Artikel top billede

Microsofts hologram-briller tættere på en lancering: Her er planerne

En af de helt store overraskelser fra Microsoft i de seneste år er HoloLens: Fremtidsagtige, holografiske briller. Nu er selskabet klar med en mere information om den kommende lancering.

I første omgang forklarede Microsoft, at HoloLens - Microsofts kommende futuristiske, holografiske brille - ville komme i løbet af Windows 10's levetid.

Eftersom Windows 10 potentielt set er den sidste Windows-version, så er det jo fra i dag til verdens undergang.

Læs også: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Men nu kommer Microsoft med et reelt tidspunkt for den første lancering af HoloLens-brillerne: Nemlig inden for et år. En noget mere håndgribelig tidshorisont.

Du skal dog ikke forvente, at du kommer til at kunne bruge brillerne til at bygge slotte eller grave kul i Minecraft eller spille Halo med dem, selvom det ser imponerende ud.

I stedet bliver den første version af HoloLens rettet ene og alene mod udviklere og virksomhederne.

Det fortalte Microsofts CEO, Satya Nadella, i et tv-interview med BBC i weekenden.

Microsoft er altså mere interesseret i virksomhedsapplikationer til HoloLens end spil og gøgl til forbrugere.  

Dog kan du stadig forvente, at du en dag vil kunne spille spil med de imponerende briller. Microsoft købte Mojang, firmaet bag Minecraft, for netop at kunne vise det frem med HoloLens.

Ligeledes var HoloLens en stor del af Microsofts E3-lancering.

Store muligheder for virksomhedssoftware
At Microsoft sigter efter virksomhederne, virker til at være et smart træk.

Oculus Rift og Vive Headsettet fra Valve og HTC bruger virtuel reality i stedet for hologrammer og er langt mere rettet mod netop spil og underholdning. De trækker simpelthen brugeren ind i spilverdenen, hvorimod HoloLens trækker den digitale verden ud i vores.

Ligeledes har de applikationer, som har været vist frem til journalister, oftest været rettet mod praktiske funktioner. Blandt andet hvordan man kan gennemføre Skype-opkald, hvor begge parter kan interagere med hinanden.

Ved Build i San Francisco i år fik Computerworld mulighed for at prøve brillerne som det eneste danske medie, og brillerne er et imponerende, men endnu ufærdigt stykke hardware.

Blandt andet er synsfeltet, hvor hologrammerne danser rundt, for lille.

Du kan læse mere om vores møde med HoloLens her:

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer

Læs også: Stor overraskelse fra Microsoft: kommer med avancerede hologram-briller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.