Artikel top billede

Carsten Dilling forgyldes: Scorer millioner på sin exit

TDC's afgåede topchef, Carsten Dilling, scorer millioner af kroner på sin exit fra TDC.

TDC's nu afgående topchef, Carsten Dilling, scorer et pænt million-beløb på sin exit, skriver Finans.dk.

53-årige Carsten Dilling meddelte for et par uger siden, at han fratræder som TDC's topchef efter tre år på posten.

I dette interview med Computerworld fortæller han, at hans exit er frivillig og at det 'for en gangs skyld reelt er efter gensidig aftale.'

Alligevel modtager han ifølge Finans.dk en fratrædelsesgodtgørelse, som var han blevet fyret.

Det betyder ifølge avisen, at han vil modtage løn i et år efter hans exit, og da Carsten Dilling i fjor fik 8,8 millioner kroner i løn og pension, er der allerede her lagt godt i pengekassen.

Desuden har Carsten Dilling ifølge Finans.dk i henhold til aftale krav på yderligere 7,4 millioner kroner, hvoraf halvdelen er løn og halvdelen bonus.

Den rigtigt store gevinst kommer dog fra den aktie-post, som han gennem en årrække i toppen af TDC har fået tildelt i forbindelse med forskellige aktieprogrammer.

Hans aktiepost er for tiden godt 31 millioner kroner værd.

Selv om Carsten Dilling lander millioner af kroner på sin afgang fra posten, har tidligere topchefer i TDC dog scoret langt flere penge på deres tid i TDC.

Således landede finansdirektør Jesper Ovesen 110 millioner kroner på en gunstig udvikling af TDC-aktien, da han i 2011 stoppede. Det svarede til en gevinst på 90.000 kroner hver eneste dag, han var ansat i TDC.

Det kan du læse mere om her: TDC-direktør scorer 110 millioner kroner.

Dermed overgik Jesper Ovesen den tidligere TDC-topchef Henning Dyremose, der blev kritiseret voldsomt for sin lukrative fratrædelsesordning i forbindelse med salget af TDC til fem kapitalfonde i 2006.

Dengang scorede Henning Dyremose omkring 30 millioner kroner efter skat.

Læs også:

Carsten Dilling: "Jeg har tænkt på TDC 24/7 i otte år - nu er det tid til noget nyt"

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse

Efter exit fra TDC: Sådan kan Carsten Dillings fremtid forme sig

Efter pludseligt direktør-exit i TDC: Her er TDC's tre store udfordringer

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere