Artikel top billede

Tidligere HP-direktør Carly Fiorina bliver spået nul chancer for at blive USA's næste præsident af Donald Trumo, der er medbejler til posten.

Donald Trump sviner tidligere HP-chef: Gjorde det forfærdeligt hos HP og giver andre folk hovedpine

To kendis-kandidater hos Republikanerne er faret i totterne på hinanden. Donald Trump kalder tidligere HP-boss Carly Fiorina for en dejlig kvinde og fremhæver samtidig flere af hendes nederlag.

Den farverige forretningsmand og en af de nuværende spydspidser til kampen om republikanernes nominering til den amerikanske præsidentpost, Donald Trump, har været ude med riven over for HP's tidligere topchef Carly Fiorina.

HP's tidligere administrerende direktør i perioden 1999 til 2005 kandiderer ligesom Donald Trump til republikanernes normering, og direkte adspurgt om hendes evner, holdt forretningsmanden sig ikke tilbage.

Læs mere om Carly Fiorina her: Tidligere HP-topchef vil være præsident i USA - men hun har glemt en vigtig ting.

"Hun er en virkelig dejlig kvinde, hun blev fyret, hun udførte et forfærdeligt job hos HP, hun tabte stort (i det californiske senatsvalg i 2010, red). Men bortset fra det, så er hun en dejlig kvinde," sagde Donald Trump ifølge ABCNews på en markedsplads i Iowa.

Udtalelsen kommer i kølvandet på et tweet fra Donald Trump, der mildest talt kan betegnes som et stød på Carly Fiorinas personlige udstråling.

"Jeg har lige fundet ud af, at hvis du lytter til Carly Fiorina i mere end 10 minutter, så får du hovedpine. Hun har nul chancer!" tweetede Donald Trump.

Han har trods sin nuværende topplacering blandt de republikanske kandidater været udsat for flere anklager om sexistiske udtalelser i sin kampagne.

Carly Fiorina slår tilbage

Den tidligere HP-chef, der blandt andet stod i spidsen for den noget tvivlsomme fusion mellem HP og Compag, holder sig ikke tilbage for at svare på Donald Trumps udtalelser.

"Donald Trump går efter alle, det har han naturligvis ret til. HP er et offentligt handlet selskab, så enhver kan jo se på resultaterne. Du kan ikke gemme talene eller fuske med dem.," indleder Carly Fiorina over for ABCNews og starter så sit egentlige forsvar:

"Jeg førte forretningen fra omkring 44 milliarder dollar til næsten 90 milliarder dollar. Vi firedoblede toplinje-omsætningen lige midt i den værste teknologi-recession i 25 år. Vi tredoblede vores innovation til at have mere end 11 patenter om dagen," siger hun til nyhedsmediet.

Hun tilføjer, at med hende i spidsen gik HP fra at halte efter konkurrenterne til at være førende på et ethvert markedssegment, som it-giganten befandt sig på under hendes periode som topchef.

Fyret med gyldent håndtryk

Carly Fiorinis kampagnefolk har desuden uploadet en lettilgængelig oversigt over, hvordan den tidligere HP-topchef fik vind i sejlene hos it-giganten, hvor flere af tallene dog ikke helt svarer til hendes udtalelser til ABCNews.

Eksempelvis er omsætningen i HP ifølge kampagnematerialet på 'kun' godt 80 milliarder dollar i Carly Fiorinas sidste år og ikke 90 milliarder dollar, mens antallet på daglige patenter var oppe på 15 og ikke 11, som hun er citeret for at sige.

De godt 90 milliarder dollar kunne selskabet daværende nyankomne topboss Mark Hurd tage æren for, samtidig med at selskabets aktiekurs skød kraftigt i vejret i samme periode.

Tilbage står det faktum, at Carly Fiorina blev fyret som HP-topchef med et stort, gyldent håndtryk efter flere massefyringer og uenighed om strategien for selskabet, og at hun missede muligheden for at blive valgt ind i senatet i 2010.

Læs også:

HPs tidligere jernlady dumpet af californiske vælgere

Tidligere HP-topchef vil være præsident i USA: Men hun har glemt en vigtig ting

HP's indtjening styrtdykker med 21 procent - alarmklokkerne bimler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?