IBM overvejer at købe otte gange flere Macs end Apples hidtil største kunde.

Intern IBM-video afslører: Overvejer at købe op til 200.000 Macs

IBM-topchef fortæller i en intern video, at firmaet overvejer at købe op til 200.000 Mac-computere.

Jeff Smith, IBM's CIO, fortæller i en lækket, intern video til firmaets medarbejdere, at han har store planer om at købe op til 200.000 Apple-computere om året til sine ansatte.

Det skriver Macrumors.com.

I videoen, som indtil videre ikke er tilgængelig i fuld længde for folk uden for IBM, fortæller Smith, at han over nogle drinks havde diskuteret en mulig aftale med Apple's CIO, Niall O'Connor.

" ...jeg spurgte ham: 'Hvor mange køber jeres største kunde?' Han svarede, at de køber omkring 25.000 MacBooks om året. Så sagde jeg, at vi vil købe mellem 150.000 og 200.000 om året. Så sagde han: 'Jeff, det er en fantastisk idé! Vi kommer i næste uge. Tag hele dit hold med.' Og det gjorde de."

IBM vil måske udvide igen
Tanken om at IBM skal købe op til 200.000 Macs hvert år virker måske lidt mystisk mindre end et år efter, at firmaet i 2014 reducerede sin medarbejderstab med 12 procent til cirka 380.000 ansatte over hele verden.

Men firmaet har tidligere i år meldt ud, at man vil ansætte flere nye softwaredesignere.

Læs også: IBM klar til at masseansætte 1.000 nye medarbejdere
Væk fra kineserne

Hidtil har medarbejdere hos IBM som udgangspunkt  arbejdet på kinesiske Lenovos Thinkpads, men de kan måske blive helt udfaset, hvis det står til Apple.

I videoen gengiver Jeff Smith en samtale imellem Apples CEO, Tim Cook, og IBM vice president Fletcher Previn.

"Fletcher sagde, at mellem 50 og 75 procent af medarbejderne ville vælge Mac, og Tim spurgte: 'Hvad med den sidste del?' Han vil selvfølgelig gerne op på 100 procent.'"

Mystisk afvisning
Skiftet til Apple er logisk i betragtning af det tætte samarbejde, som de to firmaer har omkring udviklingen af erhvervsløsninger til iPhones og iPads. 

Noget tyder nemlig på, at IBM har planer med de Apple-computere, IBM måske vil købe, og som Apples O'Connor ikke umiddelbart var helt tryg ved.

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Før han satte tal på, hvor stort indkøbet skulle være, luftede Smith tanken om  "... tilbyde dem til alle dem, der kan bruge dem." 

Den tanke var Apples O'Connor ifølge Macrumors.com ikke særligt imødekommende over for. Ifølge Jeff Smith svarede Apples CIO, "... Vi lukker aldrig nogen ind.  Du ved godt, at vi simpelthen ikke gør den slags."

Den afvisning og den noget krypiske formulering har måske sin forklaring i de forudgående dele af videoen, som ikke er offentligt tilgængelig endnu.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.