Foto: Griszka Niewiadomski.

Markant fald i antallet af nye it-studerende

Mens antallet af studerende vokser på de videregående uddannelser, falder mængden af folk med it-fag på skoleskemaet.

Antallet af nye studerende på it-uddannelserne med start efter sommerferien er gået ned med 594 personer svarende til et fald på 10 procent i forhold til sidste år.

I alt søgte 5.956 studerende ind på it-uddannelserne sidste år, mens det tal altså i år er røget ned på 5.362 folk.

Nedgangen i antallet af it-studerende ses især på multimediedesigner-, datamatiker- og medialogiuddannelserne, hvor faldene er på henholdsvis 341, 126 og 121 personer.

Derimod kan der spores en lille fremgang inden for antallet af diplomingeniører, civilingeniører og dataloger på it-uddannelserne. 

Det viser de nye optagelsestal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Fald trods generel vækst
I det store, overordnede uddannelsesbillede er der ellers en fremgang på det samlede optagelsesbillede på 1.118 personer, hvilket er en vækst på to procent i forhold til sidste år.

Samtidig med det generelle fald i studerende på de videregående it-uddannelser er kønsfordelingen mellem de to køn uændret.

Det betyder, at der stadig er 72 procent mænd og 28 procent kvinder på it-uddannelserne i den kommende undervisnings-sæson.

Set med det lange lys i bakspejlet er antallet af studerende på it-uddannelserne dog fra perioden 2007 til 2015 steget med samlet 2.404 personer.

Læs også:

Flere unge søger ind som dataloger og ingeniører - men det er langt fra nok




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere






Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.