Artikel top billede

Microsofts hologram-briller tættere på en lancering: Her er planerne

En af de helt store overraskelser fra Microsoft i de seneste år er HoloLens: Fremtidsagtige, holografiske briller. Nu er selskabet klar med en mere information om den kommende lancering.

I første omgang forklarede Microsoft, at HoloLens - Microsofts kommende futuristiske, holografiske brille - ville komme i løbet af Windows 10's levetid.

Eftersom Windows 10 potentielt set er den sidste Windows-version, så er det jo fra i dag til verdens undergang.

Læs også: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Men nu kommer Microsoft med et reelt tidspunkt for den første lancering af HoloLens-brillerne: Nemlig inden for et år. En noget mere håndgribelig tidshorisont.

Du skal dog ikke forvente, at du kommer til at kunne bruge brillerne til at bygge slotte eller grave kul i Minecraft eller spille Halo med dem, selvom det ser imponerende ud.

I stedet bliver den første version af HoloLens rettet ene og alene mod udviklere og virksomhederne.

Det fortalte Microsofts CEO, Satya Nadella, i et tv-interview med BBC i weekenden.

Microsoft er altså mere interesseret i virksomhedsapplikationer til HoloLens end spil og gøgl til forbrugere.  

Dog kan du stadig forvente, at du en dag vil kunne spille spil med de imponerende briller. Microsoft købte Mojang, firmaet bag Minecraft, for netop at kunne vise det frem med HoloLens.

Ligeledes var HoloLens en stor del af Microsofts E3-lancering.

Store muligheder for virksomhedssoftware
At Microsoft sigter efter virksomhederne, virker til at være et smart træk.

Oculus Rift og Vive Headsettet fra Valve og HTC bruger virtuel reality i stedet for hologrammer og er langt mere rettet mod netop spil og underholdning. De trækker simpelthen brugeren ind i spilverdenen, hvorimod HoloLens trækker den digitale verden ud i vores.

Ligeledes har de applikationer, som har været vist frem til journalister, oftest været rettet mod praktiske funktioner. Blandt andet hvordan man kan gennemføre Skype-opkald, hvor begge parter kan interagere med hinanden.

Ved Build i San Francisco i år fik Computerworld mulighed for at prøve brillerne som det eneste danske medie, og brillerne er et imponerende, men endnu ufærdigt stykke hardware.

Blandt andet er synsfeltet, hvor hologrammerne danser rundt, for lille.

Du kan læse mere om vores møde med HoloLens her:

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer

Læs også: Stor overraskelse fra Microsoft: kommer med avancerede hologram-briller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere