Artikel top billede

Efter næsten fire uger: Så meget fylder Windows 10 på markedet

Microsofts Windows 10 har nu snart været på markedet i fire uger. Se her, hvordan det nye styresystem klarer sig.

Det er nu snart ved at være fire uger siden, at Microsoft frigav sit nye Windows 10-styresystem.

Rigtig mange forbrugere har allerede benyttet sig af den gratis opgradering, og markedsandelen vokser derfor også ganske hurtigt i disse uger. 

Det viser den seneste statistik fra Statcounter over det globale marked for operativsystemer til computere og tablets i perioden den 17. til 23. august.

Her ligger Windows 10 på en global markedsandel på 5,57 procent, mens Windows 8 og 8.1 tilsammen står for 15,83 procent ifølge Statcounter.

Det mest udbredte styresystem er fortsat Windows 7 med en markedsandel på 48,16 procent, mens XP ligger på 8,81 procent.

Apples OS X - hvor der snart kommer en ny version, El Capitan, som du kan læse om her - ligger på 7,37 procent, mens iPad'ens iOS har lige knap seks procent.

Det gratis Windows 10

I den seneste statistik fra danske FDIM, der dækker perioden den 10. til den 16. august, ligger Windows 10 på en markedsandel på 4 procent.

Windows 10 er en gratis opgradering for langt de fleste Windows-brugere, og der er næppe tvivl om, at den strategi fra Microsofts side vil give pote i forhold til hurtigt at sikre en massiv udbredelse af det nye styresystem.

Mens der har været fart på Windows 10-installationerne siden den 28/29. juli, hvor systemet blev frigivet, har det haltet noget mere med den nye Edge-browser fra Microsoft.

Det er nemlig langt fra alle Windows 10-brugere, der vælger også at benytte den nye Microsoft-browser, der kommer sammen med styresystemet. Læs mere om den situation her.

Læs også:

Nu har vi så fået Windows 10 - men drømmen om et nyt pc-boom krakelerer

Windows 10 stormer frem - men Edge-browseren kan slet ikke følge med

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er dommen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere