Artikel top billede

Netflix trækker stikket i sine datacentre og lægger alt i konkurrentens sky

Netflix vil i løbet af de kommende uger ikke længere have software kørende i selskabets eget datacenter. Infrastrukturen er derfor blevet flyttet over til Amazon, der er en af Netflix' største konkurrenter på tv-markedet.

Online-videogiganten Netflix er ved at slukke for de sidste servere i selskabets egne datacentre, og vil nu være en 100 procent clouddrevet virksomhed.

Som en lille krølle på halen lægger Netflix derfor alle sine services over til konkurrenten Amazon, der er et af verdens allerstørste cloudselskaber.

Samtidig er Amazon også en af Netflix' største rivaler på online-tv-markedet. 

Det skriver The Wall Street Journal.

Overrasker med 100 procent cloud

"Vores streamingforretning ud mod kunderne har i nogen tid været 100 procent cloudbaseret, og i løbet af sommeren har vi planlagt, at alt skal fjernes fra vores egne datacentre," forklarer Netflix i en mail til avisen.

At Netflix nu gør alle sine services og infrastruktur cloudbaseret er ganske overraskende, da de fleste selskaber er i skyen i den hybride løsning.

Her kører noget på lokale servere kaldt 'private clouds', mens andre bliver afviklet fra offentlige skyer som eksempelvis Amazons.

Valget falder på konkurrent

Også valget er Amazon er lettere kontroversielt, selvom Netflix siden 2008 langsomt har flyttet mere og mere over til den tidligere online-boghandlers servere.

For netop Amazon er i de seneste år blevet en af Netflix' største konkurrenter på online-tv-markedet.

Senest har Amazon forsøgt at score bunkevis af seere på sin premium-kanal, hvor tidligere værter fra det uhyre populære bilmagasin Top Gear skal være det store trækplaster.

Det kan du læse mere om her: It-gigant hyrer Top Gear-trio for svimlende beløb.

Læs også:
Fremtidens tv-løsning er på vej: Men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere