Artikel top billede

Foto: Huawei.

Topdyrt kineser-smartwatch på vej til Danmark - vil være Apple-konkurrent

Huawei Watch er på vej til Danmark. Uret er ganske nydeligt og klassisk, men prisen er også ganske pebret. Læs om uret her.

Der har været snak om et smart digitalur fra den store kinesiske producent Huawei i lang tid, og nu er den endelige version så meldt klar fra kinesisk hånd.

I forbindelse med den igangværende IFA-messe i Berlin har selskabet således fortalt om Huawei Watch.

Uret er ifølge kineserne klar til salg fra om med den 2. september i en stribe af de store europæiske lande som Frankrig, England, Spanien og Italien.

Danmark nævnes dog på listen over lande, hvor uret vil blive sat til salg på et tidspunkt i fremtiden.

I den dyre ende

Huawei, der på konsummarkedet blandt andet har slået sit navn fast som leverandør af prisbillige smartphones, har valgt en lidt anden strategi med firmaets ur.

Det er prissat til mellem 400 og 700 euro afhængig af hvilken udgave, man ønsker sig. Dagens valutakurs giver en dansk pris på mellem 3.000 og 5.300 kroner.

Derved befinder uret sig i det dyre selskab del af skalaen, og er på niveau med Apple Watch, der også starter på cirka 3.000 kroner.

Uret er designet efter de klassiske ure, og den runde skive har en diameter på 42 millimeter. I cirklen er der placeret en 1,4-tommer AMOLED-skærm med 400 x 400 pixel, hvilket giver en pixeltæthed på 286 per tomme.

Overfladen på uret er ridse-resistent safirglas.

Inde i urkassen har kineserne placeret en seks-aksers bevægelsessensor til måling af dine aktiviteter.

Ligeledes er der en indbygget pulsmåler, der ifølge Huawei rager en lille smule ud fra urkassen for at give en mere præcis måling af dit hjerteslag.

Huawei Watch kommer med den nyeste version af Android Wear.

Læs mere her: Google rykker tættere på Apple: Android Wear-ure virker nu sammen med iPhone

Gul(d) eller sort

Som de andre smarte ure på markedet kan denne model naturligvis også bruges til at give besked om indkommende samtaler, tekstbeskeder og mail.

Uret kan anvendes via stemmestyring til eksempelvis navigation og afspilning af musik.

Huawei fortæller, at selskabet har lagt stor vægt på designet og inspirationen er hentet fra de gamle og hæderkronede schweiziske producenter.

Du kan vælge mellem udgaver med guld-, stål- eller sort urkasse og mellem mange forskellige urskiver, der skal lede tankerne hen på luksuriøse og klassiske designerure.

Der er også frit valg mellem læderrem eller lænke til uret.

Læs også:
Store forventninger til teknologi-messen IFA - nu slår messen dørene op for vild elektronik og heftige gadgets

Stor opdatering på vej: Nu kan Android-ure snakke sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere