Artikel top billede

IBM overvejer at købe otte gange flere Macs end Apples hidtil største kunde.

Intern IBM-video afslører: Overvejer at købe op til 200.000 Macs

IBM-topchef fortæller i en intern video, at firmaet overvejer at købe op til 200.000 Mac-computere.

Jeff Smith, IBM's CIO, fortæller i en lækket, intern video til firmaets medarbejdere, at han har store planer om at købe op til 200.000 Apple-computere om året til sine ansatte.

Det skriver Macrumors.com.

I videoen, som indtil videre ikke er tilgængelig i fuld længde for folk uden for IBM, fortæller Smith, at han over nogle drinks havde diskuteret en mulig aftale med Apple's CIO, Niall O'Connor.

" ...jeg spurgte ham: 'Hvor mange køber jeres største kunde?' Han svarede, at de køber omkring 25.000 MacBooks om året. Så sagde jeg, at vi vil købe mellem 150.000 og 200.000 om året. Så sagde han: 'Jeff, det er en fantastisk idé! Vi kommer i næste uge. Tag hele dit hold med.' Og det gjorde de."

IBM vil måske udvide igen

Tanken om at IBM skal købe op til 200.000 Macs hvert år virker måske lidt mystisk mindre end et år efter, at firmaet i 2014 reducerede sin medarbejderstab med 12 procent til cirka 380.000 ansatte over hele verden.

Men firmaet har tidligere i år meldt ud, at man vil ansætte flere nye softwaredesignere.

Læs også: IBM klar til at masseansætte 1.000 nye medarbejdere


Væk fra kineserne

Hidtil har medarbejdere hos IBM som udgangspunkt  arbejdet på kinesiske Lenovos Thinkpads, men de kan måske blive helt udfaset, hvis det står til Apple.

I videoen gengiver Jeff Smith en samtale imellem Apples CEO, Tim Cook, og IBM vice president Fletcher Previn.

"Fletcher sagde, at mellem 50 og 75 procent af medarbejderne ville vælge Mac, og Tim spurgte: 'Hvad med den sidste del?' Han vil selvfølgelig gerne op på 100 procent.'"

Mystisk afvisning

Skiftet til Apple er logisk i betragtning af det tætte samarbejde, som de to firmaer har omkring udviklingen af erhvervsløsninger til iPhones og iPads. 

Noget tyder nemlig på, at IBM har planer med de Apple-computere, IBM måske vil købe, og som Apples O'Connor ikke umiddelbart var helt tryg ved.

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Før han satte tal på, hvor stort indkøbet skulle være, luftede Smith tanken om  "... tilbyde dem til alle dem, der kan bruge dem." 

Den tanke var Apples O'Connor ifølge Macrumors.com ikke særligt imødekommende over for. Ifølge Jeff Smith svarede Apples CIO, "... Vi lukker aldrig nogen ind.  Du ved godt, at vi simpelthen ikke gør den slags."

Den afvisning og den noget krypiske formulering har måske sin forklaring i de forudgående dele af videoen, som ikke er offentligt tilgængelig endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere