Artikel top billede

Skat må ikke længere indhente borgeres teleoplysninger

Skatteminister Karsten Lauritzen siger nu, at Skat ikke vil få adgang til at indhente oplysninger fra teleselskaber om borgeres brug af mobiltelefon.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil ikke give skat adgang til at indhente oplysninger fra teleselskaber om borgeres brug af mobiltelefon som led i det almindelige kontrolarbejde.

Det skriver ministeren på sin webside.

Det sker som en del af Retssikkerhedspakke I, og hans begrundelse for den beslutning er, at "borgernes ret til et privatliv er centralt for den enkelte borgers retssikkerhed."

Sat i bero

I løbet af sommeren 2013 var der debat i medierne om, hvorvidt Skat handlede inden for rammerne af e-databeskyttelsesdirektivet ved at anmode teleselskaberne om at udlevere følsomme oplysninger om deres kunders brug af mobiltelefon.

Læs mere om det her: Skat: Derfor må vi gerne tjekke dine teleoplysninger

Den usikkerhed førte til en henvendelse til EU, mens sagerne i Skat blev sat i bero.

Kommissionen mente umiddelbart, at det var i overensstemmelse med e-databeskyttelsesdirektivet, at Skat kunne indhente teleoplysningerne.

Men nu siger skatteministeren altså, at Skats adgang til at indhente oplysninger fra teleselskaberne ikke vil blive taget i brug igen som led i det almindelige kontrolarbejde.

"Indhentning af teleoplysninger skal ikke være en del af det almindelige kontrolarbejde."

"Den kontrol må ske på en mindre indgribende måde. Og hvis der er begrundet mistanke om skattesnyd, så må og skal Skat overlade sagen til politiet til en strafferetlig efterforskning."

"Her er de nødvendige retsgarantier indbygget for den enkelte borger," skriver skatteministeren i en pressemeddelelse.

Regeringens samlede udspil til en modernisering af skattekontrolloven vil indgå i Retssikkerhedspakke II, som kommer i løbet af foråret.

Læs mere på Skatteministeriets webside.

Læs også:

Skats trusler virker: Har før fået udleveret teledata

Kritik: Derfor kan Skat ikke kræve dine teledata udleveret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere