Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav

TDC spiller cool ovenpå den kiksede Telia-Telenor-fusion, selv om sammenlægningen formentligt ville have gavnet telegiganten. Læs her TDC's reaktion på den forpurrede fusion.

Den danske telegigant TDC må konstatere, at priskrigen på det danske telemarked formentlig fortsætter, efter EU har afvist muligheden for en fusion mellem TDC-konkurrenterne Telia og Telenor i Danmark.

Med fusionen var TDC ellers udset til at få en konkurrent af sin egen størrelse, der kunne argumentere for bedre kvalitet og dermed være med til at holde priserne oppe.

Den mulighed er forpurret med EU-afslaget, som skyldes, at EU krævede oprettelsen af et fjerde mobilselskab i Danmark via frasalg af dele af Telenor og Telia - en aftale som de to teleselskaber ikke kunne honorere på en måde, som tilfredsstillede EU.

Vil gerne have konsolidering

Alligevel er der intet, der tyder på så meget som én dråbe sved på samtlige direktør-overlæber i TDC, efter fusionen mellem Telia og Telenor nu endegyldigt er røget i vasken og videre ud i kloakken.

"Som udgangspunkt ændrer det ikke noget for TDC. Det hjemlige mobilmarked er præget af ekstremt hård konkurrence, og det vil også være tilfældet fremover," skriver TDC i en mail til Computerworld.

"Vi mener fortsat, der er behov for en konsolidering til at sikre et sundt og bæredygtigt investeringsklima på mobilmarkedet herhjemme. Men vi må konstatere, at Kommissionens krav har været så skrappe, at Telia og Telenor har opgivet at gennemføre en fusion," fortsætter TDC sin udtalelse.

Du kan læse mere om EU's begrundelser for at afvise fusionen her.

Du kan også læse mere om, hvad den droppede fusion betyder for telekonkurrencen i Danmark her.

Læs også:
Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere