Mød smartphonen Robin: Derfor kan nyt OS-design varsle en ny tendens

Smartphones kræver stadig mere storage, hvis de både skal kunne klare spil, videoer, musik og en god bunke apps. Smartphonen Robin vil forsøge at løse det problem.

På pc-markedet var Googles Chromebooks lidt af en revolution, da de blev introduceret for nogle år siden.

Selvom successen siden har været noget blandet, giver konceptet med maskiner, der er bygget med udgangspunkt i cloud-apps og -storage bare rigtig god mening.

Jo mere storage og regnekraft, man kan lægge ud i skyen, jo mindre kræves der af de lokale maskine, og jo lettere er det at sikre en konstant backup.

Læs også: Glem alt om Surface og iPad: "Chromebooks er bedst til undervisning i skolerne

Nu er et lignende produkt på vej på smartphone-markedet.

Det er virksomheden Nexbit, der er stiftet af stiftet af folk med en baggrund fra blandt andet Google, Android-projektet og HTC, der vil sælge smartphonen Robin via Kickstarter.

"Vi har udviklet en telefon, der bringer fordelene ved skyen ud til brugerne med et integreret cloud OS. Vi har lavet den, fordi vi blev trætte af at vente på alle de andre," lyder det fra Nexbit, måske med en indirekte henvisning til stifternes tidligere arbejdsgivere.

Robin kører Android, men ifølge virksomheden bag er det særlige så, at man har lavet en langt mere vidtgående integration til skyen i OS'et.

Det betyder eksempelvis, at den lokale storage udvides med 100 GB cloud-storage, uden at brugerne selv skal vælge hvor og hvordan, filer og apps skal gemmes.

"Robin tilpasser sig intelligent til dine storage-behov og optimerer automatisk pladsen på din telefon, når den kan se, at du har brug for det. Ved at lære hvilke apps, du anvender, overfører Robin de ting, du ikke bruger til skyen. Så du kan have alt det, du ønsker (i skyen), og kun det du har behov for (på din telefon)," skriver Nexbit.

Lærer af dine handlinger
Kickstarter-projektet har indsamlet op imod tre millioner kroner på få dage og har generelt fået stor opmærksomhed i mange internationale medier.

Det skyldes nok ikke mindst, at stifterne af virksomheden Nexbit tidligere har været med til at designe populære telefoner som G1 (T-Mobile), Nexus, Evo, HTC M7 og M8.

Der er dog næppe tvivl om, at Robin først og fremmest har en chance på markedet, hvis markedsføringen som en cloud-first-telefon giver pote hos forbrugerne.

Læs også: Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Nexbit skriver blandt andet om de muligheder, cloud-designet giver, at Robin laver backup af dine apps og billeder, når du er sluttet til Wi-Fi, og at man kan tilpasse backup-funktionerne efter ens eget behov.

"Når du har brugt den i et stykke tid og begynder at løbe tør for plads, fjerner Robin intelligent apps og billeder, som du ikke har brugt i et stykke tid - selv når du er offline."

Robin-smartphonen har en Snapdragon processor fra Qualcomm og vil blive produceret på Foxconn-fabrikkerne.

Nexbit skriver, at man satser på at kunne sende telefonen på markedet med den nyeste Android-version, Marshmallow. Priserne på Kickstarter ved 299 dollars, lige knap 2.000 kroner, og telefonerne ventes at være klar fra januar 2016.

Mange fordele - men et hårdt marked
Mens det naturligvis er svært at spå om, hvorvidt Robin bliver en succes det ekstremt konkurrenceprægede smartphonemarked, er der næppe tvivl om, at cloud-konceptet kan give rigtig god mening i en tid, hvor apps og digitalt indhold kræver ikke så lidt af telefonens storage-kapacitet.

Samtidig er det en klar fordel for en smartphone som Robin, at de trådløse netværk både vokser markant i udbredelse og hastighed.

Robins specifikationer
Processor: Snapdragon 808
Hukommelse: 3GB RAM / 32 GB onboard / 100 GB online
Skærm: 5.2" IPS LCD 1080p
Kamera bagpå: 13MP med phase detection autofocus, dual tone flash
Kamera foran: : 5MP
Batteri: 2680 mAh
Fingerprint sensor
NFC
Quick charging
Bluetooth 4.0
GPS
Dimensioner: 149mm x 72mm x 7mm

Læs også:

Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Glem alt om Surface og iPad: "Chromebooks er bedst til undervisning i skolerneYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.