Artikel top billede

Antivirus-millionær overvågede regering med keyloggere og ludere

Historien om John McAfee bliver stadig mere bizar. Nu har han leveret en eventyrlig historie om, hvordan han har udspioneret regeringen i Belize.

Man skulle ikke tro, at sagaen om stifteren af det berømte antivirus-firma McAfee kan blive mere mærkelig. Millionæren John McAfee levede et forholdsvis stille liv i det mellemamerikanske land Belize, indtil en politiransagning sidste sommer og en anholdelse for ulovlig våbenbesiddelse sendte ham på forsiderne. Men det gik først rigtig galt efter drabet på hans nabo sidste efterår, hvor McAfee flygtede fra politiet og samtidig bloggede om, hvordan han havde ændret sit udseende, gravet sig ned i sandet og snydt politiet.  

Flugten sluttede i nabolandet Guatemala og hans anholdelse var ikke mindre bizar. John McAfee blev afsløret af EXIF-data i fotos på nettet, og selvom han forsøgte at kaste røgslør ud, så kunne politiet alligevel spore ham til et hotel i Guatemala City. Herefter blev han deporteret til USA, hvor den 67-årige nu er på fri fod.

John McAfee har fra begyndelsen hævdet, at han er offer for en sammensværgelse mellem regeringen og politiet i Belize. I sit seneste blog-indlæg fortæller han en eventyrlig historie om, hvordan han har brugt manipulerede bærbare computere til at aflytte regeringen.

"Jeg købte 75 billige laptop-computere og installerede usynlig keylogger-software på dem alle - den slags, der ringer hjem (til mig) og afleverer tekstfiler. Softwaren kan også tænde og slukke computerens kamera og mikrofon - og sende disse filer," skriver McAfee i bloggen.

De bærbare computere blev så indpakket, så de lignede nye maskiner, og foræret til politikere og politifolk og deres kærester.

McAfee skriver videre, at han fik fire medarbejdere til at læse alle tekstfilerne og opsnappe alle kodeord til mail, Facebook og andre tjenester. Han hyrede desuden 23 kvinder og 6 mænd, som skulle gennemføre "social engineering" og fungere som spioner. De blev trænet i at installere trojanere, hente informationer fra mobiltelefoner og gennemføre andre former for elektronisk aflytning.

"Det er så nemt, hvis du sover med nogen - 'Hey skat, kan jeg låne din computer til at tjekke min mail' - men lidt mere besværlig, hvis du ikke gør. Men ikke meget," skriver McAfee.

Han hævder, at han har dokumentation for regeringens indblanding i mord og terror-aktiviteter, og forsøger at underbygge sine påstande med skærmbilleder og lydfiler.

Men McAfee har tidligere spredt falske påstande på sin blog. Han har blandt andet hævdet, at han har manipuleret EXIF-informationerne i de billeder, der førte politiet på sporet af ham i Guatemala. En påstand, som han senere måtte trække tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere