Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Finansminister hackede sig ind i statens systemer - bare for en sikkerheds skyld

Krisen i Grækenland fik nu tidligere finansminister til at forberede en 'plan b'. Derfor var han nødt til at hacke sig ind i statens skattesystemer.

Nye kapitler i historien om Grækenlands økonomiske problemer bliver skrevet uge for uge.

Og nu ser det ud til, at vi også får et ganske opsigtsvækkende kapitel, hvor Grækenlands it-systemer er omdrejningspunktet.

Det er den tidligere finansminister i landet, Yanis Varoufakis, der er hovedpersonen i en sag, hvor han skal have hacket sig ind i statens skattesystemer for at kunne forberede landet på et nyt betalingssystem i tilfælde af, at euro pludselig skulle erstattes med drakmer.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Forberedelse i månedsvis

Yanis Varoufakis har ifølge avisen fortalt, hvordan han stod i spidsen for et team på fem personer, der i flere måneder arbejdede på en 'plan b' for Grækenland.

Han rekrutterede blandt andet en it-specialist fra Columbia University, og da man stødte på en stribe forhindringer i forhold til plan b, brød han ind i skattemyndighedernes it-systemer, der på daværende tidspunkt blev kontrolleret af EU/IMF.

Målet var at skaffe kontooplysninger og sagsnumre på hver enkelt skattebetaler i landet, skriver The Telegraph.

"Vi besluttede at hacke os ind i mit ministeriets eget softwareprogram," skal den nu tidligere finansminister have afsløret.

Hvad var målet?

I den græske presse er sagen blevet udlagt som om, at han som finansminister fra starten havde en plan om, at landet skulle forlade euroen.

Ifølge The Telegraph siger Yanis Varoufakis dog, at han altid var imod netop det scenarie.

Avisen skriver, at målet med hackingen i stedet var at gøre finansministeriet i stand til at foretage digitale pengeoverførsler 'med et enkelt tryk på en knap' via en form for parallelt banksystem i tilfælde af, at forhandlingerne med EU og IMF faldt endegyldigt til jorden.

Det fremgår ikke af artiklen fra The Telegraph, hvad hackingen i Grækenland helt præcist bestod af.

Finansministerens plan b, der skulle kunne sikre landet nødlikviditet, kom heller aldrig i brug, selvom de græske banker som bekendt holdt lukket i flere uger.
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Senior Cloud Developer

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

IT-projektleder i en agil verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere