Chip-boss løsladt mod at investere 260 milliarder kroner i nye fabrikker

En uventet løsladelse fra fængsel kan koste en bestyrelsesformand for en af verdens største chip-fabrikanter en investering på 260 milliarder kroner i nye fabriksområder.

Den sydkoreanske chipfabrikant SK Hynix vil investere ikke mindre end 260 milliarder kroner i nye fabrikker.

Udmeldingen fra selskabet kommer kort tid efter, at formanden for moderselskabet bag den sydkoreanske chip-fabrikant SK Hynix, Chey Tae-won, er blevet løsladt fra fængsel af den koreanske præsident, Park Geun-hye.

Løsladelsen sker på baggrund af 70 årsdagen for Sydkoreas befrielse af Japan under 2. Verdenskrig, hvor en række udvalgte personer er blevet sat fri for at skubbe gang i økonomien.

Chey Tae-won har siddet fængslet siden 2013, hvor han blev dømt skyldig i underslæb for 270 millioner kroner, skriver The Wall Street Journal.

En lynhurtig beslutning
Formanden for SK Hynix' moderselskab blev løsladt i fredags, og mandag var han ude med meldingen om den store investering i nye fabrikker.

Indtil videre har SK Hyxin dog ikke taget en endelig beslutning om planerne, og det er derfor stadig uvist, hvornår den store investering i to nye fabrikker eventuelt skal foretages.

På nuværende tidspunkt er SK Hyxin allerede i gang med at bygge et nyt værk til at producere halvledere i.

Da SK Hyxins moderselskab, SK Group, ikke er en formel juridisk enhed, og Chey Tae-won har mistet alle sine titler i SK Hyxins under fængslingen, bliver udmeldingen kritiseret flere steder for at være mere eller mindre utroværdig.

Skal vise investeringsvillighed
Blandt kritikerne er stifteren af hedgefonden Zebra Investement Management, Lee Won-il, som udtaler følgende til The Wall Street Journal:

"Han (Chey Tae-won, red.) er ikke bestyrelsen hos SK Hynix, så han burde ikke udtale sig på den måde. Men nu er han blevet løsladt fra fængsel, og han bliver nødt til at vise et eller andet, fordi offentligheden kritiserer præsidentens beslutning om at løslade ham."

Andre iagttagere mener også, at løsladelsen forpligter Chey Tae-won til at udvise en form for økonomisk investering, der kan tilfredsstille Sydkoreas regering.

Hyxin er en af verdens største producenter af DRAM og Flash Memory-chips. Selskabet omsætter for cirka 90 milliarder kroner årligt.  

Læs også:
Otte ting du bør vide om Skylake - Intels nye og lynhurtige processorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.