Artikel top billede

Foto: Janice Chan.

Disse bredbåndsselskaber giver dig den hurtigste Netflix-oplevelse

Fiberselskaberne dominerer listen over de bredbåndsudbydere med de hurtigste forbindelser til Netflix-kiggeri. Få her overblikket over, hvor du får den højeste hastighed til Netflix-kataloget.

De danske fiberselskaber dominerer klart på listen over de hurtigste bredbåndsselskaber, når det kommer til at servere streaming-tjenesten Netflix til danskerne i den bedste sendetid.

Det viser Netflix' egen oversigt over de hurtigste bredbåndsudbydere for juli, hvor Netflix har målt på forskellige selskaber og landes gennemsnitshastigheder.

Ifølge DR Medieforskning brugte omkring en halv million danskere Netflix-sitet i 2014, mens analyseinstituttet Wilke i år anslår, at 35 procent af danskerne bruger Netflix.

Waoo helt i top

På den danske Netflix-oversigt ligger fiberselskabet Waoo (Trefor) nummer et som selskabet med den hurtigste gennemsnitshastighed med sine 4,10 Mb/s.

På andenpladsen findes kabeludbyderen Stofa og med Waoo (Seas-NVE) på tredjepladsen.

Efter fiberudbyderen ComX på fjerdepladsen ligger Waoo (Energimidt) på femtepladsen efterfulgt af Dansk Kabel TV og Stofa SE Fiberbredbånd på henholdsvis 6.- og 7.pladsen.

Først nede som nummer otte er der blevet plads til et traditionelt teleselskab, TDC, der har en gennemsnitshastighed på 3,83 Mb/s.

Danmark på sjettepladsen

TDC-hastigheden på 3,83 Mb/s svarer for øvrigt til de danske bredbåndsselskabers gennemsnitshastighed, hvilket placerer Danmark på en samlet sjetteplads over alle de lande, som Netflix har forretning i.

Læs også: Netflix losser danske priser i vejret

Øverst i det globale hierarki ligger Belgien (gennemsnitshastighed på 4,16 Mb/s), mens Luxembourg (4,12 Mb/s), Schweiz (4,08 Mb/s), Holland (4,03 Mb/s) og Sverige (3,89 Mb/s) ligger foran os.

I disse lande er det hovedsageligt også fiberselskaber, der dominerer toppen af listerne, mens det i Luxembourg og Schweiz er kabeludbydere, der ligger nummer et i begge lande.

Netflix' hjemland USA har en gennemsnitshastighed på 3,2 Mb/s, mens den globale Netflix-bundskraber er Costa Rica med en gennemsnitshastighed på 1,77 Mb/s.

I alt er Netflix til stede i mere end 50 lande, hvor over 62 millioner abonnenter betaler for tv-tjenesten.

Læs også: 
Netflix trækker stikket i sine datacentre og lægger alt i konkurrentens sky

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet

Fremtidens tv-løsning er på vej: Men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere