Artikel top billede

Kendt it-mand vil være præsident i USA: Vil især bekæmpe overvågning

Den stærkt kontroversielle John McAfee melder sig ind kampen om at blive UISA's næste præsident. Han vil overvågning til livs, selvom han selv har praktisk erfaring med regeringsovervågning.

John McAfee er vel nok bedst kendt som manden bag verdens første kommercielle anti-virusprogram, selvom han siden har gjort sig bemærket med mistanker om alt fra regeringsovervågning til mord.

Nu melder den kontroversielle it-personlighed sig så ind i den amerikanske præsidentkamp, hvor han blandt andet gerne vil kæmpe mod den stigende grad af overvågning.

Det fremgår af John McAfees kampagne-site, efter den kontroversielle it-personlighed meldte sig ind i præsidentkampen i tirsdags, hvor også hans fundraising også startede.

Her kampagnesitet introducerer den kommende præsidentkandidat for det nystiftede Cyberparti sig selv på følgende måde:

"Jeg er blevet kaldt 'ikke seriøs', og alligevel kender jeg ingen, som har levet et mere seriøst liv. Jeg har kørt et multi-milliard selskab, hvor jeg har truffet valg baseret på penge-tilgængelighed og eksistensen af rigtige konkurrenter, mens min regering levede i en fantasiverden, hvor den printede penge, selvom den ikke havde råd," skriver John McAfee på sin hjemmeside

De skød min hund

Og så beskriver han ellers begivenhederne omkring sin flugt til Mellemamerika, da han var på flugt fra politiet efter det påståede mord på sin nabo. 


"Jeg levede i en 3.verdensbananrepublik, blev tortureret og så min hund blive skudt af en soldat, som FBI har trænet i Quantico (by i delstaten Virginia, red.), hvor der blev brugt en Ar-15-riffel leveret af den amerikanske regering.

"Jeg har gemte mig i junglen i Mellemamerika i ugevis for en hær, der repræsenterede en regering, som jeg tidligere havde nægtet at lade mig udlevere til. Så fortæl mig venligst, hvad der ikke er seriøst i dette," runder han sin indledende introduktion af.

I denne uge har han givet et hav af interviews, hvor han blandt andet har sagt, at han har en stor fanskare, da omkring seks millioner har set en halvanden år gammel video, hvor han gør grin med sig selv.

"Jeg forstår det ikke helt, og det er mest folk mellem 18 og 35 år, der har set videoen. Måske er det fordi, de er rebelske, og jeg altid selv har været rebelsk," siger John McAfee i sit tv-interview med CNBC

Et sygt og paranoidt samfund

Her slår han også fast, at en af hans mærkesager bliver at oplyse amerikanerne om, at de har mistet deres privatliv på grund af heftig overvågning via digitale kanaler.  

Tidligere har han selv blogget om, hvordan han i vrede selv har igangsat overvågning ved hjælp af blandt andet social engineering og prostituerede.

I det nye tv-interview takker han NSA-whistlebloweren Edvard Snowden, som for alvor satte overvågning på dagsordenen.

"Regeringen leder efter fjender i den amerikanske befolkning. Det er et tegn på paranoia og et sygdomstegn," siger John McAfee fast til CNBC.

Han understreger også, at han stiller op for at vinde valget og blive USA's næste præsident i 2016. Ellers ville han slet ikke stille op. 

Ikke sigtet for mord

Også de kontroversielle sager omkring eksempelvis hans mulige indblanding i mordet på sin nabo, bliver vendt i tv-interviewet. 
"Der var ingen beskyldninger om mord, og jeg var ikke sigtet for mord. Men det skete i et tredjeverdensland, hvor man bliver hængt op i fødderne og får en fodboldhjelm på hovedet, som de slår på, indtil hjernen bliver til grød.

Da han til sidst bliver spurgt om, hvad hans præsidentkampagnes slogan er, svarer han:

"Jeg aner ikke, hvad kampagnesloganet er. Det må jeg lige spørge min kampagnechef om." 

Du kan læse mere om den farverige it-personlighed her: 
Antivirus-millionær overvågede regering med keyloggere og ludere

John McAfee: "De vil slå mig ihjel"

Kendt antivirus afgår nu ved døden




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere