Artikel top billede

Antivirus-millionær overvågede regering med keyloggere og ludere

Historien om John McAfee bliver stadig mere bizar. Nu har han leveret en eventyrlig historie om, hvordan han har udspioneret regeringen i Belize.

Man skulle ikke tro, at sagaen om stifteren af det berømte antivirus-firma McAfee kan blive mere mærkelig. Millionæren John McAfee levede et forholdsvis stille liv i det mellemamerikanske land Belize, indtil en politiransagning sidste sommer og en anholdelse for ulovlig våbenbesiddelse sendte ham på forsiderne. Men det gik først rigtig galt efter drabet på hans nabo sidste efterår, hvor McAfee flygtede fra politiet og samtidig bloggede om, hvordan han havde ændret sit udseende, gravet sig ned i sandet og snydt politiet.  

Flugten sluttede i nabolandet Guatemala og hans anholdelse var ikke mindre bizar. John McAfee blev afsløret af EXIF-data i fotos på nettet, og selvom han forsøgte at kaste røgslør ud, så kunne politiet alligevel spore ham til et hotel i Guatemala City. Herefter blev han deporteret til USA, hvor den 67-årige nu er på fri fod.

John McAfee har fra begyndelsen hævdet, at han er offer for en sammensværgelse mellem regeringen og politiet i Belize. I sit seneste blog-indlæg fortæller han en eventyrlig historie om, hvordan han har brugt manipulerede bærbare computere til at aflytte regeringen.

"Jeg købte 75 billige laptop-computere og installerede usynlig keylogger-software på dem alle - den slags, der ringer hjem (til mig) og afleverer tekstfiler. Softwaren kan også tænde og slukke computerens kamera og mikrofon - og sende disse filer," skriver McAfee i bloggen.

De bærbare computere blev så indpakket, så de lignede nye maskiner, og foræret til politikere og politifolk og deres kærester.

McAfee skriver videre, at han fik fire medarbejdere til at læse alle tekstfilerne og opsnappe alle kodeord til mail, Facebook og andre tjenester. Han hyrede desuden 23 kvinder og 6 mænd, som skulle gennemføre "social engineering" og fungere som spioner. De blev trænet i at installere trojanere, hente informationer fra mobiltelefoner og gennemføre andre former for elektronisk aflytning.

"Det er så nemt, hvis du sover med nogen - 'Hey skat, kan jeg låne din computer til at tjekke min mail' - men lidt mere besværlig, hvis du ikke gør. Men ikke meget," skriver McAfee.

Han hævder, at han har dokumentation for regeringens indblanding i mord og terror-aktiviteter, og forsøger at underbygge sine påstande med skærmbilleder og lydfiler.

Men McAfee har tidligere spredt falske påstande på sin blog. Han har blandt andet hævdet, at han har manipuleret EXIF-informationerne i de billeder, der førte politiet på sporet af ham i Guatemala. En påstand, som han senere måtte trække tilbage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.