Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Foto: Griszka Niewiadomski.

Markant fald i antallet af nye it-studerende

Mens antallet af studerende vokser på de videregående uddannelser, falder mængden af folk med it-fag på skoleskemaet.

Antallet af nye studerende på it-uddannelserne med start efter sommerferien er gået ned med 594 personer svarende til et fald på 10 procent i forhold til sidste år.

I alt søgte 5.956 studerende ind på it-uddannelserne sidste år, mens det tal altså i år er røget ned på 5.362 folk.

Nedgangen i antallet af it-studerende ses især på multimediedesigner-, datamatiker- og medialogiuddannelserne, hvor faldene er på henholdsvis 341, 126 og 121 personer.

Derimod kan der spores en lille fremgang inden for antallet af diplomingeniører, civilingeniører og dataloger på it-uddannelserne. 

Det viser de nye optagelsestal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Fald trods generel vækst

I det store, overordnede uddannelsesbillede er der ellers en fremgang på det samlede optagelsesbillede på 1.118 personer, hvilket er en vækst på to procent i forhold til sidste år.

Samtidig med det generelle fald i studerende på de videregående it-uddannelser er kønsfordelingen mellem de to køn uændret.

Det betyder, at der stadig er 72 procent mænd og 28 procent kvinder på it-uddannelserne i den kommende undervisnings-sæson.

Set med det lange lys i bakspejlet er antallet af studerende på it-uddannelserne dog fra perioden 2007 til 2015 steget med samlet 2.404 personer.

Læs også:

Flere unge søger ind som dataloger og ingeniører - men det er langt fra nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere