Artikel top billede

Foto: Janice Chan. (Foto: Janice Chan)

Disse bredbåndsselskaber giver dig den hurtigste Netflix-oplevelse

Fiberselskaberne dominerer listen over de bredbåndsudbydere med de hurtigste forbindelser til Netflix-kiggeri. Få her overblikket over, hvor du får den højeste hastighed til Netflix-kataloget.

De danske fiberselskaber dominerer klart på listen over de hurtigste bredbåndsselskaber, når det kommer til at servere streaming-tjenesten Netflix til danskerne i den bedste sendetid.

Det viser Netflix' egen oversigt over de hurtigste bredbåndsudbydere for juli, hvor Netflix har målt på forskellige selskaber og landes gennemsnitshastigheder.

Ifølge DR Medieforskning brugte omkring en halv million danskere Netflix-sitet i 2014, mens analyseinstituttet Wilke i år anslår, at 35 procent af danskerne bruger Netflix.

Waoo helt i top

På den danske Netflix-oversigt ligger fiberselskabet Waoo (Trefor) nummer et som selskabet med den hurtigste gennemsnitshastighed med sine 4,10 Mb/s.

På andenpladsen findes kabeludbyderen Stofa og med Waoo (Seas-NVE) på tredjepladsen.

Efter fiberudbyderen ComX på fjerdepladsen ligger Waoo (Energimidt) på femtepladsen efterfulgt af Dansk Kabel TV og Stofa SE Fiberbredbånd på henholdsvis 6.- og 7.pladsen.

Først nede som nummer otte er der blevet plads til et traditionelt teleselskab, TDC, der har en gennemsnitshastighed på 3,83 Mb/s.

Danmark på sjettepladsen

TDC-hastigheden på 3,83 Mb/s svarer for øvrigt til de danske bredbåndsselskabers gennemsnitshastighed, hvilket placerer Danmark på en samlet sjetteplads over alle de lande, som Netflix har forretning i.

Læs også: Netflix losser danske priser i vejret

Øverst i det globale hierarki ligger Belgien (gennemsnitshastighed på 4,16 Mb/s), mens Luxembourg (4,12 Mb/s), Schweiz (4,08 Mb/s), Holland (4,03 Mb/s) og Sverige (3,89 Mb/s) ligger foran os.

I disse lande er det hovedsageligt også fiberselskaber, der dominerer toppen af listerne, mens det i Luxembourg og Schweiz er kabeludbydere, der ligger nummer et i begge lande.

Netflix' hjemland USA har en gennemsnitshastighed på 3,2 Mb/s, mens den globale Netflix-bundskraber er Costa Rica med en gennemsnitshastighed på 1,77 Mb/s.

I alt er Netflix til stede i mere end 50 lande, hvor over 62 millioner abonnenter betaler for tv-tjenesten.

Læs også: 
Netflix trækker stikket i sine datacentre og lægger alt i konkurrentens sky

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet

Fremtidens tv-løsning er på vej: Men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere