Artikel top billede

Otte ting du bør vide om Skylake - Intels nye og lynhurtige processorer

Skylake kommer med DDR4-RAM, bedre overclocking og en lækker, men tvunget, opgradering af motherboard.

Intels Skylake-processor er blevet lanceret, og du kan allerede nu få fingrene i de første versioner af de nye Skylake-processorer.

De er hovedsageligt rettet mod gamere og entusiaster, og der er da også en forbedring på et sted mellem 10 og 20 procent i forhold til Broadwell og Hasswell-processorerne.

Vi har samlet otte punkter, som du skal vide om de nye processorer.

Du får brug for et nyt motherboard.

De nye Skylake-processorer benytter sig af en ny socket - LGA1151 og kan derfor ikke passe i LGA 1150, som findes på motherboads til Hasswell og Broadwell.

Det er blandt andet på grund af behovet for DDR4-RAM og en ny strømtilførsel til chippen, som kræver den nye socket.

Din gamle køler virker stadig

Du skal dog ikke nødvendigvis ud og købe dig en ny køler til processoren, hvis du allerede har brugt en mindre formue på vandkøling eller en ordentlig heatradioator.

Intel benytter de samme dimensioner for køleren på de nye processorer som på LGA1150 - hvilket reelt set er det samme som tilbage på LGA1156.

Processoren skriger efter at blive overclocket

De første to processorer, i7-6700K og i5-6600K er begge processorer lavet til entusiaster og gamere - begge folkslag, som gerne overclocker deres processorer.

Og den nye generation af processorer giver langt større mulighed for netop overclocking.

Ifølge PCworld.com er der allerede nogle, der har fået processorerne op på 6 GHz med flydende kvælstofs-køling.

Du skal have nyt bundkort - men det er næsten opgraderingen værd i sig selv

Processorerne kræver et nyt bundkort, men det er en opgradering i sig selv. Intels nye chipset, Z170, er en stor opgradering over Hasswell-Z97-platformen.

Blandt andet giver den nye platform plads til 20 PCIe tredje generations motherboard-baner.

Du skal have nye RAM-stænger

Du skal også ud at købe nye RAM-stænger. DDR4 bliver den nye standard på motherboards i stedet for den nu ældre DDR3. Og det er en god ting.

Det virker med DDR3 - men ikke dem du har nu

Det nye chipset kan godt bruge DDR3-chips, men kun i en ny, revideret udgave der sparer strøm, og ifølge PCworld ser det ikke ud til, at der kommer DDR3-RAM til Skylake, som vil være til at bruge.

Skylake er hurtigere

Skylake er hurtigere end de tidligere generationer. Det er næppe den store overraskelse, og reelt set er Skylake CPU 10 procent hurtigere end i7-4790K, 20 procent hurtigere end i7-4770K, og 30 procent hurtigere end i7-3770K.

Du vil nok ikke opdatere fra en fjerde generations chip, men har du noget ældre end det, kan det fint give mening.

Mobile processorer kommer senere

De to nye chips er kun til desktops, men Intel har lovet, at der vil komme nye processorer til bærbare computere i løbet af dette kvartal, hvilket åbner for drømmen om efterårsbærbare computere med Skylake.

Man kunne jo drømme om en ny Surface Pro 4 med Skylake. Mums.

I næste uge begynder IDF - Intel Developer Forum - hvor Intel vil fortælle mere om Skylake og andre nyheder fra verdens største chipproducent.

Læs også: Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere