Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav

TDC spiller cool ovenpå den kiksede Telia-Telenor-fusion, selv om sammenlægningen formentligt ville have gavnet telegiganten. Læs her TDC's reaktion på den forpurrede fusion.

Den danske telegigant TDC må konstatere, at priskrigen på det danske telemarked formentlig fortsætter, efter EU har afvist muligheden for en fusion mellem TDC-konkurrenterne Telia og Telenor i Danmark.

Med fusionen var TDC ellers udset til at få en konkurrent af sin egen størrelse, der kunne argumentere for bedre kvalitet og dermed være med til at holde priserne oppe.

Den mulighed er forpurret med EU-afslaget, som skyldes, at EU krævede oprettelsen af et fjerde mobilselskab i Danmark via frasalg af dele af Telenor og Telia - en aftale som de to teleselskaber ikke kunne honorere på en måde, som tilfredsstillede EU.

Vil gerne have konsolidering

Alligevel er der intet, der tyder på så meget som én dråbe sved på samtlige direktør-overlæber i TDC, efter fusionen mellem Telia og Telenor nu endegyldigt er røget i vasken og videre ud i kloakken.

"Som udgangspunkt ændrer det ikke noget for TDC. Det hjemlige mobilmarked er præget af ekstremt hård konkurrence, og det vil også være tilfældet fremover," skriver TDC i en mail til Computerworld.

"Vi mener fortsat, der er behov for en konsolidering til at sikre et sundt og bæredygtigt investeringsklima på mobilmarkedet herhjemme. Men vi må konstatere, at Kommissionens krav har været så skrappe, at Telia og Telenor har opgivet at gennemføre en fusion," fortsætter TDC sin udtalelse.

Du kan læse mere om EU's begrundelser for at afvise fusionen her.

Du kan også læse mere om, hvad den droppede fusion betyder for telekonkurrencen i Danmark her.

Læs også:
Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere