Artikel top billede

Foto: www.e-MagineArt.com

3D-prints rykker ind på nyt grænseoverskridende område: Print en pille

Receptpligtig medicin ser ud til at blive det nye område, hvor 3D-printerne vinder frem. Allerede fra næste år kan vi forvente at se piller blive spyttet ud af 3D-printere.

Måske troede du, at vi havde set alt inden for 3D-prints: Huse, våben og sågar dele til et kranium hos en hospitalspatient.

Nu har de amerikanske sundhedsmyndigheder så givet grønt lys til, at receptpligtig medicin kan blive fabrikeret via en 3D-printer.

Mere konkret er det medicinen Spritam, der behandler epilepsi-anfald hos børn og voksne, fra medicinalselskabet Aprecia Pharmaceuticals, som kan printes i lag fra en 3D-printer.

Pillen med epilepsi-medicinen bliver opløst i vand som ved den normalt fabrikeret pille, men Aprecia Pharmaceuticals hævder, at 3D-printningen kan øge dosen med op til 1.000 milligram i en enkelt pille fra starten af næste år.

Det skriver The Guardian.

Print dine egne knogler

Spritam bliver dermed verdens første receptpligtige medicin, der er tilladt at producere ved hjælp af en 3D-printer.

Tidligere har de amerikanske sundhedsmyndigheder givet tilladelse til, at der kan 3D-printes proteser.

Den udvikling så vi også i Danmark sidste år på Aarhus Universitetshospital, som du kan læse mere om her.

At 3D-printning er kommet for at blive, er der efterhånden ingen tvivl om. Slet ikke i Kina, som for nyligt har bestemt, at stort set alle landets skoler skal udstyres med en 3D-printer.

It-analysehuset Gartner har spået, at salget af 3D-printere vil runde en million solgte enheder i løbet af 2017 eller 2018.

Læs også:

Kom med til åbningen af Danmarks største 3D-printerbutik: Det kan blive kæmpestort

Dansk hospital begynder at 3D-printe knogler til patienter

Gigantisk 3D-printer bygger 10 huse på en dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere