Artikel top billede

Chip-boss løsladt mod at investere 260 milliarder kroner i nye fabrikker

En uventet løsladelse fra fængsel kan koste en bestyrelsesformand for en af verdens største chip-fabrikanter en investering på 260 milliarder kroner i nye fabriksområder.

Den sydkoreanske chipfabrikant SK Hynix vil investere ikke mindre end 260 milliarder kroner i nye fabrikker.

Udmeldingen fra selskabet kommer kort tid efter, at formanden for moderselskabet bag den sydkoreanske chip-fabrikant SK Hynix, Chey Tae-won, er blevet løsladt fra fængsel af den koreanske præsident, Park Geun-hye.

Løsladelsen sker på baggrund af 70 årsdagen for Sydkoreas befrielse af Japan under 2. Verdenskrig, hvor en række udvalgte personer er blevet sat fri for at skubbe gang i økonomien.

Chey Tae-won har siddet fængslet siden 2013, hvor han blev dømt skyldig i underslæb for 270 millioner kroner, skriver The Wall Street Journal.

En lynhurtig beslutning

Formanden for SK Hynix' moderselskab blev løsladt i fredags, og mandag var han ude med meldingen om den store investering i nye fabrikker.

Indtil videre har SK Hyxin dog ikke taget en endelig beslutning om planerne, og det er derfor stadig uvist, hvornår den store investering i to nye fabrikker eventuelt skal foretages.

På nuværende tidspunkt er SK Hyxin allerede i gang med at bygge et nyt værk til at producere halvledere i.

Da SK Hyxins moderselskab, SK Group, ikke er en formel juridisk enhed, og Chey Tae-won har mistet alle sine titler i SK Hyxins under fængslingen, bliver udmeldingen kritiseret flere steder for at være mere eller mindre utroværdig.

Skal vise investeringsvillighed

Blandt kritikerne er stifteren af hedgefonden Zebra Investement Management, Lee Won-il, som udtaler følgende til The Wall Street Journal:

"Han (Chey Tae-won, red.) er ikke bestyrelsen hos SK Hynix, så han burde ikke udtale sig på den måde. Men nu er han blevet løsladt fra fængsel, og han bliver nødt til at vise et eller andet, fordi offentligheden kritiserer præsidentens beslutning om at løslade ham."

Andre iagttagere mener også, at løsladelsen forpligter Chey Tae-won til at udvise en form for økonomisk investering, der kan tilfredsstille Sydkoreas regering.

Hyxin er en af verdens største producenter af DRAM og Flash Memory-chips. Selskabet omsætter for cirka 90 milliarder kroner årligt.  

Læs også:
Otte ting du bør vide om Skylake - Intels nye og lynhurtige processorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere