Artikel top billede

Skærmdump fra den omstridte "Tetris"-del af det danske spil.

Dansk spil-firma havnet i international shit-storm over 'slave-Tetris'

Et dansk-udviklet spil om slavehandel er røget ind i et sandt stormvejr, efter det i sidste uge blev uploadet til spil-platformen Steam.

Det danske spil-firma Serious Games Interactive er havnet i en sand negativ mediestorm på både sociale og traditionelle medier.

Denne såkaldte shitstorm er udløst, efter selskabet har uploadet et af sine spil til online-spilplatformen Steam.

Kritikken drejer sig om spillet 'Playing History 2 - Slave Trade', der er et undervisningsspil, som handler om slavehandlen mellem Afrika, Europa og USA i 1600-tallet.

Især en passage i spillet rettet mod børn og unge, hvor spillerne skal stable sorte slaver i et skibs lastrum i en form for gameplay, der kendes fra det hyperpopulære spil Tetris, er faldet kritikkerne for brystet.

"Ufølsomme røvhuller"

Spillet fra september 2013 blev i sidste uge uploadet til spilplatformen Steam.

Og så brød helvede ellers løs i online-nyhedsmedier lige fra USA over Europa til Asien, mens flere Twitter-brugere også har raset løs i de seneste par dage.

"At få børn til at spille Slave Tetris er IKKE okay. Skrækkelig umenneskelighed er ikke et spil," skriver Twitter-brugeren Lisa Hendrix

"Skaberne af dette spil er tydeligvis ufølsomme røvhuller uden respekt eller medfølelse for brune menneskers historie," lyder det fra en anden Twitter-bruger.

Prisvindende spil

I kølvandet på kritikken har spilskaberne fra Serious Games Interactive været ude på Twitter og forsøgt at gyde olie på vandene ved blandt andet at nævne, at spillet på ingen måder er skabt ud fra en racistisk ståsted.

Det danske spilfirmas direktør Simon Egenfeldt har samtidig tweetet om, at slaverne om bord på slaveskibene netop blev stablet som klodserne i Tetris.

Han fremhæver, at spillet derved skal vække afsky og forståelse for de forfærdelige forhold, som de afrikanske slaver måtte gennemgå på skibene.

Samtidig med forsvaret har spil-direktøren nævnt, at Serious Games Interactive har været nomineret til computerspillenes Bett-pris for bedste undervisningsspil i Europa og vundet andre priser med sit slavespil.

Læs også interview med Simon Engelsfeldt, direktør i Serious Games Interactive: Dansk it-direktør efter vild shitstorm over spil: "Det er ren pøbelvælde på sociale medier."

Den kendsgerning har tændt yderlige ild under bålet og skabt en online-debat om en kulturkløft mellem USA og Europa på tværs af Atlanterhavet, hvor de omdiskuterede slaveskibe sejlede for flere hundrede år siden.

Fjerner Tetris-delen

Debatten kører også på bloggen Thinkprogress, hvor Simon Egenfeldt har udtalt, at Tetris-delen i spillet vil blive fjernet.

Han nævner her, at han ikke har kendskab til, at spillet bliver brugt i USA, og at Serious Games Interactive udover slavespillet også har udviklet spil om pesten, vikingerne, moderne slaveri og et spil om usle løn- og arbejdsforhold i de såkaldte sweatshops.

Serious Games Interactive har tidligere udviklet spil for en masse humantitære organisationer som Danida UNICEF og Amnesty International.

Computerworld har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar om spillet og kritikken fra Serious Games Interactive.


[b]Læs også interview med Simon Engelsfeldt, direktør i Serious Games Interactive: Dansk it-direktør efter vild shitstorm over spil: "Det er ren pøbelvælde på sociale medier."

[/b]
Anmeldelse: Når jordens undergang bliver til spil-poesi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere