Artikel top billede

Foto: www.e-MagineArt.com (Foto: Free image by www.e-MagineArt.com / www.e-MagineArt.com)

3D-prints rykker ind på nyt grænseoverskridende område: Print en pille

Receptpligtig medicin ser ud til at blive det nye område, hvor 3D-printerne vinder frem. Allerede fra næste år kan vi forvente at se piller blive spyttet ud af 3D-printere.

Måske troede du, at vi havde set alt inden for 3D-prints: Huse, våben og sågar dele til et kranium hos en hospitalspatient.

Nu har de amerikanske sundhedsmyndigheder så givet grønt lys til, at receptpligtig medicin kan blive fabrikeret via en 3D-printer.

Mere konkret er det medicinen Spritam, der behandler epilepsi-anfald hos børn og voksne, fra medicinalselskabet Aprecia Pharmaceuticals, som kan printes i lag fra en 3D-printer.

Pillen med epilepsi-medicinen bliver opløst i vand som ved den normalt fabrikeret pille, men Aprecia Pharmaceuticals hævder, at 3D-printningen kan øge dosen med op til 1.000 milligram i en enkelt pille fra starten af næste år.

Det skriver The Guardian.

Print dine egne knogler

Spritam bliver dermed verdens første receptpligtige medicin, der er tilladt at producere ved hjælp af en 3D-printer.

Tidligere har de amerikanske sundhedsmyndigheder givet tilladelse til, at der kan 3D-printes proteser.

Den udvikling så vi også i Danmark sidste år på Aarhus Universitetshospital, som du kan læse mere om her.

At 3D-printning er kommet for at blive, er der efterhånden ingen tvivl om. Slet ikke i Kina, som for nyligt har bestemt, at stort set alle landets skoler skal udstyres med en 3D-printer.

It-analysehuset Gartner har spået, at salget af 3D-printere vil runde en million solgte enheder i løbet af 2017 eller 2018.

Læs også:

Kom med til åbningen af Danmarks største 3D-printerbutik: Det kan blive kæmpestort

Dansk hospital begynder at 3D-printe knogler til patienter

Gigantisk 3D-printer bygger 10 huse på en dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere