens skattesystemer.

Nye kapitler i historien om Grækenlands økonomiske problemer bliver skrevet uge for uge.

Og nu ser det ud til, at vi også får et ganske opsigtsvækkende kapitel, hvor Grækenlands it-systemer er omdrejningspunktet.

Det er den tidligere finansminister i landet, Yanis Varoufakis, der er hovedpersonen i en sag, hvor han skal have hacket sig ind i statens skattesystemer for at kunne forberede landet på et nyt betalingssystem i tilfælde af, at euro pludselig skulle erstattes med drakmer.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Forberedelse i månedsvis

Yanis Varoufakis har ifølge avisen fortalt, hvordan han stod i spidsen for et team på fem personer, der i flere måneder arbejdede på en 'plan b' for Grækenland.

Han rekrutterede blandt andet en it-specialist fra Columbia University, og da man stødte på en stribe forhindringer i forhold til plan b, brød han ind i skattemyndighedernes it-systemer, der på daværende tidspunkt blev kontrolleret af EU/IMF.

Målet var at skaffe kontooplysninger og sagsnumre på hver enkelt skattebetaler i landet, skriver The Telegraph.

"Vi besluttede at hacke os ind i mit ministeriets eget softwareprogram," skal den nu tidligere finansminister have afsløret.

Hvad var målet?

I den græske presse er sagen blevet udlagt som om, at han som finansminister fra starten havde en plan om, at landet skulle forlade euroen.

Ifølge The Telegraph siger Yanis Varoufakis dog, at han altid var imod netop det scenarie.

Avisen skriver, at målet med hackingen i stedet var at gøre finansministeriet i stand til at foretage digitale pengeoverførsler 'med et enkelt tryk på en knap' via en form for parallelt banksystem i tilfælde af, at forhandlingerne med EU og IMF faldt endegyldigt til jorden.

Det fremgår ikke af artiklen fra The Telegraph, hvad hackingen i Grækenland helt præcist bestod af.

Finansministerens plan b, der skulle kunne sikre landet nødlikviditet, kom heller aldrig i brug, selvom de græske banker som bekendt holdt lukket i flere uger.




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

AWS Architect & AWS Developer

WSP Danmark A/S

IT-konsulent

Danske Commodities A/S

Master data specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere