Oracle mørkelægger regnskabsskandale

Oracle Danmark lægger låg på den regnskabsskandale, der har ført til bortvisningen af selskabets tidligere administrerende direktør i Danmark, Peter Perregaard. Det er derfor et åbent spørgsmål, om den påståede regnskabsfup vil føre til større underskud og yderligere fyringer i selskabet, som har afskediget hver sjette medarbejder siden 2002.

Oracle Danmark lægger låg på den regnskabsskandale, der for en uge siden førte til bortvisningen af tidligere administrerende direktør i Oracle Danmark, Peter Perregaard, som i det seneste år har været vice president i Oracles teknologiforretning EMEA og dermed den højest placerede dansker i koncernen.

Bortset fra en kortfattet notits, der bekræfter, at Peter Perregaard samt salgsdirektør Jan Skelbæk har "forladt virksomheden", er Oracle tavs som graven om sagen.

Bortvist efter revision

Bortvisningen af de to chefer er ifølge Børsen sket, efter en intern revisionsgruppe fra moderselskabet i USA i påsken har været på besøg i det danske hovedkvarter.

Besøget afslørede ifølge avisen regnskabsfusk, idet Peter Perregaard efter gennemgangen af regnskab og bilag mistænkes for at have skjult millionbilag og dermed pyntet på regnskabet 2002/2003.

Administrerende direktør i Oracle Danmark, Stig Jørgensen, ønsker ikke at kommentere oplysningerne over for Computerworld Online.

Vi ville blandt andet gerne have spurgt om, hvorvidt et revideret regnskab vil kunne føre til flere fyringer i det underskudsramte Oracle Danmark, der siden 2002 har afskediget hver sjette medarbejder.

- Stig Jørgensen: Oracle Danmarks seneste offentliggjorte regnskab viste et underskud på 27 millioner kroner. Hvor stort bliver dette underskud, hvis man regner de pågældende bilag med?

- Det har jeg ikke noget bud på, og det kan jeg heller ikke kommentere.

- Men du kan vel bekræfte, at underskuddet bliver større, når man regner bilag med, som hidtil ikke er blevet bogført?

- Som jeg siger, så kan jeg ikke kommentere det. Det er jo sådan, det fremstår i pressen, men jeg kan slet ikke kommentere noget som helst om noget som helst bilag.

- Kan du bekræfte, at Peter Perregaard er blevet bortvist på grund af regnskabsrod?

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte det. Det er et internt spørgsmål, og jeg kan ikke kommentere det. Jeg vil overhovedet ikke komme med kommentarer til det. Det er altså sådan, at jeg har valgt det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.