Artikel top billede

Kendt it-mand vil være præsident i USA: Vil især bekæmpe overvågning

Den stærkt kontroversielle John McAfee melder sig ind kampen om at blive UISA's næste præsident. Han vil overvågning til livs, selvom han selv har praktisk erfaring med regeringsovervågning.

John McAfee er vel nok bedst kendt som manden bag verdens første kommercielle anti-virusprogram, selvom han siden har gjort sig bemærket med mistanker om alt fra regeringsovervågning til mord.

Nu melder den kontroversielle it-personlighed sig så ind i den amerikanske præsidentkamp, hvor han blandt andet gerne vil kæmpe mod den stigende grad af overvågning.

Det fremgår af John McAfees kampagne-site, efter den kontroversielle it-personlighed meldte sig ind i præsidentkampen i tirsdags, hvor også hans fundraising også startede.

Her kampagnesitet introducerer den kommende præsidentkandidat for det nystiftede Cyberparti sig selv på følgende måde:

"Jeg er blevet kaldt 'ikke seriøs', og alligevel kender jeg ingen, som har levet et mere seriøst liv. Jeg har kørt et multi-milliard selskab, hvor jeg har truffet valg baseret på penge-tilgængelighed og eksistensen af rigtige konkurrenter, mens min regering levede i en fantasiverden, hvor den printede penge, selvom den ikke havde råd," skriver John McAfee på sin hjemmeside

De skød min hund

Og så beskriver han ellers begivenhederne omkring sin flugt til Mellemamerika, da han var på flugt fra politiet efter det påståede mord på sin nabo. 


"Jeg levede i en 3.verdensbananrepublik, blev tortureret og så min hund blive skudt af en soldat, som FBI har trænet i Quantico (by i delstaten Virginia, red.), hvor der blev brugt en Ar-15-riffel leveret af den amerikanske regering.

"Jeg har gemte mig i junglen i Mellemamerika i ugevis for en hær, der repræsenterede en regering, som jeg tidligere havde nægtet at lade mig udlevere til. Så fortæl mig venligst, hvad der ikke er seriøst i dette," runder han sin indledende introduktion af.

I denne uge har han givet et hav af interviews, hvor han blandt andet har sagt, at han har en stor fanskare, da omkring seks millioner har set en halvanden år gammel video, hvor han gør grin med sig selv.

"Jeg forstår det ikke helt, og det er mest folk mellem 18 og 35 år, der har set videoen. Måske er det fordi, de er rebelske, og jeg altid selv har været rebelsk," siger John McAfee i sit tv-interview med CNBC

Et sygt og paranoidt samfund

Her slår han også fast, at en af hans mærkesager bliver at oplyse amerikanerne om, at de har mistet deres privatliv på grund af heftig overvågning via digitale kanaler.  

Tidligere har han selv blogget om, hvordan han i vrede selv har igangsat overvågning ved hjælp af blandt andet social engineering og prostituerede.

I det nye tv-interview takker han NSA-whistlebloweren Edvard Snowden, som for alvor satte overvågning på dagsordenen.

"Regeringen leder efter fjender i den amerikanske befolkning. Det er et tegn på paranoia og et sygdomstegn," siger John McAfee fast til CNBC.

Han understreger også, at han stiller op for at vinde valget og blive USA's næste præsident i 2016. Ellers ville han slet ikke stille op. 

Ikke sigtet for mord

Også de kontroversielle sager omkring eksempelvis hans mulige indblanding i mordet på sin nabo, bliver vendt i tv-interviewet. 
"Der var ingen beskyldninger om mord, og jeg var ikke sigtet for mord. Men det skete i et tredjeverdensland, hvor man bliver hængt op i fødderne og får en fodboldhjelm på hovedet, som de slår på, indtil hjernen bliver til grød.

Da han til sidst bliver spurgt om, hvad hans præsidentkampagnes slogan er, svarer han:

"Jeg aner ikke, hvad kampagnesloganet er. Det må jeg lige spørge min kampagnechef om." 

Du kan læse mere om den farverige it-personlighed her: 
Antivirus-millionær overvågede regering med keyloggere og ludere

John McAfee: "De vil slå mig ihjel"

Kendt antivirus afgår nu ved døden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere