Bestyrelsesformand i TDC: Derfor er Pernille Erenbjerg den rigtige top-chef for TDC lige nu

Interview: Afløseren til Carsten Dilling er en helstøbt leder, og så skal hun rette op på erhvervsdelen, der tynger telekæmpens regnskaber. Læs også her, hvordan den nye direktør inden ansættelsen blev målt og vejet af TDC-bestyrelsen.

Interview: Bestyrelsen i TDC har vejet Carsten Dilling og fundet ham for let.

Den fremtidige kaptajn bag roret på kongerigets største teleudbyder bliver i stedet den 47-årige Pernille Erenbjerg, der fra og med i dag har overtaget posten som administrerende direktør i TDC.

Vagn Ove Sørensen, du er formand for bestyrelsen i TDC. Hvorfor faldt valget på Pernille Erenbjerg som ny chef?

"Pernille (Erenbjerg, red.) har en meget stærk forståelse for forretningen, som hun har opbygget gennem sit arbejde i TDC siden 2003 i kombination med en solid finansiel baggrund, Hun er således meget helstøbt og en dygtig leder, der kan motivere folk."

Hvad kan Pernille Erenbjerg, som den tidligere chef Carsten Dilling ikke kan?

"Jeg ønsker ikke at foretage den sammenligning. Det er fint at fokusere på toppen, men det er et team, der skal løse opgaverne."

Erhverv halter
Er der nogle fokusområder, hun skal have succes på?

"Det er en stribe fokusområder, der skal prioriteres, men det skal hun selv fortælle, når hun er klar med sin plan. Det er dog ingen hemmelighed, at erhvervsområdet er et område, hvor TDC er udfordret."

Hvordan vil hendes præstation blive målt og vejet?

"Dette skifte er ikke koblet specielt til præstationen, da TDC's halvårsregnskab er fornuftigt. Der, hvor vi er under pres, er på erhvervssegmentet, og det er den opgave, som Pernille (Erenbjerg, red.) nu skal tage hånd om."

Hvorfor er tidspunktet for et skifte helt rigtigt lige nu?

"Det er ikke en beslutning, der er truffet over en weekend. Den er vokset frem gennem sommeren. Nu tager vi hul på en ny strategiproces i TDC, og derfor mener vi, at tidspunktet er godt. Det giver en flyvende start til Pernille Erenbjerg, og så skaber det ikke usikkerhed hos medarbejderne i forbindelse med et chefskifte," forklarer bestyrelsesformanden i TDC til Computerworld.

Læs også:
Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

TDC-topchef Carsten Dilling: Sådan stoppede vi mobilkundernes frafald

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Nyudnævnt TDC-direktør: "Det er til at få øje på udfordringerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.