Artikel top billede

Foto: Janice Chan. (Foto: Janice Chan)

Disse bredbåndsselskaber giver dig den hurtigste Netflix-oplevelse

Fiberselskaberne dominerer listen over de bredbåndsudbydere med de hurtigste forbindelser til Netflix-kiggeri. Få her overblikket over, hvor du får den højeste hastighed til Netflix-kataloget.

De danske fiberselskaber dominerer klart på listen over de hurtigste bredbåndsselskaber, når det kommer til at servere streaming-tjenesten Netflix til danskerne i den bedste sendetid.

Det viser Netflix' egen oversigt over de hurtigste bredbåndsudbydere for juli, hvor Netflix har målt på forskellige selskaber og landes gennemsnitshastigheder.

Ifølge DR Medieforskning brugte omkring en halv million danskere Netflix-sitet i 2014, mens analyseinstituttet Wilke i år anslår, at 35 procent af danskerne bruger Netflix.

Waoo helt i top

På den danske Netflix-oversigt ligger fiberselskabet Waoo (Trefor) nummer et som selskabet med den hurtigste gennemsnitshastighed med sine 4,10 Mb/s.

På andenpladsen findes kabeludbyderen Stofa og med Waoo (Seas-NVE) på tredjepladsen.

Efter fiberudbyderen ComX på fjerdepladsen ligger Waoo (Energimidt) på femtepladsen efterfulgt af Dansk Kabel TV og Stofa SE Fiberbredbånd på henholdsvis 6.- og 7.pladsen.

Først nede som nummer otte er der blevet plads til et traditionelt teleselskab, TDC, der har en gennemsnitshastighed på 3,83 Mb/s.

Danmark på sjettepladsen

TDC-hastigheden på 3,83 Mb/s svarer for øvrigt til de danske bredbåndsselskabers gennemsnitshastighed, hvilket placerer Danmark på en samlet sjetteplads over alle de lande, som Netflix har forretning i.

Læs også: Netflix losser danske priser i vejret

Øverst i det globale hierarki ligger Belgien (gennemsnitshastighed på 4,16 Mb/s), mens Luxembourg (4,12 Mb/s), Schweiz (4,08 Mb/s), Holland (4,03 Mb/s) og Sverige (3,89 Mb/s) ligger foran os.

I disse lande er det hovedsageligt også fiberselskaber, der dominerer toppen af listerne, mens det i Luxembourg og Schweiz er kabeludbydere, der ligger nummer et i begge lande.

Netflix' hjemland USA har en gennemsnitshastighed på 3,2 Mb/s, mens den globale Netflix-bundskraber er Costa Rica med en gennemsnitshastighed på 1,77 Mb/s.

I alt er Netflix til stede i mere end 50 lande, hvor over 62 millioner abonnenter betaler for tv-tjenesten.

Læs også: 
Netflix trækker stikket i sine datacentre og lægger alt i konkurrentens sky

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet

Fremtidens tv-løsning er på vej: Men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere