Artikel top billede

Foto: Silent Circle.

Ny spion-fri og topsikker telefon er klar til september

Er sikkerhed og privacy vigtigt for dig, er der er telefon på vej, der giver mulighed for at gøre dig både hemmelig og usynlig.

Telefonaflytning er overgået masser af mennesker - helt op i den tyske kansler-klasse.

Hvis du ønsker at holde dine ting for dig selv, så er der en telefon på vej, der netop forsøger at gøre dig så hemmelig som mulig.

Til mobilbrugere, der er optaget af sikkerhed og privacy, har selskabet Silent Circle nu lanceret en ny mobilos, der skal gøre det ekstra vanskeligt for uvedkommende at få adgang til kommunikationen.

Telefonen hedder Blackphone 2, og der er nu lagt en forhåndsbestilling ud på websiden. Den endelige udgave kommer til september.

Som navnet antyder, er det den anden udgave af antispion-telefonen, der kommer fra Silent Circle.

Læs mere om den første her: Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Sikkerhedsfokuseret software

Det, der først og fremmest adskiller Blackphone fra markeders øvrige modeller er, at den kommer med sit eget operativsystem, der hedder Silent OS.

Det er ganske vist baseret på Android, men tilrettet så der er ekstra stor fokus på sikkerheden.

Silent OS har blandt andet en funktion, kaldet Spaces, hvilket indebærer, at man kan skabe flere separate og virtuelle telefoner på den samme enhed, hvor der ikke deles data mellem dem.

I praksis betyder det, at du kan holde den personlige og professionelle kommunikation helt adskilt. Ligeledes kan der defineres forskellige sikkerhedsindstillinger for hver at de virtuelle telefoner.

For at sikre kommunikation yderligere er telefonen udrustet med sine egne apps, der er forhåndsinstalleret på modellen. Ligeledes har Silent Circle en app-store, hvor der er fokus på sikkerheden.

De medfølgende apps lader dig både ringe og sende tekstbeskeder med p2p-kryptering.

Telefonen har også en WiFi-løsning, der gør de usikre trådløse net mere sikre at anvende.

Hurtig lappe-service

Et andet og ikke uvæsentligt tiltag fra Silent Circle er, at de lover "verdens hurtigste sårbarhedshåndtering."

Det indebærer, at kritiske sårbarheder vil blive rettet indenfor 72 timer efter, de er opdaget. Sikkerhedslapperne vil ligeledes blive afsendt direkte fra producenten uden de forsinkelser, der ellers præger Android-opdateringer.

Når det handler om specifikationerne på telefonen, ser den endelige løsning således ud.

Den forsynes med en 5,5-tommer skærm med Gorilla-glas, en Qualcomm-processor med otte kærner på 1,4 GHz, tre gigabyte hukommelse og et kamera på 13 megapixel.

Størrelsen hedder: 152,4 mm x 76,4 mm x 7,9 mm.

Blackphone 2 blev vist frem på Mobile World Congress, men nu er den altså ved at være helt klar.

Læs mere her: Her er de aller-hotteste mobil-trends lige nu: Det fik vi ud af Mobile World Congress

Prisen er dog ikke offentliggjort endnu, men du kan allerede bestille et eksemplar af telefonen på Silent Circles webside.

Læs også:

Verdens sikreste telefon på trapperne - nu kommer Blackphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.