Artikel top billede

Antivirus-millionær overvågede regering med keyloggere og ludere

Historien om John McAfee bliver stadig mere bizar. Nu har han leveret en eventyrlig historie om, hvordan han har udspioneret regeringen i Belize.

Man skulle ikke tro, at sagaen om stifteren af det berømte antivirus-firma McAfee kan blive mere mærkelig. Millionæren John McAfee levede et forholdsvis stille liv i det mellemamerikanske land Belize, indtil en politiransagning sidste sommer og en anholdelse for ulovlig våbenbesiddelse sendte ham på forsiderne. Men det gik først rigtig galt efter drabet på hans nabo sidste efterår, hvor McAfee flygtede fra politiet og samtidig bloggede om, hvordan han havde ændret sit udseende, gravet sig ned i sandet og snydt politiet.  

Flugten sluttede i nabolandet Guatemala og hans anholdelse var ikke mindre bizar. John McAfee blev afsløret af EXIF-data i fotos på nettet, og selvom han forsøgte at kaste røgslør ud, så kunne politiet alligevel spore ham til et hotel i Guatemala City. Herefter blev han deporteret til USA, hvor den 67-årige nu er på fri fod.

John McAfee har fra begyndelsen hævdet, at han er offer for en sammensværgelse mellem regeringen og politiet i Belize. I sit seneste blog-indlæg fortæller han en eventyrlig historie om, hvordan han har brugt manipulerede bærbare computere til at aflytte regeringen.

"Jeg købte 75 billige laptop-computere og installerede usynlig keylogger-software på dem alle - den slags, der ringer hjem (til mig) og afleverer tekstfiler. Softwaren kan også tænde og slukke computerens kamera og mikrofon - og sende disse filer," skriver McAfee i bloggen.

De bærbare computere blev så indpakket, så de lignede nye maskiner, og foræret til politikere og politifolk og deres kærester.

McAfee skriver videre, at han fik fire medarbejdere til at læse alle tekstfilerne og opsnappe alle kodeord til mail, Facebook og andre tjenester. Han hyrede desuden 23 kvinder og 6 mænd, som skulle gennemføre "social engineering" og fungere som spioner. De blev trænet i at installere trojanere, hente informationer fra mobiltelefoner og gennemføre andre former for elektronisk aflytning.

"Det er så nemt, hvis du sover med nogen - 'Hey skat, kan jeg låne din computer til at tjekke min mail' - men lidt mere besværlig, hvis du ikke gør. Men ikke meget," skriver McAfee.

Han hævder, at han har dokumentation for regeringens indblanding i mord og terror-aktiviteter, og forsøger at underbygge sine påstande med skærmbilleder og lydfiler.

Men McAfee har tidligere spredt falske påstande på sin blog. Han har blandt andet hævdet, at han har manipuleret EXIF-informationerne i de billeder, der førte politiet på sporet af ham i Guatemala. En påstand, som han senere måtte trække tilbage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere