Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav

TDC spiller cool ovenpå den kiksede Telia-Telenor-fusion, selv om sammenlægningen formentligt ville have gavnet telegiganten. Læs her TDC's reaktion på den forpurrede fusion.

Den danske telegigant TDC må konstatere, at priskrigen på det danske telemarked formentlig fortsætter, efter EU har afvist muligheden for en fusion mellem TDC-konkurrenterne Telia og Telenor i Danmark.

Med fusionen var TDC ellers udset til at få en konkurrent af sin egen størrelse, der kunne argumentere for bedre kvalitet og dermed være med til at holde priserne oppe.

Den mulighed er forpurret med EU-afslaget, som skyldes, at EU krævede oprettelsen af et fjerde mobilselskab i Danmark via frasalg af dele af Telenor og Telia - en aftale som de to teleselskaber ikke kunne honorere på en måde, som tilfredsstillede EU.

Vil gerne have konsolidering

Alligevel er der intet, der tyder på så meget som én dråbe sved på samtlige direktør-overlæber i TDC, efter fusionen mellem Telia og Telenor nu endegyldigt er røget i vasken og videre ud i kloakken.

"Som udgangspunkt ændrer det ikke noget for TDC. Det hjemlige mobilmarked er præget af ekstremt hård konkurrence, og det vil også være tilfældet fremover," skriver TDC i en mail til Computerworld.

"Vi mener fortsat, der er behov for en konsolidering til at sikre et sundt og bæredygtigt investeringsklima på mobilmarkedet herhjemme. Men vi må konstatere, at Kommissionens krav har været så skrappe, at Telia og Telenor har opgivet at gennemføre en fusion," fortsætter TDC sin udtalelse.

Du kan læse mere om EU's begrundelser for at afvise fusionen her.

Du kan også læse mere om, hvad den droppede fusion betyder for telekonkurrencen i Danmark her.

Læs også:
Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere