Artikel top billede

Foto: Griszka Niewiadomski.

Markant fald i antallet af nye it-studerende

Mens antallet af studerende vokser på de videregående uddannelser, falder mængden af folk med it-fag på skoleskemaet.

Antallet af nye studerende på it-uddannelserne med start efter sommerferien er gået ned med 594 personer svarende til et fald på 10 procent i forhold til sidste år.

I alt søgte 5.956 studerende ind på it-uddannelserne sidste år, mens det tal altså i år er røget ned på 5.362 folk.

Nedgangen i antallet af it-studerende ses især på multimediedesigner-, datamatiker- og medialogiuddannelserne, hvor faldene er på henholdsvis 341, 126 og 121 personer.

Derimod kan der spores en lille fremgang inden for antallet af diplomingeniører, civilingeniører og dataloger på it-uddannelserne. 

Det viser de nye optagelsestal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Fald trods generel vækst

I det store, overordnede uddannelsesbillede er der ellers en fremgang på det samlede optagelsesbillede på 1.118 personer, hvilket er en vækst på to procent i forhold til sidste år.

Samtidig med det generelle fald i studerende på de videregående it-uddannelser er kønsfordelingen mellem de to køn uændret.

Det betyder, at der stadig er 72 procent mænd og 28 procent kvinder på it-uddannelserne i den kommende undervisnings-sæson.

Set med det lange lys i bakspejlet er antallet af studerende på it-uddannelserne dog fra perioden 2007 til 2015 steget med samlet 2.404 personer.

Læs også:

Flere unge søger ind som dataloger og ingeniører - men det er langt fra nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere