Artikel top billede

Bestyrelsesformand i TDC: Derfor er Pernille Erenbjerg den rigtige top-chef for TDC lige nu

Interview: Afløseren til Carsten Dilling er en helstøbt leder, og så skal hun rette op på erhvervsdelen, der tynger telekæmpens regnskaber. Læs også her, hvordan den nye direktør inden ansættelsen blev målt og vejet af TDC-bestyrelsen.

Interview: Bestyrelsen i TDC har vejet Carsten Dilling og fundet ham for let.

Den fremtidige kaptajn bag roret på kongerigets største teleudbyder bliver i stedet den 47-årige Pernille Erenbjerg, der fra og med i dag har overtaget posten som administrerende direktør i TDC.

Vagn Ove Sørensen, du er formand for bestyrelsen i TDC. Hvorfor faldt valget på Pernille Erenbjerg som ny chef?

"Pernille (Erenbjerg, red.) har en meget stærk forståelse for forretningen, som hun har opbygget gennem sit arbejde i TDC siden 2003 i kombination med en solid finansiel baggrund, Hun er således meget helstøbt og en dygtig leder, der kan motivere folk."

Hvad kan Pernille Erenbjerg, som den tidligere chef Carsten Dilling ikke kan?

"Jeg ønsker ikke at foretage den sammenligning. Det er fint at fokusere på toppen, men det er et team, der skal løse opgaverne."

Erhverv halter

Er der nogle fokusområder, hun skal have succes på?

"Det er en stribe fokusområder, der skal prioriteres, men det skal hun selv fortælle, når hun er klar med sin plan. Det er dog ingen hemmelighed, at erhvervsområdet er et område, hvor TDC er udfordret."

Hvordan vil hendes præstation blive målt og vejet?

"Dette skifte er ikke koblet specielt til præstationen, da TDC's halvårsregnskab er fornuftigt. Der, hvor vi er under pres, er på erhvervssegmentet, og det er den opgave, som Pernille (Erenbjerg, red.) nu skal tage hånd om."

Hvorfor er tidspunktet for et skifte helt rigtigt lige nu?

"Det er ikke en beslutning, der er truffet over en weekend. Den er vokset frem gennem sommeren. Nu tager vi hul på en ny strategiproces i TDC, og derfor mener vi, at tidspunktet er godt. Det giver en flyvende start til Pernille Erenbjerg, og så skaber det ikke usikkerhed hos medarbejderne i forbindelse med et chefskifte," forklarer bestyrelsesformanden i TDC til Computerworld.

Læs også:
Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

TDC-topchef Carsten Dilling: Sådan stoppede vi mobilkundernes frafald

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Nyudnævnt TDC-direktør: "Det er til at få øje på udfordringerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere