QXL oplyser, at der er cirka 500.000 registrerede medlemmer, og at der hver uge sættes op til 1.300.000 varer til salg på siden.

Brugere raser: QXL er blevet til et stort kaos

Brugerne raser mod en ny lancering af auktionshuset QXL. Den nye side er noget rod, og brugerne har mistet deres data, lyder kritikken. Der har været 'uforudsete komplikationer," lyder det fra QXL.

Brugerne af auktionssiden QXL er rasende.

Efter lanceringen af et nyt websted er der nemlig opstået noget nær kaos. QXL er en del af auktionsfirmaet Lauritz.com.

"Danmarks gennem flere år største auktionssite, QXL, er tilsyneladende i frit fald efter, at de lancerede et nyt design og slog den norske og danske side sammen for en måned siden. Brugerne kan ikke få nogen besked, QXL har låst vores tilgodehavender og kræver kreditkortoplysninger for, at man kan bruge sitet," skriver Kim N. Jensen i en mail til Computerworld.

Kim N. Jensen er langt fra den eneste, der lufter sin utilfredshed med QXL.

"Jeg er RASENDE, hvor er min historik og mine betalinger. Ville byde på en handel, der afslutter om en time, men kan ikke byde, uden at jeg registrerer mit betalingskort, og det ønsker jeg ikke. Havde håbet, at det hele blev lidt lettere, men forgæves, øv!," skriver John Ole Arnemand Nielsen på QXL's åbne Facebook-side.

Et andet eksempel på frustrationen kommer fra Ib Jensen Skytte.

"Så tror jeg, det er slut med at bruge QXL. Alle auktioner, jeg fulgte, er væk. Alle mine foretrukne sælgere er væk. Kategorien militære samleobjekter er væk, og det er totalt kaos at finde noget som helst. Øv for det nye "design" - tak for ingenting," skriver han på samme side.

Du kan læse flere brugerreaktioner på Trustpilot eller på QXL's Facebook-side.

QXL: Vi vil bare være bedre
QXL har ikke ønsket at deltage i et telefon-interview, men har svaret på vores spørgsmål per mail.

"Vi har lanceret et helt nyt site, som desværre har en række tekniske startfejl særligt i relation til sammenlægningen af databaser," forklarer konceptchef Mette Jessen til Computerworld.

Hun fortæller, at websitet ikke var tilstrækkeligt brugervenligt for almindelige private brugere, og at platformens it-system var ringe dokumenteret.

"Det har været bydende nødvendigt at investere i at udvikle en helt ny dokumenteret it-platform, hvor vi har bestræbt os på at udvikle sitet i en mere kundevenlig retning på basis af nyeste teknologi. Trods planlægning og testsite er der opstået uforudsete komplikationer i selve lanceringsfasen. Specielt nogle af vores storsælgere af de billigste varer er ramt af manglende funktioner, som endnu ikke er blevet overført fra det gamle til det nye website," skriver hun.

Kan brugeren forvente at få adgang til historik, tidligere betalinger og lignende funktioner. - som mange klager over er forsvundet?

"Alle kunder vil få adgang til deres historik, tidligere forudbetalinger med mere."

Flere klager også over, at I har låst tilgodehavender. Hvornår får folk deres penge igen?

"Et mindre antal af vores kunder har forudindbetalt et beløb til at købe for senere - typisk lige over 50 kroner. Vi arbejder på fuld tryk på at genetablere fuld tilgængelighed for vores kunder. Data fra basen vil atter blive synlige for kunder via websitet, når de er logget ind, efter næste større tekniske opdatering om cirka en måned, hvorefter også pengene automatisk kan blive tilbagebetalt, hvis kunden ønsker det."

Hvordan kunne det gå så galt. Har I ikke testet det nye site, før det er sendt i luften?

"Som nævnt er der trods planlægning og testsite opstået uforudsete komplikationer i selve lanceringsfasen. For os er disse udfordringer som nævnt desværre blevet forværret af sommerferien og beklagelige kommunikationsmisforståelser med vores eksterne it-leverandør. Det er vi selvsagt kede af, og vi beklager eventuelle gener for vores kunder," lyder det fra konceptchefen.

Læs også:

Skat ramt af DDoS-angreb: Skattefar måtte en tur i hegnet

Menneskelig fejl bag digital post-brøler hos Skat: 230.000 virksomheder har modtaget forkert brev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.