Artikel top billede

Aktie-hackerbande scorede 675 millioner kroner på nyhedsovervågning

Hacking af tre nyhedsbureauers upublicerede pressemeddelelser var den direkte vej for en hackerbande til at tiltuske sig nyheder før offentliggørelse. Banden fik således en fordel på børsen, inden den blev knaldet.

Tre nyhedsbureauer er blevet aflyttet i stor stil af en hackerbande, der således har fået adgang til fortrolige pressemeddelelser om aktienyheder, der endnu ikke har været offentliggjorte på markedet.

Dermed kunne bagmændene udnytte endnu upublicerede nyheder om virksomheder, deres produkter og markedet generelt, som ingen andre har haft viden om, når de investerede på Nasdaq og New Yorks børs.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Stjal 150.000 pressemeddelelser

Nu er banden blevet knaldet.

Ni personer fra blandt andet Ukraine og USA står til lange fængselsstraffe på op mod 20 år, og yderligere 21 personer er i søgelyset i den opsigtsvækkende overvågningssag.

Anklagen går på alt fra svindel over ulovlig aflytning og til pengevask.

Banden har stjålet omkring 150.000 fortrolige pressemeddelelser fra servere hos nyhedsbureauerne MarketWired, PR Newswire Association og Business Wire.

Mere end 800 af pressemeddelelserne er ifølge det amerikanske justitsministerium blevet brugt i aktiehandler, der har indbragt banden minimim 200 millioner kroner.

Den amerikanske Sikkerheds- og Handelskommission (SEC) mener dog ifølge BBC, at beløbet snarere er 100 millioner dollar svarende til 675 millioner kroner.

HP fik stjålet sine nyheder

New Jersey-distriktets advokat Paul Fishman beskriver ifølge IDG News banden på følgende måde:

"Velorganiseret bande, der angiveligt berøvede nyhedsbureauerne og deres kunder, hvorefter banden snød markederne og den investerende offentlighed ved at deltage i en hidtil uset form for hacking og handel," forklarer han.

Pressemeddelelser fra virksomheder som HP, Caterpillar, Home Depot og Verisign var blandt de mange stjålne informationer, der blev brugt til handlerne, inden disse pressemeddelelser blev offentliggjorte.

Læs også: 
NSA anklager Kina: I har hacket vores virksomheder 600 gange

Dansker anholdt i international hacker-sag - mistænkes for vigtig rolle i stort hackernetværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere