Artikel top billede

Foto: Silent Circle.

Ny spion-fri og topsikker telefon er klar til september

Er sikkerhed og privacy vigtigt for dig, er der er telefon på vej, der giver mulighed for at gøre dig både hemmelig og usynlig.

Telefonaflytning er overgået masser af mennesker - helt op i den tyske kansler-klasse.

Hvis du ønsker at holde dine ting for dig selv, så er der en telefon på vej, der netop forsøger at gøre dig så hemmelig som mulig.

Til mobilbrugere, der er optaget af sikkerhed og privacy, har selskabet Silent Circle nu lanceret en ny mobilos, der skal gøre det ekstra vanskeligt for uvedkommende at få adgang til kommunikationen.

Telefonen hedder Blackphone 2, og der er nu lagt en forhåndsbestilling ud på websiden. Den endelige udgave kommer til september.

Som navnet antyder, er det den anden udgave af antispion-telefonen, der kommer fra Silent Circle.

Læs mere om den første her: Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Sikkerhedsfokuseret software

Det, der først og fremmest adskiller Blackphone fra markeders øvrige modeller er, at den kommer med sit eget operativsystem, der hedder Silent OS.

Det er ganske vist baseret på Android, men tilrettet så der er ekstra stor fokus på sikkerheden.

Silent OS har blandt andet en funktion, kaldet Spaces, hvilket indebærer, at man kan skabe flere separate og virtuelle telefoner på den samme enhed, hvor der ikke deles data mellem dem.

I praksis betyder det, at du kan holde den personlige og professionelle kommunikation helt adskilt. Ligeledes kan der defineres forskellige sikkerhedsindstillinger for hver at de virtuelle telefoner.

For at sikre kommunikation yderligere er telefonen udrustet med sine egne apps, der er forhåndsinstalleret på modellen. Ligeledes har Silent Circle en app-store, hvor der er fokus på sikkerheden.

De medfølgende apps lader dig både ringe og sende tekstbeskeder med p2p-kryptering.

Telefonen har også en WiFi-løsning, der gør de usikre trådløse net mere sikre at anvende.

Hurtig lappe-service

Et andet og ikke uvæsentligt tiltag fra Silent Circle er, at de lover "verdens hurtigste sårbarhedshåndtering."

Det indebærer, at kritiske sårbarheder vil blive rettet indenfor 72 timer efter, de er opdaget. Sikkerhedslapperne vil ligeledes blive afsendt direkte fra producenten uden de forsinkelser, der ellers præger Android-opdateringer.

Når det handler om specifikationerne på telefonen, ser den endelige løsning således ud.

Den forsynes med en 5,5-tommer skærm med Gorilla-glas, en Qualcomm-processor med otte kærner på 1,4 GHz, tre gigabyte hukommelse og et kamera på 13 megapixel.

Størrelsen hedder: 152,4 mm x 76,4 mm x 7,9 mm.

Blackphone 2 blev vist frem på Mobile World Congress, men nu er den altså ved at være helt klar.

Læs mere her: Her er de aller-hotteste mobil-trends lige nu: Det fik vi ud af Mobile World Congress

Prisen er dog ikke offentliggjort endnu, men du kan allerede bestille et eksemplar af telefonen på Silent Circles webside.

Læs også:

Verdens sikreste telefon på trapperne - nu kommer Blackphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere