Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

TDC smider hastigheds-bombe: På vej med 1 gigabit-bredbånd til danskerne

Til næste år kan TDC's omkring 1,3 millioner husstande med coax-kabler i hjemmet købe bredbånd med hastigheder helt op til en gigabit per sekund. Den hastighed gælder både for up- og download.

Telegiganten TDC barsler med at kunne tilbyde sine 1,3 millioner kunder med coax-kabler i huset bredbåndshastigheder helt op til en gigabit per sekund om et års tid.

Med de hastigheder betyder det eksempelvis, at det vil tage 30 til 40 sekunder at hente hele Windows 10 ned til ens computer.

Det fortalte TDC's it-direktør Peter Schleidt på et pressemøde afholdt i telegigantens domicil i den københavnske Sydhavn.

"Vi vil gerne derhen, hvor hastighed og kapacitet ikke længere er et emne, som man taler om", forklarede Peter Schleidt foran gruppen af it-journalister på pressemødet.

Udbygger infrastruktur

Den korte forklaring på denne markante hastighedsforøgelse sker ved, at TDC rykker sine 20.000 kilometer fiberforbindelser tættere på kunderne, mens Docsis 3.1-standarden (Data Over Cable Service Interface Specification) bliver implementeret.

I dag kører TDCs bredbånd via coax-kablerne med Docsis 3.0-standarden og med hastigheder på 300 megabit per sekund.

Men når Docsis 3.1 bliver implementeret, ryger mulighederne for at forøge hastighederne altså kraftigt i vejret for 1,3 millioner husstande.

Peter Schleidt fortalte samtidigt, at TDC's fiberforbindelser kører forbi yderligere 200.000 husstande.

De får også mulighed for at få de helt høje hastigheder, når TDC har udbygget sin fiber/coax-infrastruktur for omkring to milliarder kroner i de kommende år.

Ukendte priser

Prisen på en gigabit-forbindelserne ønskede Peter Schleidt dog ikke at komme ind på.

"Lige nu er det svært at sætte en pris på, men jeg kan sige, at prisen ved introduktionen af 100 megabit-forbindelserne er den samme, som du kan få 300 megabit per sekund for i dag," lød det lidt kryptiske svar fra TDC-direktøren.

Umiddelbart er det også tvivlsomt, om en gigabit-forbindelserne, der både gælder for up- og download, vil blive revet ned fra hylderne, når TDC er klar til markedsføringen i andet halvår af 2016.

For i dag er det kun tre procent af TDCs kunder, som har købt sig en forbindelse, der er hurtigere end 100 megabit per sekund.

Læs også:

YouSee tvunget til at splitte bredbånd og tv op: Nu kan du droppe tv-pakken
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere