Artikel top billede

Chip-boss løsladt mod at investere 260 milliarder kroner i nye fabrikker

En uventet løsladelse fra fængsel kan koste en bestyrelsesformand for en af verdens største chip-fabrikanter en investering på 260 milliarder kroner i nye fabriksområder.

Den sydkoreanske chipfabrikant SK Hynix vil investere ikke mindre end 260 milliarder kroner i nye fabrikker.

Udmeldingen fra selskabet kommer kort tid efter, at formanden for moderselskabet bag den sydkoreanske chip-fabrikant SK Hynix, Chey Tae-won, er blevet løsladt fra fængsel af den koreanske præsident, Park Geun-hye.

Løsladelsen sker på baggrund af 70 årsdagen for Sydkoreas befrielse af Japan under 2. Verdenskrig, hvor en række udvalgte personer er blevet sat fri for at skubbe gang i økonomien.

Chey Tae-won har siddet fængslet siden 2013, hvor han blev dømt skyldig i underslæb for 270 millioner kroner, skriver The Wall Street Journal.

En lynhurtig beslutning

Formanden for SK Hynix' moderselskab blev løsladt i fredags, og mandag var han ude med meldingen om den store investering i nye fabrikker.

Indtil videre har SK Hyxin dog ikke taget en endelig beslutning om planerne, og det er derfor stadig uvist, hvornår den store investering i to nye fabrikker eventuelt skal foretages.

På nuværende tidspunkt er SK Hyxin allerede i gang med at bygge et nyt værk til at producere halvledere i.

Da SK Hyxins moderselskab, SK Group, ikke er en formel juridisk enhed, og Chey Tae-won har mistet alle sine titler i SK Hyxins under fængslingen, bliver udmeldingen kritiseret flere steder for at være mere eller mindre utroværdig.

Skal vise investeringsvillighed

Blandt kritikerne er stifteren af hedgefonden Zebra Investement Management, Lee Won-il, som udtaler følgende til The Wall Street Journal:

"Han (Chey Tae-won, red.) er ikke bestyrelsen hos SK Hynix, så han burde ikke udtale sig på den måde. Men nu er han blevet løsladt fra fængsel, og han bliver nødt til at vise et eller andet, fordi offentligheden kritiserer præsidentens beslutning om at løslade ham."

Andre iagttagere mener også, at løsladelsen forpligter Chey Tae-won til at udvise en form for økonomisk investering, der kan tilfredsstille Sydkoreas regering.

Hyxin er en af verdens største producenter af DRAM og Flash Memory-chips. Selskabet omsætter for cirka 90 milliarder kroner årligt.  

Læs også:
Otte ting du bør vide om Skylake - Intels nye og lynhurtige processorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere