Artikel top billede

Skat må ikke længere indhente borgeres teleoplysninger

Skatteminister Karsten Lauritzen siger nu, at Skat ikke vil få adgang til at indhente oplysninger fra teleselskaber om borgeres brug af mobiltelefon.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil ikke give skat adgang til at indhente oplysninger fra teleselskaber om borgeres brug af mobiltelefon som led i det almindelige kontrolarbejde.

Det skriver ministeren på sin webside.

Det sker som en del af Retssikkerhedspakke I, og hans begrundelse for den beslutning er, at "borgernes ret til et privatliv er centralt for den enkelte borgers retssikkerhed."

Sat i bero

I løbet af sommeren 2013 var der debat i medierne om, hvorvidt Skat handlede inden for rammerne af e-databeskyttelsesdirektivet ved at anmode teleselskaberne om at udlevere følsomme oplysninger om deres kunders brug af mobiltelefon.

Læs mere om det her: Skat: Derfor må vi gerne tjekke dine teleoplysninger

Den usikkerhed førte til en henvendelse til EU, mens sagerne i Skat blev sat i bero.

Kommissionen mente umiddelbart, at det var i overensstemmelse med e-databeskyttelsesdirektivet, at Skat kunne indhente teleoplysningerne.

Men nu siger skatteministeren altså, at Skats adgang til at indhente oplysninger fra teleselskaberne ikke vil blive taget i brug igen som led i det almindelige kontrolarbejde.

"Indhentning af teleoplysninger skal ikke være en del af det almindelige kontrolarbejde."

"Den kontrol må ske på en mindre indgribende måde. Og hvis der er begrundet mistanke om skattesnyd, så må og skal Skat overlade sagen til politiet til en strafferetlig efterforskning."

"Her er de nødvendige retsgarantier indbygget for den enkelte borger," skriver skatteministeren i en pressemeddelelse.

Regeringens samlede udspil til en modernisering af skattekontrolloven vil indgå i Retssikkerhedspakke II, som kommer i løbet af foråret.

Læs mere på Skatteministeriets webside.

Læs også:

Skats trusler virker: Har før fået udleveret teledata

Kritik: Derfor kan Skat ikke kræve dine teledata udleveret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.