Artikel top billede

Netflix trækker stikket i sine datacentre og lægger alt i konkurrentens sky

Netflix vil i løbet af de kommende uger ikke længere have software kørende i selskabets eget datacenter. Infrastrukturen er derfor blevet flyttet over til Amazon, der er en af Netflix' største konkurrenter på tv-markedet.

Online-videogiganten Netflix er ved at slukke for de sidste servere i selskabets egne datacentre, og vil nu være en 100 procent clouddrevet virksomhed.

Som en lille krølle på halen lægger Netflix derfor alle sine services over til konkurrenten Amazon, der er et af verdens allerstørste cloudselskaber.

Samtidig er Amazon også en af Netflix' største rivaler på online-tv-markedet. 

Det skriver The Wall Street Journal.

Overrasker med 100 procent cloud

"Vores streamingforretning ud mod kunderne har i nogen tid været 100 procent cloudbaseret, og i løbet af sommeren har vi planlagt, at alt skal fjernes fra vores egne datacentre," forklarer Netflix i en mail til avisen.

At Netflix nu gør alle sine services og infrastruktur cloudbaseret er ganske overraskende, da de fleste selskaber er i skyen i den hybride løsning.

Her kører noget på lokale servere kaldt 'private clouds', mens andre bliver afviklet fra offentlige skyer som eksempelvis Amazons.

Valget falder på konkurrent

Også valget er Amazon er lettere kontroversielt, selvom Netflix siden 2008 langsomt har flyttet mere og mere over til den tidligere online-boghandlers servere.

For netop Amazon er i de seneste år blevet en af Netflix' største konkurrenter på online-tv-markedet.

Senest har Amazon forsøgt at score bunkevis af seere på sin premium-kanal, hvor tidligere værter fra det uhyre populære bilmagasin Top Gear skal være det store trækplaster.

Det kan du læse mere om her: It-gigant hyrer Top Gear-trio for svimlende beløb.

Læs også:
Fremtidens tv-løsning er på vej: Men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere