Artikel top billede

Finansminister hackede sig ind i statens systemer - bare for en sikkerheds skyld

Krisen i Grækenland fik nu tidligere finansminister til at forberede en 'plan b'. Derfor var han nødt til at hacke sig ind i statens skattesystemer.

Nye kapitler i historien om Grækenlands økonomiske problemer bliver skrevet uge for uge.

Og nu ser det ud til, at vi også får et ganske opsigtsvækkende kapitel, hvor Grækenlands it-systemer er omdrejningspunktet.

Det er den tidligere finansminister i landet, Yanis Varoufakis, der er hovedpersonen i en sag, hvor han skal have hacket sig ind i statens skattesystemer for at kunne forberede landet på et nyt betalingssystem i tilfælde af, at euro pludselig skulle erstattes med drakmer.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Forberedelse i månedsvis

Yanis Varoufakis har ifølge avisen fortalt, hvordan han stod i spidsen for et team på fem personer, der i flere måneder arbejdede på en 'plan b' for Grækenland.

Han rekrutterede blandt andet en it-specialist fra Columbia University, og da man stødte på en stribe forhindringer i forhold til plan b, brød han ind i skattemyndighedernes it-systemer, der på daværende tidspunkt blev kontrolleret af EU/IMF.

Målet var at skaffe kontooplysninger og sagsnumre på hver enkelt skattebetaler i landet, skriver The Telegraph.

"Vi besluttede at hacke os ind i mit ministeriets eget softwareprogram," skal den nu tidligere finansminister have afsløret.

Hvad var målet?

I den græske presse er sagen blevet udlagt som om, at han som finansminister fra starten havde en plan om, at landet skulle forlade euroen.

Ifølge The Telegraph siger Yanis Varoufakis dog, at han altid var imod netop det scenarie.

Avisen skriver, at målet med hackingen i stedet var at gøre finansministeriet i stand til at foretage digitale pengeoverførsler 'med et enkelt tryk på en knap' via en form for parallelt banksystem i tilfælde af, at forhandlingerne med EU og IMF faldt endegyldigt til jorden.

Det fremgår ikke af artiklen fra The Telegraph, hvad hackingen i Grækenland helt præcist bestod af.

Finansministerens plan b, der skulle kunne sikre landet nødlikviditet, kom heller aldrig i brug, selvom de græske banker som bekendt holdt lukket i flere uger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere